#Daysirecall challenge

Det er et faktum at internett og sosiale medier har blitt en stor del av våre liv. Barn i dag har større tilgang til skjermer enn det vi hadde som barn. Det er vanlig å romantisere hvordan barns liv så ut tidligere når iPhones, iPads og TV-er ikke eksisterte eller tok ikke like mye av hverdagen vår. 

I en CBC artikkel forteller Dr. Micheal Cheng om hvordan han ønsker at barna hans skal ha de samme sommerferiene han hadde på 70-tallet. Hvordan han tok sykkelen til sin venn eller nabo og kom tilbake når han var sulten eller når gatelysene slukket.

Noen familie eksperter mener at sommeren preget av Covid-19 har liknet litt på de feriene vi hadde i fortiden. Når alle barn, uavhengig av økonomisk situasjon, tilbrakte ferien hjemme når reise og leirskole ikke var aktuelle.

Barn vil ikke huske sine beste dager foran skjermen

Tidligere denne uken spurte vi våre følgere på Instagram om de kunne dele et minne de holder høyt fra barndommen. Responsen var stor, og svarene varierte. Det var alt fra sykkelturer, reiser, lekeplass besøk, dyrehage, sirkus, fly og lek med naboen. En ting hadde alle til felles – det var bevegelse, aktivitet og ingen nevnte en dag foran skjermen.

Dette er noe vi mener er viktig for foreldre å ta med seg. Barn vil ikke huske sine beste dager foran skjermen.

Internett og sosiale medier er kommet for å bli. Det er en utvikling som vi ikke kan styre helt, og noe vi må akseptere. Men å velge å minimalisere skjermbruken og i stedet bruke tiden til å gjøre noe som inkluderer miljøendring, fysisk aktivitet og lek med barna, er noe vi står for. Det er disse opplevelsene som våre barn vil huske fra barndommen.

#Daysirecall – Vi utfordrer deg!

Vi ønsker å spre budskapet vårt om å skape en balanse mellom teknologi og barn, og har derfor tenkt å utfordre deg og dine følgere! Vi vil at du skal tenke på et bestemt minne eller en dag fra barndommen din som du er ekstra glad i. Er det noe fra din barndom du vil dine barn skal oppleve? Del minnet ditt i feeden din under hashtaggen #daysirecall og utfordre en venn til å gjøre det samme! Vi vedder på at de fleste minner blir veldig gøy å lese om! 

LES MER OG FÅ KLOKKEN SENDT RETT HJEM FRA VÅR NETTBUTIKK HER

Du kan også kjøpe Xplora smartklokkene på Elkjøp, Power, Komplett og Kjell & Company.