Hva er forskjellene mellom Xplora-modellene?

Hva er forskjellene mellom Xplora-modellene? Vi har for øyeblikket 3 ulike modeller i vårt sortiment (Xplora 4 er et utgående produkt): X5 play, XGO2 og XMOVE. Vi får stadig henvendelser om hva som skiller de ulike modellene, og har derfor laget en oversikt til deg!

Xplora X5 play – vår premiumklokke

Anbefalt alder: 4 år og oppover

Smartklokke med telefonfunksjon

Dette er en smartklokke for barn som har ringe- og meldingsfunksjon.  I foreldre-appen som du som forelder administrerer klokken fra, kan du enkelt angi hvilke kontakter som er godkjent for barnet å ha kontakt med, på denne måten kan ingen uvedkommende komme i kontakt med barnet. Du kan lagre 50 kontakter på smartklokken.

Kjøp og les mer om vår premium X5 Play smartklokke her!

Smart GPS

Med smartklokkens innebygde GPS kan du se hvor barnet ditt befinner seg. Med denne funksjonen kan du følge barnet ditt på en trygg måte når det er ute og leker. I foreldre-appen kan du opprette trygge soner for barnet å være i. En trygg sone kan for eksempel være skole, hjem, venn eller lekeplass. Appen varsler deg som forelder når barnet forlater eller kommer til en sikker sone.

Skolemodus

For at klokken ikke skal være en forstyrrelse, har vi en funksjon som kalles skolemodus. Her angir du barnets skoletid i appen. Når skolen er i gang, fungerer Xplora utelukkende som en klokke og ikke som en telefon. Merk! SOS -funksjonen og skrittelleren er fortsatt aktive i skolemodus.

Vi oppfordrer til fysisk lek og aktivitet!

Med klokkens skritteller telles barnets skritt daglig. Det kan virke som en unødvendig funksjon, men barn elsker dette og motiveres av å samle trinn. Hvis du kobler deg til vår aktivitetsplattform Goplay, kan barnet også kjøpe fysiske produkter og spille spill for trinnet som samles inn daglig. Mer om Goplay nedenfor.

Aldri før har barn vært mindre aktive eller hatt mer skjermtid, og vi vil hjelpe til med å endre dette. Barn skal være aktive, utforske og oppleve verden – derfor har vi lansert verdens første Goplay aktivitetsplattform som kombinerer fysisk aktivitet med underholdning! For hver 1000:e skritt barnet tar, får han en fiktiv mynt i Goplay. For disse myntene kan hun kjøpe fysiske produkter og spill på i Goplay-butikken inne i plattformen. Vi samarbeider med bla SONY, PlayStation, Netflix, Warner Brothers etc.

Kjøp og les mer om vår premium X5 Play smartklokke her!

Fri fra sosiale medier og internett

Klokken har ikke tilgang til internett, sosiale medier og andre apper. Siden Xplora er en smartklokke for barn, har vi også valgt å tilpasse smartklokken til barna. I motsetning til en mobiltelefon, har vi valgt å fokusere på ting som er viktige for barnet – det vil si å holde kontakten med sine nærmeste. Vi mener at det er mye upassende innhold barnet kan komme i kontakt med via internett og sosiale medier, og har derfor bevisst valgt å ekskludere dette i våre smartklokker for barn.

Kamera, vanntetthet, batteri, skjerm, dekning og SIM-kort

X5 Play er utstyrt med et 2MP-kamera. Med kameraet kan barnet både ta bilder og å filme korte videsnutter. Siden klokken ikke har apper, internett og sosiale medier, kan dere som foreldre være sikre på at barnets bilder blir liggende i klokken. Xplora X5 Play er vanntett i klasse IP68, altså en av de enklere klassene. Vi anbefaler derfor at klokken fjernes under vannlek og bading. Xplora X5 play er utstyrt med et 800 mAh batteri og har en standby på 72 timer. Skjermstørrelse er 1,4 “TFT, 240 * 240px og nettverk er 2G, 3G og 4G. Leveres med et forhåndsinstallert SIM-kort fra Xplora.

Kjøp og les mer om vår premium X5 Play smartklokke her!

Klokken kommer i fargene helsvart, svart med rosa ramme og svart med blå ramme. Se bildet over.

Kjøp og les mer om vår premium X5 Play smartklokke her!

Xplora XGO2 – det økonomiske valget

Anbefalt alder: 4 år og oppover

Smartklokke med telefonfunksjon

I likhet med Xplora X5 kan du med XGO2 også ringe og motta anrop til og fra klokken. Dette gjelder også bare for godkjente kontakter slik skissert over med X5 Play, og du kan ha opptil 50 kontakter i klokken, her også det samme som X5 Play.

GPS-funksjon også i XGO2!

I likhet med X5 Play har du også muligheten i XGO2 til å spore barnet med klokkens innebygde GPS. Her kan du også legge til trygge soner for barnet. Du vil bli varslet når barnet går inn i eller forlater sonene du har konfigurert i foreldre-appen.

Kjøp og les mer om vår XGO2 smartklokke her!

… og også skolemodus!

I likhet med X5 Play har XGO2 også muligheten til å angi skolemodus som du styrer fra foreldre-appen.

