10 ting man trenger til skolestart med Xplora!

Skolestart kan medføre blandede følelser for både barn og voksne. Selv små endringer i rutiner kan være utfordrende, men med riktig støtte og forberedelser kan overgangen til skolelivet bli en positiv opplevelse for både barnet og familien. Spesielt dersom barnet skal begynne i første klasse og nå forlater venner og pedagoger som har vært en trygg havn igjennom flere år. For å lette overgangen anbefaler vi i Xplora at du sammen med barnet starter forberedelsene tidlig. I den forbindelse har vi laget en liste over 10 ting barnet trenger til skolestart, slik at alt er klart i god tid til den store dagen! 

Å finne en god ryggsekk er viktig før skolestart.

Å velge ny ryggsekk før skolestart er som regel en veldig morsom aktivitet for barnet. Gjennom å involvere barnet i forberedelsene vil dessuten barnet være bedre forberedt på det som kommer – noe som kan komme godt med i det et nytt kapittel i barnets liv er i ferd med å starte. Få inspirasjon til valg av skolesekk HER!

Gymbag

I tillegg til en god ryggsekk, kommer en gymbag godt med når barnet skal videre til fritidsaktiviteter, eller har gym på skolen og trenger ekstra sko, sokker, vannflaske, skift osv. Sørg for å finne en komplett og ren bag som vil gjøre jobben med å ta gymtøyet fra a til b. Du kan finne inspirasjon til gymbag HER!

Gymtøy

De dagene barnet har idrett er det viktig å pakke treningstøy i treningsbagen. Vi i Xplora anbefaler at du pakker med klær etter hva barnet foretrekker å bruke. For eksempel:

 • Shorts
 • T-skjorte
 • Gymsko
 • Hårstrikk

Psst! Visste du at Xplora teller skritt selv om skolemodus er på?

Skiftetøy

I løpet av skoledagen kan alt skje. Derfor er det viktig med et ekstra sett av alle slags klær:

 • Bukser
 • Sokker
 • Gensere
 • Undertøy
 • T-skjorter

Innesko

Også innesko er anbefalt på de fleste skoler. Selv om det er mange fordeler med å gå barbeint, kan et par innesko være fint i lengden. Da slipper barnet også å få skitne eller våte sokker i løpet av dagen. Velg et par sko som barnet ønsker seg og som er slitesterke og komfortable i lengden!

Ekstra utesko

Barna tilbringer mye tid utendørs, og det kan derfor være greit med et par ekstra utesko stående på skolen. Xplora anbefaler å se etter sko som passer både på tørre, våte og gjørmete overflater, samt til varme og kalde dager.

Regntøy

Utover høsten er det viktig at barnet har klær som fungerer til all slags type vær. Xplora anbefaler derfor at du kjøper regnbestandige klær som:

 • Regnjakke
 • Regnbukse
 • Støvler
 • Regnhatt
 • Regnhansker/votter

Til kaldere dager kan det være smart å bruke fôret regntøy.

Fleece-jakke

En fleece-jakke for kaldere dager kan også være greit å ha tilgjengelig for barnet. Vi bor i et kaldt land hvor klimaet kan endre seg raskt – så her er det lurt å være på den sikre siden!

Smartklokke fra Xplora

Å kunne kontakte barnet når det er nødvendig er en uvurderlig følelse for både barn og foreldre. I våre smartklokker finner du funksjoner som:

⌚️ Samtale
⌚️ Meldinger
⌚️ GPS med sikre soner
⌚️ Skolemodus

Til forskjell fra en vanlig mobiltelefon kan du som forelder sette barnets mobilklokke i skolemodus mens barnet er på skolen. I dette tidsrommet fungerer Xplora utelukkende som en klokke, og den blir dermed ikke et objekt for forstyrrelse i klasserommet.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

Penner og notatblokker

Fyll skolesekken opp med penner, blyanter, viskelær, fargestifter og notatblokker før skolestart. En god idé kan være å la barnet velge fritt for å oppmuntre til kreativitet. Med ønsker om en super skolestart for både store og små!