Hvordan skape varige minner

Barndomsminner er en av de tingene som virkelig setter preg på oss som mennesker. Hva slags minner vil du at barna dine skal se tilbake på?

Husker du tilbake til tiden da du var barn? Du har ikke vært der på en stund, men det har virkelig vært med deg hele tiden. Alt som har skjedd i livet ditt – til og med langt tilbake da – har gjort deg til den du er i dag.

Viktige minner

Vanligvis er de tidligste minnene de aller fleste husker i alderen 3,5 til fire år. Dette er rundt den tiden den utviklende hjernen begynner å opprettholde sin langtidshukommelsesfunksjon.

Tidlige barndomsminner gir oss den søte positive smaken av nostalgi. Når mange av oss tenker tilbake på barndommen, mimrer vi om familiehistorien vår, besteforeldre, lange somre, friere dager, mange venner og eventyr, skumle øyeblikk, våger, første, beste og verste.

Den lukten av nyklippet gress, favorittmaten din, lukten fra lekeplassen, vennenes hus, roser eller morens parfyme.

Så, hva med barna våre?

Mens vi legger ut på en spennende reise inn i vår egen fortid, er vi som foreldre dedikerte til å gi barna våre de samme sjansene til å skape de spesielle minnene som vil vare inn i voksenlivet.

Spørsmålet er: Gir vi barna våre lignende muligheter som generasjonene før oss?

Nyere undersøkelser fra norske myndigheter viser at 4 av 5 foreldre er bekymret for at barna deres bruker for mye tid foran en skjerm. Og la oss være ærlige – det er god skjermtid, og det er dårlig skjermtid. Mange av oss har virkelig gode minner når vi tenker tilbake på sosiale spillkvelder som kjempet mot onde sjefer på enkle TV-spill med vennene våre på 80- og 90-tallet.

I dag suger bruken av mobiltelefoner, sosiale medier, vanedannende spill, nettbrett, PC-er, bærbare datamaskiner, strømmetjenester, TV-serier og vårt generelle nettliv mer og mer tid fra både våre egne liv og barnas liv på daglig basis.

Raske, meningsløse og forglemmelige øyeblikk er ikke måten å skape varige minner på.

Hva slags minner vil du at barna dine skal se tilbake på?

Innlegg fortsetter under bildet

Løsningen

Xplora XGO3 smartklokke kan gi den friheten familien din lengter etter, og barna dine trenger å komme seg ut i den virkelige verden og skape sine egne barndomsminner. Uten sosiale medier og ingen tilkobling til nettverdenen har du fortsatt muligheten til å ringe og sende meldinger til hverandre!

La barnet ditt løpe fritt – Xplora tar seg av resten!

HVORDAN GI BARNET DITT MER BARNDOM:

  • La dem kjede seg! Fra kjedsomhet kommer kreativitet og de vil bli flinkere til å finne sin egen vei og måter å gjøre ting på.
  • Snakk med dem om hva du pleide å gjøre da du var liten. På denne måten kobler du deg sammen gjennom minner. Kanskje de får noen ideer på egenhånd.
  • La dem gå ut på egenhånd i trygge omgivelser. La dem møte og få kontakt med andre mennesker på deres egne premisser. Slik blir de selvstendige.
  • Slutt å lage planer! Bare se hvor dagen tar deg. Kanskje ungen kommer med noen kule ideer!
  • Finn samtaler i de små tingene. Den lille steinen på gaten som minner deg om bestefar, det treet som ble dannet som en astronaut eller det søppelet som formes til en frosk. Å lure på ting som vi vanligvis ikke legger merke til, gir barnet en sjanse til å drømme, komponere og dikte tanker på egenhånd – i stedet for å bli matet passivt fra en skjerm.

Les mer om våre innovative smartklokker for barn her!