XPLORA til første skoledag. Kan barnet ha Xplora på skolen?

XPLORA til første skoledag er et godt alternativ til andre mobiler! Når foreldrene setter Xplora i skolemodus blir den en vanlig digitalklokke med SOS-knapp og du kan følge med på GPS. Tidligere undersøkelser viser at det er 58% av skoler/SFO som tillater XPLORA, så lenge skolemodus er skrudd på.

Barn og unge trenger arbeidsro for å lære og for å prestere, og det er flere steder i verden der mobiltelefoner er forbudt i skolesammenheng. Her i Norge er det den enkelte skole og lærer som kan selv avgjør hva som fungerer best for deres elever. Dersom dette blir en utfordring er det viktig å forklare på en hyggelig måte at Xplora ikke skal forstyrre timen så lenge den er i skolemodus. Vår undersøkelse viser at det er flere skoler/SFO som tillater XPLORA, så lenge skolemodus er skrudd på 🙌🏻

Les mer om Xplora X5 Play og handle her!

Kan vi bruke XPLORA på skolen?

XPLORA er en mobiltelefon og i skolesammenheng er det viktig at vi respekterer skoleregler knyttet til bruk av mobiltelefoner. Det varierer veldig fra skole til skole hvilke retningslinjer gjelder og vi oppfordrer alle foreldre til å bli kjent med disse. Det er umiddelbart flere skoler/ SFO som begynner å bli bedre kjent med XPLORA og skolemodus, og derfor er det flere som tillater dette så lenge skolemodus er skrudd på😊

Hva er skolemodus?

Skolemodus er en innstilling med faste av-/på tidspunkt som forhindrer barn i å bruke XPLORA innenfor de angitte tidspunktene. Da fungerer XPLORA utelukkende som en vanlig klokke og ingen andre funksjoner er tilgjengelige for barnet. Dette styrer foreldrene gjennom XPLORA foreldre-appen og det er ikke mulig for barnet å styre dette selv. På den måten er ikke XPLORA til bry for lærere, andre elever eller barnet når det har med Xplora på skolen

Sjekk ut nyheten X5 Play her! Dette blir en hit til første skoledag!

Xplora til første skoledag

Hvorfor er det lurt å kjøpe Xplora til første skoledag?

Mange foreldre mener at fem-seksårsalderen er for tidlig å gi barna en smarttelefon. Likevel ønsker de å ha et kommunikasjonsmiddel og et verktøy for å følge med på barna når de begynner å tilbringe mer tid borte fra hjemmet. Tidligere fantes det ikke noe godt alternativ, og der kommer XPLORA på banen.

XPLORA er utviklet for barn og skal gi en trygg introduksjon til den digitale verden. Den kan ringe og sende SMS, talemeldinger og emojis, men har ikke internett eller vanedannende apper. Slik beskytter man barna for nettmobbing og uegnet innhold på nett.

Mobilklokken sitter trygt på armen som forhindrer at den blir borte som er en stor fordel når det gjelder barn i denne alderen. En smarttelefon er ofte et dyrere alternativ og da er det veldig kjedelig om barnet mister den på lekeplassen eller glemmer den på en benk i skolegården.

Klokken har skritteller for å både måle og motivere til aktivitet. For foreldrene er det også ypperlig å kunne følge med på XPLORAs GPS i foreldre-appen, og å kunne forhåndsgodkjenne kontakter som kan ringe til barnet. I tillegg kan foreldre sette definere trygge soner, og sette klokken i skolemodus til ønskede, planlagte tidspunkter. Det er akkurat nok teknologi for et yngre barn, og veldig enkelt for foreldrene også.

Alene på skoleveien

På sikt vil flere foreldre at barna skal gå til og fra skolen alene. Vi har flere gode tilbakemeldinger på at XPLORA er perfekt for å la barna bli trygge på skoleveien, at det har hjulpet med GPS hvis barnet har gått seg bort, og at det er perfekt når barna ønsker å spørre om lov til å være med en venn hjem. Med å sette trygge soner for klokken i foreldreappen får du beskjed om når barnet har forlatt f.eks. hjemmet og når den ankommer ny trygg sone som f.eks. skolen.

Vi håper at i fremtiden vil alle skoler tillate XPLORA i skolesammenheng så lenge skolemodus er skrudd på🤞🏻💖

Les mer om og kjøp XPLORA til første skoledag her! Eller hos Elkjøp og Power!