Verden åpner opp! 5 gode tips til å gjenoppta kontakten med dine nære

Nå som verden åpner opp igjen er det en perfekt anledning til å gjenoppta kontakten med de menneskene vi har savnet i livet vårt!  Det har vært to tøffe år. Hjemmekontor, isolasjon, et kulturliv som har ligget brakk, begrenset sosialisering og skolegang. Venner har blitt fjernere og kolleger har bare vært et ansikt på en skjerm. Når fysisk avstand blir standarden, vet vi også at det er vanskeligere å opprettholde relasjoner og vennskap. Nå som de aller fleste restriksjoner er borte, er det en gylden mulighet til å pleie og nære relasjoner!

Fem venner eller nære du savner en bedre relasjon til?

Xploras utfordring til deg er å komme i kontakt med fem personer du har mistet kontakten med eller noen du savner i livet ditt! Kanskje en god venn du ikke har hørt fra på lenge? Tenk på fem personer du savner å ha (bedre) kontakt med – og ta noen enkle grep for å oppta kontakten igjen!

Les mer om våre innovative smartklokker til barn

Mangler du ideer? Ikke fortvil! Prøv en av disse:

1. Dra på et nytt eventyr
Noen venner trenger bare et lite dytt for å gjenoppta den gode relasjonen. Kanskje de har snakket om det i årevis, men aldri gjort noe for å forfølge den drømmen de sammen hadde. Det trenger ikke engang å være en stor ting. Kanskje det bare er den dansetimen i byen, det å spise på en ny restaurant, prøve en ny sport for første gang –  eller en biltur sammen!

2. Bare sjekker inn
Ta kontakt med noen du kjenner har stått i tøffe tak. Når noe vondt skjer, blir vi ofte overveldet av gode ønsker og sympati de påfølgende dagene. Noen ganger er det vanskelig å følge opp de neste ukene, månedene eller til og med årene. Det kan være så enkelt som å spørre; “Hvordan går det med deg?”

3. Del et øyeblikk
Minner skaper sterke følelser, fellesskap og tilhørighet. Å dele disse følelsene og nostalgien over ting som skjedde langt tilbake, er noe som forbinder oss som mennesker. Å mimre over “gamle dager” er en perfekt ice breaker for å få gjenoppta relasjonen dere hadde. Send den musikkvideoen du pleide å elske, kjøp en billett til det bandet dere vokste opp med, se den filmen som skremte dere begge helt vanvittig første gang dere så den sammen. Det er alltid noe i fortiden deres som kan gjenopplives – og glede seg sammen over!

4. Gi et kompliment
En så liten og enkel ting å gjøre. Det vil ikke koste deg mye å fortelle noen hvorfor de er helt spesielle for deg. Invitèr dem på en kaffe eller te, kanskje for å se en film, en gåtur eller en telefonsamtale. Fortell dem hvorfor du verdsetter deres tilstedeværelse i livet ditt. Det kan føles vanskelig i begynnelsen, hvis du ikke er vant til å gi komplimenter, men tenk da på nat de fleste mennesker opplever det fint og hyggelig å kjenne seg verdsatt og anerkjent.  Folk som er åpne med hverandre har også en tilbøyelighet for å knytte tettere bånd.

5. Alle de små tingene
Hvis du opplever en avstand med noen som står deg nærmest, kan det kjennes  veldig tøft – men det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Lag favorittmåltidet til personen en kveld, hent henne på jobb en dag, overrask han med en liten gave eller blomster. Bestill frokost og spis den på sengen en søndag morgen sammen, eller legg en lapp i vesken eller lommen som bare sier «jeg elsker deg», «jeg er glad i deg», eller «du er viktig for meg».

Det er de små tingene som gjør en stor forskjell!

Les mer om våre innovative smartklokker til barn