Skritteller

Også som vår premiumklokke X5 Play, har Xplora XGO2 også en innebygd skritteller – og har samme mulighet til å koble smartklokken opp mot Goplay aktivitetesplattform med like muligheter som X5 Play!

Kamera, vanntett, dekning, batteri, skjerm, SIM-kort

XGO2 har et 0,3 MP kamera, noe som litt mindre kapasitet enn vår premium-modell X5 Play. XGO2 play er vanntett i klasse IP67, det vil si en lavere klasse enn X5 Play. Som med alle våre klokker, anbefaler vi at klokken fjernes under vannlek og bading. Nettverksdekning er 2G, 3G og 4G. XGO2 har en batterikapasitet på 700 mAh, altså lavere kapasitet enn X5 Play. I likhet med X5-skjermkapasitet kommer XGO2 i et 1,4 “TFT, 240 * 240px glass. Leveres med et forhåndsinstallert SIM-kort fra Xplora. Les mer om våre uforpliktende abonnementer her.

Kjøp og les mer om vår XGO2 smartklokke her!

Lommelykt

I motsetning til X5 Play er XGO2 utstyrt med en lommelykt.

XGO2 har en enklere design enn X5 Play, og er tilgjengelig i fargene svart med rosa reimer og svart med svarte reimer. Se bildet over.

Kjøp og les mer om vår XGO2 smartklokke her!

Primære forskjeller X5 Play og XGO2 – kort oppsummert

Som du kanskje har lagt merke til, er det flere likheter enn forskjeller. Her har vi valgt å oppsummere forskjellene som finnes mellom de to forskjellige Xplora-modellene.

 • X5 Play har bedre batterilevetid enn XGO2
 • XGO2 har en enklere design og er tilgjengelig i færre farger enn X5 Play
 • X5 Play har et bedre kamera enn XGO2
 • XGO2 har en lommelykt
 • X5 Play har en høyere vanntetthet enn XGO2

XMOVE – For den aktive forelder eller eldre søsken

Anbefalt alder: Eldre barn og voksne

Språk: Engelsk

Aktivitetsklokke for hele familien

XMOVE er vår nyeste sporty tilskudd i stallen, og er en ren aktivtetsklokke uten SIM-kort og telefonfunksjon. Klokken har en innebygd sensor som overvåker din aktivitet og minner deg på når du skal bevege deg for å hjelpe til med en sunnere livsstil – for de som ønsker det! Det er selvfølgelig godt mulig å bruke klokken som en “vanlig” klokke og/eller ren treningsklokke.

Funksjoner

XMOVE måler varighet og søvnkvalitet, som deretter kan vurderes i Xplora-appen. I tillegg holder den oversikt over pulsen din. Som andre klokker har XMOVE også en skritteller som teller antall skritt som tas daglig. Aktivitetsklokken kan kobles til telefonen din og du kan motta meldinger fra den tilkoblede mobiltelefonen direkte til XMOVE. På den måten går du ikke glipp av en meldinger på treningstur – men kan legge igjen telefonen hjemme!

Les mer eller kjøp XMOVE her

Goplay aktivitesplattform

Det smarte med XMOVE kan også denne klokken kan kobles til Goplay  – slik at hele familien kan være aktive. Hvis ønskelig kan dere ha ulike familiekonkurranser ukentlig for å oppmuntre hverandre til lek og bevegelse. Skrittene som daglig blir registret i klokken blir deretter konvertert til Xplora-mynter – som kan brukes til å kjøpe fysiske produkter og spill i Goplay-butikken i aktivitetsplattformen. Du kan bruke myntene selv eller overføre dem til et familiemedlems Xplora-klokke!

Vanntett, batteri, skjerm, SIM-kort, dekning

Vanntett klasse IP68, dvs. en av de enklere klassene som X5 Play. Som nevnt tidligere, anbefales det at du tar av klokken når du bader og ved vannsøl. Batterikapasitet er 160 mAh, som varer omtrent 5 dager for aktiv bruk og 10 dager for mindre aktiv bruk. Skjermen måler 35 x 41,5 x 10 mm. Klokken er uten SIM-kort.

XMOVE kommer i fargene petrol og lyserosa. Se bildet over.

Les mer eller kjøp XMOVE her

Primære forskjeller og likheter mellom X5 Play, XGO2 og XMOVE

 • X5 Play og XGO2 er rettet mot barn i alderen 4 og over, mens XMOVE er rettet mot eldre barn og voksne.
 • XMOVE er bare på engelsk.
 • XMOVE kan kobles til telefonen, slik at meldinger og meldinger fra mobilen kan vises på klokken
 • Xplora X5 Play og XGO2 er mobiltelefoner designet som klokker, mens XMOVE er en aktivitetsklokke.
 • Alle modellene kan kobles til Goplay, slik at hele familien kan bli belønnet med å være aktive.
 • XMOVE krever ikke et SIM -kort – noe X5 Play og XGO2 gjør.

Les mer om Xplora X5 Play her

Les mer og kjøp XGO2 her

Les mer eller kjøp XMOVE her

Håper du ble litt klokere etter dette – og ble bedre rustet til å ta et valg basert på deres behov og bruk. Du er alltid hjertelig velkommen til å ta kontakt hvis du har andre spørsmål!