Mobiltelefon til skolestart? XPLORA gjør valget enklere!

Rundt skolestart velger mange foreldre å introdusere den første mobiltelefonen for sine barn.

For mange foreldre kan en mobil være et viktig grep for å vite hvor barnet til enhver tid befinner seg. Det gjør også hverdagen lettere, med mulighet til å endre middagsavtaler og innetidene kan lettere tøyes.

På den andre siden kan en mobiltelefon fort bli en byrde. Mobbing over mobil er et kjent fenomen for foreldre, barn og lærere, og frykten for at uvedkommende tar kontakt med barnet ditt over mobiltelefon er mange foreldres verste mareritt.

Derfor har vi utviklet en ny mobiltelefon-løsning tilrettelagt for barn, helt uten tilgang til internett. Med våre mobilklokker kan barnet ditt ringe og sende talemeldinger til sin kontaktliste. Du kan selv definere hvem barnet ditt skal ha kontakt med – helt enkelt i vår foreldreapp. I den samme appen får du også informasjon om hvor barnet ditt befinner seg.

Vår mobilklokke er utstyrt med: 

✔️ Ringe-funksjon 

✔️ GPS-funksjon 

✔️ Kamera 

✔️ Skritteller

✔️ Talemeldinger

✔️ Ingen sosiale medier og internett 

✔️ SOS knapp

✔️ Skolemodus

Les mer om XPLORA HER

Tre mobilklokker fra XPLORA. Fra venstre turkis, blå og rosa.

Hvorfor XPLORA klokke til skolestart? 

XPLORA er en trygg introduksjon til mobilverden. Våre klokker er trygge og enkle å bruke. Vi har fjernet sosiale medier, tilgang til internett og upassende innhold. På den måten kan barn og foreldre ha det viktigste i fokus: å holde kontakten med sine kjære.

XPLORA er en tredelt tjeneste som består av:

  1. XPLORAs mobilklokke
  2. XPLORAs foreldreapp
  3. SIM-kort levert av XPLORA Mobile AS.

VI har fjernet alle de egenskapene til smarttelefonen som er uønsket for barn. Samtidig har vi beholdt alle de grunnleggende funksjonene (samtaler og talemeldinger) i tillegg til sofistikert GPS. For å gjøre det så enkellt som mulig for brukerne har vi satt sammen et produkt med et ferdig installert SIM-kort og tilhørende app som gjør dette til en “one-stop-shop” opplevelse.

Med en smartklokke fra XPLORA kan barnet ditt trygt gå alene til og fra skolen. Du er kun et tastetrykk unna. 

To barn som holder rundt hverandre. Begge har xplora mobilklokke på armen, en i rosa og en turkis.

Er det lov med XPLORA-klokke på skole eller SFO?

Vår undersøkelse viser at det er 64% skoler/SFO som tillater XPLORA-klokken, så lenge skolemodus er skrudd på.

Barn og unge trenger arbeidsro for å lære og for å prestere, og det er flere steder i verden der mobiltelefoner er forbudt i skolesammenheng. Her i Norge er det den enkelte skole og den enkelte lærer som kan selv avgjøre hva som fungerer best for deres elever.

XPLORA er en mobiltelefon for barn. Og i skolesammenheng er det viktig at vi respekterer skoleregler knyttet til bruk av mobiltelefoner. Det varierer veldig fra skole til skole hvordan retningslinjer er og vi oppfordrer alle foreldre til å bli kjent med disse. Det er umiddelbart flere skoler/ SFO som begynner å bli bedre kjent med XPLORA og skolemodus, og det er flere som tillater dette så lenge skolemodus er skrudd på.

Hva er skolemodus? 

Skolemodus er en innstilling for faste av-/på tidspunkt som forhindrer barn i å bruke XPLORA utenfor de angitte tidspunktene. Da fungerer XPLORA utelukkende som en vanlig klokke og ingen andre funksjoner er tilgjengelige for barnet. Dette styrer foreldrene gjennom XPLORAs foreldreapp og det er ikke mulig for barn å styre dette selv. På den måten er ikke XPLORA noen form for forstyrrelse i klasserommet.

Skjrembilde fra Xploras foreldreapp. Her kan man ringe og sende melding til barnet ditt. Skjermbilde fra Xploras foreldreapp. Her kan man sette skolemodus, som deaktiverer alarmer, samtaler og meldinger Skjermbilde fra Xploras foreldreapp. Bildet viser hvordan man legger tidspunkt på skolemodus. Det har tre felter. Starter, Slutter og gjenta (dager).

Hva med kamera?

Barn som tar bilder av seg selv eller andre barn og publiserer dette på nett kan få en eksponering langt ut over det som var hensikten. Det er derfor viktig at barn som har mobiltelefoner med kamera har klare grenser for hva kameraet kan brukes til.

For små barn kan det være en god idé å unngå kamera. Mobiltelefoner uten kamera begynner å bli sjeldent, og det finnes derfor etterhvert få alternativer å velge mellom.

Så lenge XPLORA er i skolemodus, er også kamerafunksjonen deaktivert.

I tillegg kan bildene tatt med XPLORA kun deles med forhåndsgodkjente kontakter, og ikke på sosiale medier.  

Derfor er XPLORA et supert alternativ til de minste barna, slik at ingen bilder vil bli delt eller publisert. 

Fungerer skrittelleren når skolemodus er på? 

JA! Skrittelleren fungerer selv om skolemodus er på, og kan derfor fortsatt inspirere til ekstra aktivitet i hverdagen.  

Kan barnet styre skolemodus selv? 

Nei, skolemodus kan kun styres av foreldre gjennom foreldre applikasjonen. 

 

SKOLESTARTKAMPANJE! 

Skolestartkampanje. Grafikk fra Xplora med "back to school". Det er tre klokker, et grafikk med "spar 400 kroner", og prisen "nå 1595".

Bestiller du XPLORA nå, får du 400 kr i rabatt ved kjøp av XPLORA 4

XPLORA koster nå kun 1595 kr, og vi sørger for rask og fri levering.

Les mer og bestill i vår nettbutikk.

Du kan også kjøpe smartklokken på Elkjøp, Power, Komplett og Kjell & Company. 

Tilbudet gjelder frem til 30. august eller så langt lageret rekker.

Kjøp din XPLORA HER

Lykke til med skolestart! 

Skolestart er spennende, uansett om barnet skal ha sin aller første skoledag eller «bare» begynner i ny klasse. 

Nytt skoleår er alltid spennende for både store og små – ny klasse, nye venner, kanskje ny skole.

Vi håper at XPLORA vil bidra til litt lettere skolestart for både store og små, og ønsker dere alt det beste for skolestart!

For å lese mer om XPLORA trykk HER