Vi feirer 100 000 kunder i Xplora Norden!

Bli med oss å feire 100 000 kunder i Xplora Norden!

Tusen takk til deg som er, og har vært, Xplora-kunde gjennom vår tid fra oppstarten for fem år siden til nå! Det er dere som har bidratt til vår fantastiske reise og suksess de siste årene. Vi er også meget takknemlige for alle tilbakemeldinger – gode som dårlige; dette har vært helt avgjørende for oss for at vi kontinuerlig kan jobbe mot en enda bedre digital verden og en tryggere hverdag for barna deres og dere foreldre! Tusen takk for at du har tatt deg tid til å dele dine erfaringer, opplevelser og muligheter til forbedringer med oss, det verdsetter vi uvurderlig høyt. Vi har tidligere vunnet best i test på TV2 Hjelper deg – det hadde vi ikke klart uten deres ærlige tilbakemeldinger. Vi håper at du og dere vil være med oss på reisen videre!

Les mer om oss og våre smartklokker til barn her.

Ooooi, wow! Tuller du nå?! TAKK!!

Dette var Kristel Nyborg sin respons på vår henvendelse om at hun var Xplora Nordens kunde nummer 100.000! Utrolig gøy! Hun kjøpte to Xplora X5 Play smartklokker på Elkjøp og dermed var det hun som ble kunde nummer 100.000! Et stort og rungende gratulerer fra hele team Xplora Norden til Kristel! Hun får en flott gavepakke fra oss med blant annet dekket abonnement så lenge hun ønsker å være kunde hos oss, diverse tilbehør, gavekort til Leos Lekeland og 2 stk av vår nyeste XMOVE aktivitesklokke til hele familien.

Vi spurte Kristel noen spørsmål vi var nysgjerrige på!

Hva var grunnen til at du valgte å kjøpe Xplora smartklokkene? Grunnen til at vi valgte Xplora var i utgangspunktet at vi ønsket å gi ungene våre mer frihet til å kunne bevege seg mer fritt rundt for å kunne besøke klassekameratene sine. Flere bekjente har smartklokke fra Xplora til sine barn og hadde god erfaring med dem, så da falt valget lett på Xplora.

Hvorfor valgte dere å kjøpe smartklokke – og ikke vanlig mobiltelefon?  Vi syns ikke de er store nok til å kunne håndtere det presset som kommer med en vanlig mobiltelefon. Vi ser jo selv hvordan telefonene «fanger» oppmerksomheten til oss voksne, og ønsker ikke at det skal forstyrre leken når de nå er så små som de er. Det er ikke lett å rive seg fra en skjerm, og da trenger de ikke ha med seg internett på sykkeltur, mens man klatrer i trær, aker eller spiller fotball med kompisene. Derfor tenker vi at Xplora smartklokke kan utsette dette behovet noen år, slik at vi kan få tak i dem og de kan få tak i oss uten problem.

Hva ser du og dere for deg at smartklokken kan bidra med for å gjøre hverdagen enklere? For oss så handler det i hovedsak om å kunne gi ungene mer frihet til å bevege seg rundt – og at de skal ha mulighet til å få tak i oss hvis noe skulle skje.

Hva tenker du om smartklokkene og skolestart/skolegang? Jeg tenker at vi i hovedsak kommer til å bruke dem på fritiden, men dette kan jo endre seg når vi kommer i gang med å bruke smartklokkene. Syns det er fint med alle mulighetene for oss foreldre å kunne styre bruken via foreldreappen til Xplora, så man kan unngå bruk i skoletiden.

Hva var grunnen for at du valgte å kjøpe den på Elkjøp? Grunnen til at vi kjøpte dem på Elkjøp var at det var kampanje på smartklokkene, og siden vi hadde planlagt å kjøpe disse så var det jo kjempefint å få 400 kr i avslag pr klokke siden vi skulle ha to stykker!  Og vi ble overrasket over hvor raskt vi fikk dem! Tok bare noen få dager fra vi bestilte til vi kunne hente dem på posten.

Avslutningsvis, andre ting du vil si? Mens jeg sitter her og skriver har jeg seks gutter løpende i hagen, der fire av disse har på seg smartklokkene, så noe rett har dere jo gjort 😉

Tusen takk for at du tok deg tiden til våre spørsmål, Kristel. Og igjen – gratulerer så mye som kunde nummer 100.000! Vi ønsker barna og dere lykke til med skolestart, og lykke til med Xplora!

Bildetekst: “Guttene har ikke fått smartklokkene fra Xplora enda, vi har planlagt å gi disse til dem etter første skoledag!”

Elkjøp og våre andre samarbeidspartnere hadde troen på oss fra starten

For ikke å snakke om våre samarbeidspartnere – vi har vært helt avhengig av deres støtte og engasjement i vårt produkt og vår visjon; nemlig å tilby en tryggere teknologi for barn – og en god inngang til den digitale og mobile verden. At dere har stått sammen med oss har betydd ekstremt mye for Xplora Norden. Her vil vi nevne Elkjøp, Power, Kjell & Company, Komplett, CDON.COM, Fjellsport, Leos og Klarna –  tusen takk for fantastisk godt samarbeid gjennom årene. Vi gleder oss til videre vei sammen med dere!

Vi har vært så heldige å få stille noen spørsmål til den nordiske innkjøpssjefen i Elkjøp, Roy Westbye.

Hvor lenge har Elkjøp samarbeidet med Xplora og hva er høydepunkter i samarbeidet du vil påpeke? Elkjøp og Xplora har samarbeidet i 4 år og det har vært et morsomt og spennende samarbeid som har bidratt til å bringe teknologi morsomt og trygt ut til de alle yngste.

