Skolemodus – ingen forstyrrelser i timen med Xplora!

Når barna er på skolen så skal de holde fokus på oppgavene sine, men på veien hjem trenger de kanskje å få tak i mamma eller pappa. Her får du vite hvordan du på best mulig måte kan benytte deg av skolemodus-funksjonen på Xploras smartklokker! 

Over 700 000 barn bruker nå en smartklokke fra Xplora, og de fleste av disse går på skole i et eller annet land. I de aller fleste klasserom i dag er det ikke lov til å ha med mobil eller personlig nettbrett, da dette naturlig nok kan forstyrre undervisningen og distrahere elevene. Mange foreldre ønsker derimot å ta i bruk Xploras smartklokker når barnet deres begynner på skolen. Les mer om Xplora på skolen her

Kan brukes på skoleveien

Med trygghet og støtte i smartklokkens GPS, SOS-funksjon, sikkerhetssoner og ringe- og meldingsfunksjoner, gir Xploras produkter barnet mer frihet og mulighet til å utvikle selvstendighet i hverdagen, mens vi foreldre kan kjenne på en større trygghet – da vi kun er et tastetrykk unna. 

Men selv om smartklokken er perfekt å ha på skoleveien både til og fra hjemmet, så er det meget viktig at klasserommet og friminuttene er øremerket til læring, lek og sosialt samvær, og at man respekterer reglene og retningslinjene knyttet til bruk av både smartklokker og mobiltelefoner. 

Les mer og kjøp X5 Play her

Vanlig klokke med SOS 

Xploras smartklokker er derfor utstyrt med en helt egen funksjon som løser dette problemet. Ved hjelp av Xplora-appen kan foreldre angi skolemodus, og dermed sette smartklokken i et hvilemodus, der barnet ikke får tilgang til å gjøre noe aktivt – som å ringe, sende meldinger, ta bilder eller annet. Smartklokken vil da for eleven kun fungere som en vanlig klokke – som viser tiden. Og krangelen med læreren om å legge den i sekken er en saga blott! I tillegg vil SOS-knappen være tilgjengelig dersom denne skulle trenges. Skrittelleren er også aktiv selv om skolemodus er aktivert, slik at barnet kan samle skritt på samme måte som ellers!

Les mer om våre innovative smartklokker her

Foreldrene har tilgang!

Ifølge en av våre brukerundersøkelser viser det seg at ca 70 – 80 prosent svarer at det er tillatt med smartklokke på barnets skole i Norden – gitt at den er i skolemodus, og dermed ikke forstyrrer undervisningen.

Men; for foreldrene opprettholdes derimot de viktigste funksjonene! Man kan til enhver tid se hvor barnet befinner seg, og om det forlater eventuelle sikkerhetssoner som er satt opp på foreldre-appen. Når skoledagen er over så avsluttes skolemodus, og barnet kan igjen ringe og sende meldinger som normalt. Dette betyr at barnet lettere kan bli venner hjem, dra på aktiviteter alene rett etter skoletid og generelt føle på en økt grad av ansvarlighet og selvstendighet i trygge rammer. 

Skolemodus kan forøvrig brukes around the clock, som betyr at man kan begrense bruk på natt, morgen, skole, ettermiddag og kveld. Det er foreldrene selv som bestemmer når barnet skal ha tilgang til smartklokkens funksjoner – du har kontroll og oversikt. 

Innlegg forsetter under bildet

Slik aktiverer du skolemodus:

  1. Åpne Xplora-appen på din mobil
  2. Gå til profilen for det barnet du ønsker å opprette skolemodus for
  3. Trykk på “Skolemodus” i menyen (ikon helt til høyre)
  4. Trykk “Ny Skolemodus” for opprette
  5. Sett start-tiden (klokkeslett) for når skolemodus skal tre i kraft. Bla deg frem til riktig time og riktig antall minutter. Dette tidspunktet bør være på eller før første skoletime. Du kan sette flere alarmer dersom du ønsker forskjellig tidspunkt fra dag til dag. Det er plass til til sammen 15 forskjellige skolemodus. 
  6. Sett slutt-tiden (klokkeslett). 
  7. Under feltet Gjenta, så setter du hvilke dager du ønsker dette skolemoduset skal være aktivt for.
  8. Når du har angitt ønsket tidsramme så trykk på Lagre. Skolemoduset er nå aktivert så lenge knappen til høyre i listevisningen er skrudd på (rød farge betyr på , grå farge betyr av). 
  9. Gjenta prosedyren for å sette opp flere skolemoduser med forskjellige tidsangivelser. 

Les mer og kjøp smartklokke her