Leos Lekeland og Xplora

Vi i Xplora er superstolte av å ha inngått samarbeid med Leos Lekeland. Bakgrunnen for samarbeidet er et felles ønske om å skape mer bevissthet rundt barn og skjermtid, og sammen inspirere til mest mulig lek, bevegelse og frihet for barna.

Leos Lekeland er Nordens største og mest besøkte lekeland-kjede. Målet for selskapet er å lage en møteplass for hele familien med fokus på lek og aktivitet. Dette er mer aktuelt enn noensinne nå som rapporter fra WHO sier at barn beveger seg for lite. Xplora er en av de største aktørene innen mobiltelefoner for barn. Vi har et felles mål, og det er å minimere skjermtid for barn, og å få flere barn i bevegelse. Ved å kombinere vårt produkt som ikke har tilgang til internett og sosiale medier, sammen med Leos fasiliteter, tar vi et stort skritt i riktig retning.

Vi anbefaler alle å bli medlem av Leos Lekeland HER.

Ved å beholde de grunnleggende funksjonene til en mobiltelefon, sørger Xploras telefoner for å ivareta barn og foreldres kommunikasjonsbehov. Den gir ikke tilgang til internett, spill eller sosiale nettverk som finnes på smarttelefoner – nettopp for å forhindre at barn får tilgang til dette for tidlig. Xplora 4 tilbyr en trygg introduksjon til kommunikasjon og teknologi.

Xplora 4 har en plasseringsfunksjon med Google Maps for å angi hvor barnet befinner seg – dersom barnet skulle komme bort fra foreldrene. Xplora X5 Play har en SOS-knapp, innstilling for faste av-/på tidspunkt (f.eks. I skoletiden) som forhindrer barn i å bruke Xplora utenfor de angitte tidspunktene (unntatt nødanrop), en kalenderfunksjon og skritteller.

Gjennom Xplora foreldre-appen (for iOS og Android) med to administratorer, kan foreldrene styre Xplora telefonens innstillinger, f.eks. hvilke kontakter som skal registreres på telefonen, slik at barnet ikke kan kontaktes av fremmede.

xplora symbol logo rød