EN XPLORA = ETT TRE PLANTET

Vår visjon er å gjøre det mulig for barn over hele verden å oppleve hvordan de kan påvirke verden på en positiv måte. Og vi vet at selv små skritt kan ha stor innvirkning. Derfor har vi valgt å samarbeide med One Tree Planted for å plante trær! One Tree Planted er en non-profit organisasjon dedikert til global gjenplanting. De planter trær for å gjenopprette natur og biologisk mangfold. De øker også bevisstheten om trærnes betydning og motiverer yngre mennesker til å gjøre noe positivt for miljøet.

For hver XPLORA klokke vi selger, planter vi ett tre.

Hvert 1,2 sekund mister vi et område av skogen på størrelse med en fotballbane.

– World Wide Fund for Nature

Kjøp

HVORDAN FUNGERER DETTE?

For hver XPLORA vi selger i juli og august vil vi sammen med One Tree Planted plante et tre i British Columbia i Canada. Trærne blir plantet høsten 2020.

British Columbia er Canadas mest økologisk mangfoldige provins. Den har landets eneste ørken, nær Osoyoos i sør, og Nord-Amerikas våteste værstasjon, på vestkysten av Vancouver Island. Den har regnskoger, tørr furuskog, boreal skog, alpin tundra, gressletter med mer. Mer enn 1.100 arter av fugler, fisk, pattedyr, padder og krypdyr lever i B.C., noen finnes nå andre steder i Canada.

Sommeren 2017 opplevde British Columbia den verste løpebrann sesongen i sin historie. Det var overveldende i hvor mye land som ble brent (over 1,2 millioner hektar), de totale kostnadene for brannskader (over 568 millioner dollar), og antall mennesker som har mistet sitt hjem (omtrent 65 000 evakuert).

Gjenoppretting fra så betydelige skader vil kreve mye. Å plante trær her vil effektivt bidra til å få B.Cs trær tilbake.

20% av dagens klimagassutslipp skyldes ødeleggelse av tropisk skog.

– Miljøforsvarsfond

Kjøp

HVORFOR TRÆR?

Å plante trær er en av de beste måtene å bekjempe de skadelige effektene av klimaendringer. Trær hjelper med å rense luften vi puster, filtrerer vannet vi drikker og gir habitat til over 80% av verdens biologiske mangfold. Trær gir også enorme sosiale påvirkninger ved å skaffe arbeidsplasser til over 1,6 milliarder mennesker, styrker kvinner i underutviklede nasjoner og støtter samfunn som er ødelagt av miljøskader.