Hva tror du er grunnen til at dette samarbeidet ble en suksess i Norden? Både Elkjøp og Xplora jobber nordiske med lokal tilstedeværelse og god kunnskap om hvert enkelt land. Da har man både den nordiske skalaen, men samtidig lokal kunnskapen som skal til for å lykkes i det enkelte landet. Det er noen forskjeller det er greit å kjenne til.

Hvorfor tror du at Elkjøp sine kunder velger Xplora? Xplora tilbyr en total løsning med smartklokke og abonnement. Godt, trygt og morsomt produkt for barna. Sikkert og trygt valg for de voksne – og så er Elkjøp en trygg og god rådgiver for kunden.

Hvorfor anbefaler du Xplora til småbarnsfamilier? Trygt og sikkert for mor og far, samtidig som de lar barna få tre inn i de voksnes mobilverden. Bra og morsomt produkt med alt barna trenger for å sette seg inn i teknologi på en enkel måte. Xplora har en total løsning – veldig enkelt å komme i gang!

Tusen takk til Roy og hele gjengen i Elkjøp Norden for uvurdelig samarbeid. Og tusen takk, Roy Westbye, for så gode ord om våre smartklokker. Vi ser frem til videre samarbeid og mange spennende muligheter – som vil bidra til en enda bedre kundeopplevelse for deg der ute.

Kjære herlige ambassadør og influencer – kjært barn, mange navn!

Hvor skal vi starte…! Uten deg og dere vet vi ikke hvor vi hadde vært. For en gjeng av fantastiske mennesker; enorm raushet, varme, lojalitet, så utrolig dyktige, kreativ og kompetente, engasjerte til (hundre!)tusen – og en stå-på-vilje uten sidestykke. Vi verdsetter dere høyt, alle som en, både de som fortsatt er med oss i dag og de som har valgt å hoppe av sirkuset. Tusen takk for et uvurdelig bidrag til vår reise hittil – den har vi virkelig gjort sammen. Du og dere er en av hovedårsakene til vår suksess. Tusen takk til hver og en av dere, for at du på din helt unike og kreative måte i sosiale medier legger ned tid og krefter på å dra samme vei og være med oss på denne utrolig kule reisen og å jobbe for samme mål; nemlig å sikre barna våre en god og trygg digital inngang, og at familiehverdagen med barn skal oppleves tryggere for både mamma, pappa og barna våre.

Jeanette Christiansen har vært med oss som ambassadør siden start, og det er en stor ære å stille henne noen spørsmål om henne reise hos oss til vår store 100 000 kunder-feiring. Tusen takk for at du hadde lyst til å dele, Jeanette!

Hva var grunnen for at du ble ambassadør hos Xplora? Jeg valgte å bli ambassadør fordi jeg rett og slett elsker smartklokken og alle funksjoner den har!! Jeg syns Xplora er et ufattelig godt produkt, og jeg vil så gjerne nå ut til så mange småbarnsforeldre som mulig for spre mine erfaringer og anbefalinger!

Hvordan har reisen som ambassadør vært så langt? Den har vært utrolig moro og givende, jeg elsker å dele mine erfaringer om klokken – for alt jeg skriver og forteller er min og min families 100% ærlig mening! Jeg er så utrolig stolt og takknemlig over å få lov til å samarbeide med Xplora! (red; vi også er utrolig stolte over å ha deg på teamet!)

Hva liker du best med Xplora og smartklokken til barn? Det vi liker aller best er denne enorme tryggheten vi har fått i hverdagen. Barna våres er bare 9 og 6 år gamle – og vi ser at de blir mer og mer selvstendig og dette takket være smartklokkene. At vi kan ringe hverandre og følge med på GPS, er virkelige gull verdt i hverdagen våres. Inntil barna går over til vanlig mobiltelefon kan jeg ikke se for meg en hverdag uten at Xplora på armen!

Bildetekst: Pappa, mamma, Lucas og Leana. “Barna våres er bare 9 og 6 år gamle – og vi ser at de blir mer og mer selvstendig og dette takket være smartklokkene”

Høsten blir en spennende tid i Xplora

Selv om reisen hittil har vært en stor suksess har vi absolutt ingen intensjoner om å hvile på laubærene! Vi har flere spennende og kule nyheter som vi kommer til å lansere utover høsten – så følg med og gled dere! Vi har også meget spenstige og fremoverlente eiere som tør å tenke innovativt og nytt, vi kan love dere at det kommer til å skje mye med tanke på teknologiutviklingen fremover. Selvfølgelig der trygghet og sikkerhet er fanebærerne for teknologien – og som vil gjenspeile seg i funksjonene i smartklokkene våre.

Fortsett å gjøre oss bedre!

Vi vil helt avslutningsvis oppfordre deg og dere til å fortsette og komme med  tilbakemeldinger underveis, slik som dere har gjort til nå –  slik at vi sammen kan gi barna våre de beste forutsetninger for å få en tryggest mulig inngang til det digitale universet – med best mulig tilpasset teknologi til barnets alder, modenhet og bruk. La oss sikre barna våre en så trygg digital verden som mulig.

Igjen, tusen takk for din støtte, din lojalitet og dine tilbakemeldinger. Tusen takk til våre fantastiske retailpartnere som hadde troen på oss fra starten – dere har vært, og er, utrolige viktige teamspillere, vi verdsetter samarbeidet meget høyt! Og sist, men ikke minst; tusen takk til våre fantastiske ambassadører.

Alt godt til deg og dere.

Ydmyk hilsen Xplora Norden

Les mer om oss og våre smartklokker til barn her