Sjekk ut vår nyeste smartklokke for barn!

En smartklokke for barn som gir en tryggere introduksjon til den digitale verden! Xplora XGO2 for barn er perfekt for familien som ønsker å gå for en rimeligere smartklokke. Vi har valgt å beholde mange av de viktigste funksjonene, som blant annet mobiltelefon, GPS-sporing, skolemodus og SOS-knapp. XGO2 oppfyller alle GDPR-kravene slik at du og barnet ditt får en god og trygg opplevelse av smartklokken.

En tryggere hverdag?

Xplora XGO2 har, som Xplora X5 Play smartklokke for barn, heller ikke tilgang til verken sosiale medier eller internett – vi mener at barn ikke har noe her å gjøre uten at voksne har kontroll over bruken. Du administrerer smartklokken fra en egen foreldreapp, der kan du bestemme hvem som kan kontakte barnet og motsatt; hvem barnet kan selv ringe og sende sms til. Dette bidrar til økt kontroll og større trygghet for mange foreldre, og mange løfter frem som noe av det beste med en smartklokke fra Xplora. Xplora XGO2 har innebygd skritteller som sporer barnas steg. Skrittene gir Xplora-mynter som kan brukes i vår aktivitetsplattform Goplay. Denne plattformen har som formål å motivere barn til å være aktive. Ved å delta i konkurranser på plattformen er det også mulig å vinne kule premier! Det eneste du må gjøre er å skaffe deg en Xplora-enhet, logge på Goplay og være aktiv! XGO2 er perfekt for den aktive familien som ønsker en rimeligere modell. Xplora er perfekt for barn i alderen fire år og oppover, frem til foreldrene tenker barna er klare for en vanlig smarttelefon. Hvis du kjøper en Xplora tidlig vil du se at behovet og bruken av klokken utvikler seg sammen med barnet.

Kjøp og les mer om Xplora XGO2 her!

Så hva er egentlig forskjellene mellom Xplora XGO2 og Xplora X5 Play?

XGO2 smartklokke til barn er en rimeligere modell enn vår X5 Play. XGO2 har et enklere design, men har ivaretatt mange av funksjonene som X5 Play har. Begge smartklokkene har ringe- og sms-funksjon, GPS- sporing, skritteller og XGO2 har et kamera med noe lavere bildeoppløsning enn X5 Play. XGO2 kommer uten videofunksjon som X5 Play har, samt noe mindre batterikapasitet, et litt lavere minne og en noe lavere vannbestandighet. XGO2 har lommelykt – som er en helt ny funksjon. Dette tror vi blir en favoritt hos barna! Både XGO2 og 5X Play har nettverksforbindelsene 2G, 3G og 4G, skolemodus og SOS-knapp. Og selvfølgelig følger Xplora GDPR-regulasjonene slik at du ikke må bekymre deg for lagring eller at bildene havner på internett.

Klikk deg inn her for å lese mer om XGO2 her!

Les mer om vår high-end modell Xplora X5 Play her.

Xplora for de minste – alder 4-5 år

I denne alderen viser brukeropplevelsen seg å være at barna tar til seg hvordan de skal navigere seg på klokken svært intuitivt. De klarer å ringe, ta bilder, se på skritteller også videre. De får stor glede av å kunne kontakte familie og venner  – i begynnelsen vil dere nok oppleve å bli ringt ofte! Det er god øving for barnet å bruke en mobiltelefon og kunne kommunisere digitalt, i mange læresituasjoner i barnehagen og skolen er digitale hjelpemidler en viktig del og en stor ressurs i dag.

GPS-en eller SOS-knappen vil nok ikke bli brukt så ofte med tanke på at fire- og femåringer ikke går så mye rundt på egenhånd. Klokken kan være fin å ha dersom barna vandrer litt bort i butikker eller andre plasser. Barna kan se på smartklokken mer som et leketøy enn et kommunikasjonsverktøy i denne alderen.
Gøy er det likevel – og en fin introduksjon til den digitale verden.

Skolebarn med Xplora – alder 6-9 år

Dette er primærmålgruppen til Xplora når det gjelder barna. Mange foreldre velger å kjøpe smartklokken til skolestart.

De fleste barn gleder seg til å begynne på skolen, men som alle mennesker kan de føle seg litt engstelige for nye opplevelser. Bor man nærme skolen skal de kanskje også gå alene hjem etter hvert. Her blir smartklokken en god trygghet fordi mamma eller pappa kun er et tastetrykk unna! Vi har også fått gode tilbakemeldinger om at barn som opplever mobbing eller utestenging føler seg tryggere med Xplora.

