Gi barna dine tid!

Å gi barna tid er noe av det viktigste du gir barna dine. Tid til å oppdage. Tid til å leke. Tid til å klemme. Tid å ta hensyn. Tid til å rose. 

I følge en undersøkelse utført av Comprd tror hele 42 % av alle barn og unge at foreldrene deres er avhengige av telefonen deres. Og så mange som 1 av 10 mener at avhengigheten av telefon påvirker foreldrenes evne til å ta vare på dem. Studier viser også at hvis foreldre er avhengige av telefonen kan barn få språkvansker, dårligere empati og ha vanskeligere med å få kontakt med foreldrene.

Gi barn tid

Barn gjør som oss. Er du i telefonen hele tiden, vil barnet mest sannsynlig også ønske det. Undersøkelsen Comprd har gjort viser også at hele 46 % av barna og de unge som deltok også er avhengig av mobilen.

Dette er en viktig påminnelse som vi tror de fleste foreldre har lyst til å reflektere mer over. Vi foreldre trenger noen ganger å bevisstgjøre oss selv på at øyeblikket – det er nå! Og minne oss selv på at tiden går så fort; barna vil ikke alltid være barn og tiden som er nå er uerstattelig. Nyt tiden sammen med barna!  Og ja, vi vet – tidsklemma..!. Hverdagskabalen er stram for mange, med jobb, skole, barnehage, fritidsaktiviteter, lekser, vasking, rydding, handling, matlaging og legging, for å nevne noen hverdagslige ting på dagsagendaen. Prøv og ikke la eventuell dårlig samvittighet for mindre tid enn du ønsker sammen med barna påvirke deg veldig negativt. Vi vet dette kan være vanskelig, men bruk øyeblikkene når du har de, utnytt de små lommene med kvalitetstid gjennom dagen – og vær tilstede når du kan og har mulighet! 

Gi barna tid, det er det beste du kan gi ❤️

Xplora tror på teknologi og fordelene ved å forenkle og forbedre livene våre, men også på det enorme samfunnsansvaret ved å tilpasse teknologien til barn. Vi i Xplora har tilpasset teknologien til barna og valgt å ekskludere internett og sosiale medier. Vi stemmer for å la barn være barn så lenge som mulig. Gi barna tid til å være barn med Xplora.

 Les mer om våre smartklokker for barn her!