En julefortelling fra XPLORA

Hei alle sammen! I julens ånd har vi i XPLORA lagd en kort julefortelling for alle store, men spesielt for de små XPLORA-brukerne. Du har kanskje fått med deg at du kan ringe Julenissen med din XPLORA før jul, men hvem er han egentlig?

Ring julenissen her og delta i konkurransen om å vinne hele din ønskeliste!

Julefortellingen om Julenissen!

Det var en gang for lenge, lenge siden, en kjempesnill mann med hvitt skjegg. Han bodde langt unna folk på et sted kalt Nordpolen. Hvordan han havnet der vet ingen, men hans mål er å lage gaver hele året som han deler ut til snille barn på julaften.

Denne fortellingen begynner egentlig for mange 100 år siden i en liten by hvor julenissen vokste opp. På den tiden het han Kris Kringle og han delte ut gaver til barn som ikke hadde så mye. Hverken av leker, mat eller ting som du og jeg er vant til. Etter hvert begynte han å dele ut gaver til flere barn og småbyer, og fordi han deler ut gavene i juletiden begynte folk å kalle han for Julenissen.

Siden han var så snill og delte ut gaver til barna bestemte englene seg for å gi han magi og et evig liv. Derfor kan Julenissen i dag dele ut gaver til alle barn i hele verden, og han er kjempegammel!

Finn ut hvor gammel han er og bli med i konkurransen om å vinne ønskelisten din!

Julenissen bor selvfølgelig ikke alene på Nordpolen for det hadde blitt veldig ensomt. Magiske vesener begynte å legge merke til den fine jobben julenissen gjorde med å dele ut gaver. De hadde lyst til å hjelpe til!
Hans beste venner er alvene som hjelper han med oppgaven om å lage julegaver hele året. De er bittesmå, har grønne klær og rare sko med snurr på tuppen. I tillegg har han en flokk med flyvende reinsdyr som er med på å få alle gavene ut i tide. Han har også en kone som heter Nissemor som hjelper han med oppgavene sine og lager verdens beste julegrøt.

Noen tror at julenissen flyttet til Nordpolen fordi han trengte større plass til gavefabrikken. Man må nemlig ha ganske stor plass for å lage julegaver til millioner av barn. Vi vet jo også at Julenissen er litt beskjeden og kun møter folk i julen, så kanskje han bare vil ha litt fred og ro for å få tid til å lage så mange julegaver. Hvem vet?

Så dette er fortellingen om hvordan Julenissen ble til. Han kommer hvert år til snille barn med gaver. Kanskje du har hilst på han før? Hvis ikke kan du alltids ringe han med din XPLORA.

Finn ut hvordan du ringer julenissen her!

Siste frist er den 20. desember.

Håper dere likte denne julefortellingen – vi ønsker alle en god jul!