10 ting du trenger til skolestart med Xplora!

Å begynne på skolen kan gi blandede følelser for både barn og foreldre, spesielt hvis barnet ditt skal flytte fra barnehage til en skoleklasse. Vennene og pedagogene som har vært barnets trygghet i mange år må nå forlates og et nytt kapittel i livet starter.

ÅRETS JULEGAVE TIL BARNA 🎁 – XGO3 er barnets første mobiltelefon! 

For å lette overgangen anbefaler vi i Xplora at du er så forberedt som mulig og har alt klart før dagen kommer. Å involvere barnet i forberedelsene kan være en god idé slik at barnet også føler seg involvert. Når man er med på en beslutning, er man som regel også bedre forberedt på det som kommer, som kan være nødvendig i en stor endring som skolestart.

Nedenfor lister vi opp en del ting som kan være nødvendig før skolestart:

Ryggsekk til skolestart

Å velge ny ryggsekk før skolestart er som regel en veldig morsom aktivitet for barnet og forelderen. Dette øker som regel også barnets motivasjon før den store dagen, uavhengig av hvor gammelt barnet er. Få inspirasjon til valg av skolesekk HER!

Xplora X5 Play

Å kunne kontakte barnet når det er nødvendig er en uvurderlig følelse for både barn og foreldre. I klokken finner du funksjoner som:

⌚ Anrop
⌚ GPS med trygge soner
⌚ Skolemodus
⌚ SOS
⌚ Skritteller

Til forskjell fra en vanlig mobiltelefon kan du som forelder velge å sette mobiltelefonklokken i skolemodus i de timene barnet er på skolen. Når skolemodus er på, fungerer Xplora utelukkende som en klokke. På denne måten blir ikke klokken et objekt for forstyrrelse i klasserommet.

 

Gym bag/treningsbag

Gymbag er også viktig å huske når barnet har sport etter skolen eller gym på skolen så ekstra nødvendigheter slik som ekstra sko, sokker, vannflaske, ekstra matpakke, skift osv. Sørg for å finne en komplett og ren bag som vil gjøre jobben med å ta gymtøyet fra punkt a til b i til barnets skolestart. Du kan finne inspirasjon til treningsbag HER!

 

Gym-klær/treningstøy

De dagene barnet har idrett er det viktig å pakke treningstøy i treningsbagen. Vi i Xplora anbefaler derfor at du pakker med klær etter hva barnet foretrekker å bruke:

 • Myke bukser med ekstra luftehull
 • Singlet
 • T skjorte
 • Gymnastikksko for innendørs bruk
 • Shorts
 • Svettebånd/dusk
 • Hårstrikk/pannebånd

Psst! Visste du at når skolemodus er på, så teller smartklokken fra Xplora fortsatt skritt? Du som forelder kan enkelt se i appen hvordan barnet ditt beveger seg i sanntid. Moro ikke sant?

Skolstart Xplora

Innesko

På flere skoler er innesko sterkt anbefalt, i den forbindelse er det en fordel å se hva som gjelder for din skole.

Selv om det er mange fordeler med å gå barbeint, kan et par innesko være fint i lengden. Da slipper barnet også å få skitne eller våte sokker i løpet av dagen. Velg et par sko som barnet ønsker seg og som er slitesterke og komfortable i lengden!

Skolstart Xplora

Klær

I løpet av en skoledag kan alt skje og det er derfor viktig med ekstra klær av alle slag. Dette kan være nødvendig før skolestart å ha pakket med seg som ekstra:

 • Bukser
 • Sokker
 • Genser
 • Undertøy
 • T-skjorte/skjorte

Skolstart Xplora

Ekstra sko

Et par ekstra utesko er et must da barn tilbringer mye tid utendørs. Et par løpevennlige sko er derfor noe vi i Xplora anbefaler!

Barnet beveger seg mye hver dag og derfor er det greit å også se etter et par slitesterke sko som passer til varmere og kaldere dager. Xplora anbefaler også å se etter sko som passer både på tørre, våte og gjørmete overflater!

Regntøy

Til regnværsdager er det viktig at barnet har klær som fungerer til all slags type vær. Xplora anbefaler derfor at du kjøper regnbestandige klær som:

 • Regnjakke
 • Regnbukser
 • Støvler
 • Regnhatt
 • Regnhansker/ votter

Til kaldere dager kan det være smart å bruke fôret regntøy. Hos Jollyroom finner du massevis av gode klær for alle årstider!

Fleece-jakke

Jakker/fleece for kaldere dager er greit å ha tilgjengelig for barnet. Vi bor i et kaldt land hvor klimaet kan endre seg raskt – så her er det lurt å være på den sikre siden!

Penner og notatblokker

Fyll skolesekken opp med penner, blyanter, viskelær, fargestifter og notatblokker før skolestart. En god idé kan være å la barnet velge fritt for å oppmuntre til kreativitet til å ville skrive/tegne mer når barna kan velge selv!

ÅRETS JULEGAVE TIL BARNA 🎁 – XGO3 er barnets første mobiltelefon! 

Xplora ønsker alle en super skolestart!