5 steg til barnas beste julekort

For barn er førjulstiden helt magisk – og ingen ting kan måle seg med julaften! Det er ingen som gleder seg mer over julenissen, julegaver, juletrepynting, Luciadagen og adventskalender enn barna. Å bake, forberede, pynte, kose seg med kalendergaver, spise pepperkaker og lussekatter, følge med på årets julekalender på TV – og til og med den lange ventingen i adventstiden er ekstra stas for de minste. Man kan ikke si noe annet enn at juletiden er fortryllende og magisk! Og mens man venter er juleverksted en perfekt aktivitet å gjøre som hyggelig familiekos. Tenn røkelse, sett på god julemusikk, sett frem litt appelsiner, nøtter og pepperkaker – og start for eksempel med å lage årets julekort sammen med barna!

Hele førjulstiden er en hyggelig, morsom og spennende tid for barna. Hver dag bygger opp barnets forventninger til den store dagen. Vi i Xplora vil med dette innlegget tipse om en morsom aktivitet dere kan gjøre sammen med barna i adventstiden. Her kommer våres fem enkle steg til å lage fine julekort sammen med barna. Hvor koselig er det ikke å få hjemmelagede julekort?!

Vil du vite mer om Xplora? Klikk her!

For å lage julekort trenger du:

  • 1 saks
  • Lim
  • Et tykkere hvitt papir
  • Et glittrende, rødt skumgummi-papir
  • Glittrende pompom-baller i varierende farger (vi valgte hvitt, rødt og grønt som passer til jul)
  • 2 plastøyne
  • 1 svart tusjpenn

Vi kjøpte mye av materialet hos Rusta. Andre steder du kan kjøpe materiell er Panduro Hobby, Skapemer, bokhandlere og lokale hobbybutikker.

juleverksted-illustrajon

Steg 1

Brett det hvite papiret på midten og bruk tusjpenn for å markere hvor du skal klippe. Når du markerer skal du tegne en halvsirkel hvor sirkelen ender der papiret er brettet. Klipp der du har markert.

 

julekort-steg-1-xplora

Steg 2

Ta det glittrende skumgummi-papiret og tegn en trekant. Klipp der du har markert. Pass på at bunnlinjen av trekanten er på størrelse med bretten på halvsirkelen. Dette skal bli en nisselue på julekortet.

Steg 3

Lim fast nisseluen på toppen av den hvite halvsirkelen.

julekort-steg-3-xplora

Steg 4

Pynt med pompom-ballene langs nisseluen og ansiktet til nissen. Klistre på øyne og tegn en munn og nese.

julekort-steg-4-xplora

Steg 5

Åpne kortet og skriv en hilsen til noen du er glad i.

Bra jobbet – nå er barnets julekort klart for å gis bort!

julekort-med-xplora

Ikke glem å forevige ditt verk med Xplora-klokken innebygde kamera!

Vi har julekampanje nå – klikk og les mer her!

Vil du ha flere tips? Følg oss videre på bloggen i førjulstiden!