Skolemodus gjør at smartklokken ikke forstyrrer skoledagen til barna. Du bestemmer tidene den skal være i skolemodus, og da vil den bli en vanlig digitalklokke med SOS-knapp som kontakter deg dersom det er noe.

Aldersgruppen navigerer seg godt rundt på smartklokken – enda bedre enn fire- og femåringene. De får mye glede av å kunne ringe venner og familie med sin egen «mobil»! Stort sett bruker de Xplora-klokken til å ringe eller sende talemelding til foreldre for å spørre om lov til noe. Du bestemmer hvilke kontakter som kan ringes til i foreldre-appen, og klokken har ikke internett-tilgang eller vanedannende apper som sosiale medier. Du slipper å engste deg for at fremmede kan kontakte barnet eller at bilder skal komme på avveie, som er en stor bekymring mange foreldre deler i dag – en bekymring som dessverre er ganske reell og viktig å forholde seg til for de foreldre med barn som har en vanlig smarttelefon.

Dette er en aldersgruppe som i økende grad begynner å utforske verden på egenhånd. Gjennom GPS-tracker og ringefunksjonen kan du enkelt følge med på hvor barnet ditt er. Usikker på å følge med på barna i GPS? Det er ikke så annerledes fra å følge etter de overalt eller ringe de hele tiden. Formålet er å skape mer frihet for både deg og barnet. I foreldre-appen kan det også opprettes trygge soner som gir deg beskjed når barnet forlater eller entrer en trygg sone. For eksempel når de går hjemmefra og ankommer skolen.

Kjøp og les mer om Xplora XGO2 smartklokke for barn her.

Les om Xplora X5 Play smartklokke for barn her.

Før tenårene – aldersgruppe 10-12 år

For denne aldersgruppen er det en stor fordel at Xplora sitter trygt på armen. De er ofte ute på flere fritidsaktiviteter eller med venner. Med smartklokken sikrer du deg at de alltid er tilgjengelig og “mobilen” blir ikke liggende igjen i treningsbagen eller glemt på bussen! Barnet har kun tilgang på akkurat den teknologien de trenger for å være tilgjengelig og trygg. Ønsker de å være på nett så kan de bruke datamaskiner eller nettbrett mens du kan holde et øye på aktiviteten. Xplora er ikke imot internett, det er et kjempegodt verktøy for læring og underholdning, men vi mener at det er meget viktig med riktig og kontrollert bruk i henhold til alder og individ.

Xplora har som mål å la barn være barn så lenge som mulig. Det er ingen hemmelighet at smarttelefoner med internett vil gi barna tilgang på mye informasjon. Det øker risikoen for nettmobbing, stillesittende skjermtid og at barna ser noe de ikke er store nok til å forstå enda. Undersøkelser viser for eksempel at unge ser på porno stadig tidligere.

Utfordringen med Xplora til denne aldersgruppen er at mange barn mellom ti og tolv år har smarttelefoner og det kan bli sett på som ukult å ikke ha det. Ta en prat om det og se an behovet. Ender dere opp med en smarttelefon, forbered barna på ansvaret, innholdet og husk på å lære de nettvett. Kanskje har dere smartklokken i en periode før barnet får smarttelefon – som blir en fin overgang. Derfor er det også en fordel at produktene våre er mye rimeligere enn de nyeste mobiltelefonene.

Nå kan vi endelig tilby en videreføring av barnets første mobiltelefon

Vi introduserer pakken Samsung + Xplora-abonnement sammen med aktivitetsklokken XMOVE – det naturlige neste kapittelet for barnet ditt! Les mer om Samsung og Xplora her.

Hva må du som forelder tenke på?

Når barnet ønsker seg en mobiltelefon, er Xplora smartklokke ditt tryggeste alternativ. Teknologien er utviklet for barn og for å gi foreldre et alternativ til smarttelefoner, eller de eldre mobilvariantene med få funksjoner som blir glemt på lekeplassen eller skolen.

Starter dere så tidlig som 4 år så vil smartklokken gi barnet en lett introduksjon til den digitale verden på en morsom og lærerik måte. Venter dere til skolestart er den en fordel for barnet og foreldre når dere ønsker å holde kontakt og følge med i en fase hvor barna begynner å utforske mer alene. Har dere litt eldre barn som du ikke vil gi en smarttelefon til? Prat om det hjemme og finn en løsning som får dere til å føle dere trygge.

Det er ingen fasit her, men vi håper at smartklokkene våre vil tilføre både deg og barnet trygghet, god kommunikasjon og et sikkert alternativ til smarttelefonen!

Kjøp og les mer om Xplora XGO2 smartklokke for barn her.

Les om Xplora X5 Play smartklokke for barn her.