Xplora X4 smartklokke for barn vant best i test hos TV2 hjelper deg!

TV2 Hjelper deg kåret Xplora X4 smartklokke for barn best i test!

Smartklokker for barn har mange funksjoner som kan minne om en smarttelefon. TV2 hjelper deg testet i 2020 tre smartklokker fra ulike leverandører, og X4 fra Xplora ble vinneren. Det er med stolthet at vi kan si at Xplora X4 vant denne testen hos TV2 hjelper deg!

Se hele testen hos TV2 hjelper deg her.

Bilde av en arm som har tre telefonklokker til barn. Teksten beskriver testkriteriene: funksjoner, brukervennlighet, datasikkerhet og apper

TV2-ekspertene trakk frem flere funksjoner hvor Xplora skilte seg ut fra de andre smartklokker: Xploras X4 er blant annet alene om å ha kamera, talemeldinger og emojis. Her kan du lese mer om de funksjonene som har gjort Xplora til testvinner.

Mobilklokke med kamera

Jente som holder blomster. Hun har en rosa XPLORA-klokke på armen, har rosa kjole og rosa hodetelefoner.

XPLORA X4 var den eneste smartklokken for barn i testen som har kamera. Kameraet fungerer kun så lenge skolemodus er av, og bildene tatt med XPLORA kan kun deles med forhåndsgodkjente kontakter, og ikke på sosiale medier.

Barn som tar bilder av seg selv eller andre barn, og publiserer dette på nett kan få en eksponering langt ut over det som var hensikten. Det er derfor viktig at barn som har mobiltelefoner med kamera har klare grenser for hva kameraet kan brukes til.

For små barn kan det være en god idé å unngå kamera. Mobiltelefoner uten kamera begynner å bli sjeldent, og det finnes derfor etterhvert få alternativer å velge mellom.

Derfor er XPLORA et supert alternativ til de minste barna, slik at ingen bilder vil bli delt eller publisert, samtidig som barna har det kjempegøy!

En jente har tatt selfie med sin XPLORA telefonklokke

Send talemeldinger og emojis

  Xplora X4 kan også sende talemeldinger og emojis. Et slikt moderne uttrykk viste seg å være populært blant de yngste ekspertene, og er svært nyttig før barna kan lese og skrive. Dette ble trukket frem som en favoritt-funksjon i TV2 hjelper deg testen. Barnet kan enkelt sende en talemelding til sine kontakter, og emoji-funksjonen gir muligheten til korte og søte meldinger i hverdagen.

Smartklokken er festet trygt på armen, noe som minsker risikoen for tap. Den kommer uten vanedannende apper som sosiale medier og spill. Uten tilgang til internett og sosiale medier begrenser vi også barnets tilgang til både upassende innhold eller kontakt med uvedkommende.

For at XPLORA ikke skal forstyrre barnets konsentrasjon på skolen, har vi integrert skolemodus i alle våre Xplora-modeller. Skolemodus er en innstilling med faste av-/på-tidspunkt, som forhindrer barn i å bruke smartklokken utenfor de angitte tidspunktene. Da fungerer smartklokken utelukkende som en vanlig klokke og ingen andre funksjoner er tilgjengelige for barnet. Dette styrer foreldrene gjennom vår egen foreldre-app og ikke av barnet selv. På den måten er ikke smartklokken noen form for forstyrrelse i klasserommet. I foreldre-appen definerer du også enkelt hvem barnet ditt skal ha kontakt med, og får informasjon om hvor barnet befinner seg.

En blå XPLORA telefonklokke ligger på bordet, omringet av teksten XPLORA.

Trygghet med GPS

Det kan oppleves som en trygghet at man alltid vet hvor barna er, også for barnas del. Xplora X4 har en plasseringsfunksjon via Google Maps for å angi hvor barnet befinner seg – dersom det skulle komme bort fra foreldrene.

Å håndtere alle aktivitetene i en moderne familie er en utfordring for de fleste. Med smartklokken kan barnet ditt alltid nå deg, og du vet hvor barnet befinner seg med den unike GPS-funksjonen. I Xploras s app får du også beskjed på din smarttelefon om barnet går inn i eller forlater en forhåndsinnstillt “trygg sone” slik som f.eks. skolen eller hjemmet.

En telefon med google maps ved siden av en rosa XPLORA telefonklokke.

Er XPLORA-klokkene trygge?

Det finnes utallige smartklokker for barn på markedet, og det er ikke alltid like enkelt å finne den riktige. Ikke alle kjenner til sikkerhetsstandarder eller standarder for stråling, og det er lett å kjøpe et produkt som ikke tilfredsstiller disse. 

XPLORA-tjenestene er basert på anerkjente sikkerhetsstandarder for datakryptering, datalagring og datakommunikasjon, og har vært gjennom grundige sikkerhetstester. Xplora 4 tilfredsstiller GDPR-bestemmelsene ift. håndtering av personvern og sletting av brukerdata. Produktet tilfredsstiller også europeiske standarder for stråling.

Vi tar personvern, datasikkerhet og forbrukerrettigheter på alvor og vi arbeider hele tiden for å gi våre kunder et trygt og godt produkt.

best i test smartklokke blogg

For mange foreldre kan en mobil være et viktig grep for å vite hvor barnet til enhver tid befinner seg. Det gjør også hverdagen lettere, med mulighet til å endre middagsavtaler og innetidene kan lettere tøyes.

På den andre siden kan en mobiltelefon fort bli en byrde. Mobbing over mobil er et kjent fenomen for foreldre, barn og lærere, og frykten for at uvedkommende tar kontakt med barnet ditt over mobiltelefon er mange foreldres verste mareritt.

Derfor har vi utviklet en ny mobiltelefon-løsning tilrettelagt for barn, helt uten tilgang til internett. Med våre mobilklokker kan barnet ditt ringe og sende talemeldinger til sin kontaktliste. Du kan selv definere hvem barnet ditt skal ha kontakt med – helt enkelt i vår foreldre-app. I den samme appen får du også informasjon om hvor barnet ditt befinner seg.

Vår mobilklokke er utstyrt med:

✔️ Ringe-funksjon

✔️ GPS-funksjon

✔️ Kamera

✔️ Skritteller

✔️ Talemeldinger

✔️ Ingen sosiale medier og internett

✔️ SOS knapp

✔️ Skolemodus

Kjøp XPLORA X4 i vår nettbutikk HER!

Du kan også handle påsketilbudet på Elkjøp, Power, Komplett og Kjell & Company.