Noen morsomme fakta om småbarnslivet

Hei alle sammen! Småbarnslivet kan by på mange utfordringer. I det siste har vi postet noen sitater om småbarnslivet på sosiale medier som har fått stort engasjement og kanskje dere kjente dere igjen i? Her kommer derfor noe lignende i bloggformat som vi tror dere vil sette pris på. En kort og morsom oppsummering av hva småbarnslivet har å by på.❤️

Vil du vite mer om XPLORA – klikk her!

En kos etterfulgt av å bli lugget, et smil rett før et hyl om å få noe, et «elsker deg» også et «Ferdig! Kom og tørk!». De er opp og ned, over og under, og de trenger deg HELE TIDEN.

Alenetid – Glem det! Hvis du ikke har skjønt det før nå vil du nesten aldri være alene igjen. Når du dusjer? Nei! Små neser vil dukke opp, klistret til kabinettet. Når du er på do? Hvis de ikke har sneket seg inn på baderommet vil du se små hender under døra. Når du sover? FEIL! Sengen din er nå blitt allemannseie, og de sover gjerne som sjøstjerner. Når de er hos venner, på skole eller barnehage? Nja, men da…

Bekymrer du deg for de, rydder etter de, ordner noe for å glede de. For ikke å glemme all klesvasken de hoper opp! Det viktigste er selvfølgelig at det er rent, så det blir vasket og tørket, også samlet i en haug på vaskerommet/gjesterommet/kontoret.

Apropos rene klær… Gratulerer! Du har blitt en vandrende tørkerull! Blod, snørr og tårer, og mat. Spesielt de dagene du er «en god forelder» som vil gi sunt pålegg til barna, men det er DU som må lukte kaviar eller makrell i tomat resten av dagen etter hadekosen.

Og når du har fått vasket alle klærne, støvsugd opp smuler og frokostblanding rundt spisebordet og ryddet bort lekene (spesielt LEGO-en du tråkket på før den første kaffekoppen og du trodde du måtte amputere foten)… så kommer de hjem for å rote mer. Ny sofa, tøyduker og rene vinduer kan du se langt etter. De er dekket i flekker, nuppete og kanskje til og med hullete.

Men det er ikke så farlig fordi ingenting er ditt lenger… Alle ting kan være leker eller spises, og alle ting kaller de for «MIN!». Som er favorittordet deres rett etter «MAMMA! Mamma, mamma, mamma» eller «PAPPA! Pappa, pappa, pappa» som de roper med økende volum til du tror det er innbrudd i huset. Det er bare å slappe av, det var kun storebror som fikk en sjokoladebit mer enn lillesøster.

Og når ingenting er ditt mer så ligger det heller aldri der du la det sist, som tar meg til neste punkt. Du vil aldri være presis igjen. Bilnøklene på benken kan du finne på gulvet, luer og skjerf er strødd rundt i gangen og lommeboka finner du bankkort etter bankkort inn mot barnerommet. Etter å ha lokalisert eiendelene dine (les; deres), og kledd på barna så må de på do. Selvfølgelig! For de har jo ikke fått beskjed om å gjøre sitt fornødne hundre ganger før du kledde på de? JO, men de må tisse NÅ! Alt må skje NÅ! De trenger deg NÅ!

Livet vil aldri bli det samme igjen. Du vil aldri være ren, sove en hel natt og ikke minst være bekymringsløs, men det er helt greit! Fordi den lille kosen, tegningen, milepælene de når og «mamma/pappa, jeg elsker deg» visker bort alle utfordringer og minner deg på at det er så absolutt verdt det.
🥰

XPLORA håper å gjøre småbarnslivet litt enklere gjennom våre mobilklokker slik at dere kan kommunisere mer, og følge med på de i GPS-en med et trygt verktøy. XPLORA er barnets første mobiltelefon, og perfekt for foreldre som ikke er klar for å gi barna en smarttelefon helt enda.

Les mer om XPLORA her!

Følg oss på Instagram og Facebook for flere morsomme sitater eller nyttige tips om småbarnslivet!
🤪