LEO´S & XPLORA

Vi i XPLORA er super stolte av å ha inngått samarbeid med Leos Lekeland. Bakgrunnen for samarbeidet er en felles ønske om å skape mer bevissthet rundt barn og skjermtid, og sammen inspirere til mest mulig lek, bevegelse og frihet for barna.

Leos Lekeland er Nordens største og mest besøkte lekelandkjede. Målet for selskapet er å lage en møteplass for hele familien med fokus på lek og aktivitet. Dette er mer aktuelt enn noensinne nå som rapporter fra WHO sier at barn beveger seg for lite i dag. XPLORA er en av de største aktørene innen mobiltelefoner for barn. Vi har et felles mål, og det er å minimere skjermtid for barn og få flere barn i bevegelse. Ved å kombinere vårt produkt som ikke har tilgang til internett og sosiale medier, sammen med Leos fasiliteter, tar vi et stort skritt i riktig retning.

Vi anbefaler alle å bli medlem av Leos Lekeland HER.

Ved å beholde de grunnleggende funksjonene til en mobiltelefon, sørger XPLORAs telefoner for å ivareta barns og foreldres kommunikasjonsbehov. Den gir ikke tilgang til internett, spill eller sosiale nettverk som finnes på smarttelefoner, nettopp for å forhindre at barn får for tidlig tilgang til dette. XPLORA 4 tilbyr en trygg introduksjon til kommunikasjon og teknologi.

XPLORA 4 har en plasseringsfunksjon med Google Maps kart for å angi hvor barnet befinner seg – dersom det skulle komme bort fra foreldrene. XPLORA 4 har SOS knapp, en innstilling for faste av-/på tidspunkt (f.eks. I skoletiden) som forhindrer barn i å bruke XPLORA utenfor de angitte tidspunktene (unntatt nødanrop), en kalenderfunksjon og skritteller.

Gjennom XPLORA foreldre-appen (for iOS og Android) med to administratorer, kan foreldrene styre XPLORA telefonens innstillinger, f.eks. hvilke kontakter som skal registreres på telefonen, slik at barnet ikke kan kontaktes av fremmede.