XPLORA smartklokke gir deg verdifulle tips om hvordan du kan gi ditt barn bedre selvtillit.

Tenk om du kan gi ditt barn bedre selvtillit? At barnet ditt forblir trygg og lykkelig. At barnet stoler på seg selv og tar den plassen de fortjener. Her for du noen tips!

Kravene til oss mennesker har i dag blitt tøffere og tøffere enn tidligere. Det forventes at vi har gode jobber, mange venner, gode karakterer og vi blir tvunget til å bli sammenlignet og rangert. For ikke å snakke om sosiale medier som minner en om hvordan alle andre har “perfekt” utseende og et “perfekt” liv.

Det er absolutt ikke lett for barn å vokse opp i denne verden, men det er mange ting du som forelder kan gjøre for å hjelpe barnet ditt til å bli tryggere på seg selv. 

Nedenfor finner du noen verdifulle tips:

Ikke sammenlign barn

Det er viktig å huske som foreldre at alle barn er forskjellige og utvikler seg annerledes. Prøv å ikke sammenligne barnet ditt med søsken, venners barn eller noen andre. Hvert enkelt barn er unikt.

Oppmuntre til å våge å ta noen risikoer

Det er viktig for barn å tro på seg selv, sine egne evner og å bli et eget individ. 

Å vise hensyn og respekt for andre er viktig, men du bør definitivt ikke be om unnskyldning for at du vil ha noe. Å ha et mål og strebe etter det er noe barnet vil ha stor nytte av i fremtiden.

Ikke gi frykten videre til barnet ditt

Stopp ikke barnet fra å dra på egne oppdagelsesreiser fordi du er redd. Med en X4 på barnets håndledd kan barnet gå på egne opplevelser mens du som forelder kan følge barnets trinn ved hjelp av klokkens innebygde GPS. Barnet er også bare en samtale unna når det er behov for kontakt.

Gi barnet rom for å vise følelser

Å bli sint, redd, trist eller glad er normalt. Vis barnet at alle følelser er i orden å føle. Oppfordre barnet ditt til å snakke om hvordan han eller hun har det. Spør hvorfor han er trist eller sint. Å lære barnet ditt å sette ord på følelsene sine så tidlig som mulig, vil gjøre det lettere i fremtiden.

Vær et godt forbilde

Barn gjør som vi gjør. Hvis du er irritert og stresset, kan du ikke forvente at barnet ditt skal være lykkelig, engasjert og kreativt. Det nytter ikke å prøve å få barnet ditt til å utfordre verden når du ligger på sofaen og stirrer på telefonen.

Lytt til barnet ditt

Det er viktig for barn å ha et utløp for sine tanker og følelser. Gi derfor barnet sjansen til å snakke om seg selv, uansett hvor sliten eller stresset du er. 

Kritiser aldri barnet ditt åpent foran andre.

Det spiller ingen rolle om det er foran barn eller voksne. Barn vil gjøre feil. Det er når de gjør feil de lærer å gjøre rett neste gang.

Ikke overdriv med ros

Å gi for mye ros for oppgaver barnet ditt har løst halvhjertet, vil gjøre all ros mindre verdt. Hyl derfor i stedet ordentlig innsats og prestasjoner.

Ikke vær redd for å stille krav

Barn har det bra med å ha mål å strebe etter. Det er derfor viktig å sette mål i henhold til barnets forhold. Det er urimelig å sette målet om at barnet skal ha høyeste karakter i alle fag. Sett i stedet rimelige og oppnåelige mål for barnet ditt. Barn er forskjellige og har forskjellige forhold. 

Oppfordre barnet ditt til å stille spørsmål

Barn er nysgjerrige er natur. Forsøk derfor å svare på barnets spørsmål så mye som mulig. 

Vis at det er greit å tenke annerledes.

Gi barnet rom til å tenke fritt. Still spørsmålet “Er det noen annen måte å gjøre dette på?” Eller “Kan du tenke deg noe mer?”

Oppmuntre til fysisk aktivitet

Ikke alle barn er interessert i sport, men det er mange fritidsaktiviteter som hjelper barnet å bevege seg. I vår X4 er det en innebygd skritteller. Disse trinnene blir forvandlet til Xcoins i vår aktivitetsplattform GOPLAY hvor barnet kan kjøpe fysiske produkter og spill til. Det kan være en ekstra gulrot for barnet ditt å bevege seg rundt.

Kommenter ikke utseendet til andre foran barnet

Prøv å unngå å kommentere andre, barnet og ditt eget utseende foran barnet. I stedet kan du prøve å markere andre ferdigheter som “du er en så god venn” eller “hvor flink du er til å lese”.

Del barnets entusiasme

Uansett hvor urealistiske barnets drømmer er, trenger du ikke å si det. Del barnets entusiasme og si aldri at noe er umulig.

Vis stolthet for å gi ditt barn bedre selvtillit

… Og sørg for å vise det til barnet!

Klem barnet ditt

Gi barna kjærlighet, mer kjærlighet og enda mer kjærlighet (Som Astrid Lindgren pleide å si)

barn bedre selvtillit
Barn prøver, feiler, prøver igjen, mislykkes igjen og til slutt lykkes. På denne veien utvikler de ideer om sine egne evner. Samtidig skaper de et selvbilde basert på samhandling med andre mennesker. Dette er grunnen til at foreldrenes engasjement kan hjelpe barna med å danne en sunn selvoppfatning. Foreldre kan fremme sunn selvfølelse ved å vise oppmuntring og glede på mange områder.

 

LES MER OG FÅ KLOKKEN SENDT RETT HJEM FRA VÅR NETTBUTIKK HER

Du kan også kjøpe XPLORA smartklokken på Elkjøp, Power, Komplett og Kjell & Company.