Er det lurt å kjøpe smartklokke til barnet? Foreldrene forteller!

Mange foreldre spør seg selv når barna er gamle nok til å få sin helt egen smarttelefon, da den har innhold og funksjoner som barn absolutt ikke trenger. Vi har et trygt alternativ til deg. Over 700.000 foreldre har allerede valgt smartklokke fra Xplora til sine barn – barnets første mobiltelefon som er utviklet helt unikt til barna! Her forklarer foreldrene selv hvorfor det er lurt å la barna starte med en smartklokke før de får vanlig smarttelefon.

 

En tryggere hverdag for hele familien

Xplora ble grunnlagt med et klart mål og en høy visjon: Å la barna utforske verden mens de er tryggere. Man vet igjennom forskning i dag at trygge barn har bedre forutsetninger for å manøvre seg rundt i verden. Å legge til rette for dette er noe vi i Xplora lever og ånder for.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

Det var ingen passende mobile produkter i markedet som var spesielt designet og egnet for barn før Xplora introduserte sine smartklokker laget for barn. Nå kan man utsette kjøpet av vanlig smarttelefon, som kommer med mye innhold myntet på eldre og voksen – innhold og funksjoner som barn absolutt ikke trenger. Med Xplora smartklokke kan barn være barn – og voksen fortsatt ha kontrollen!

Her gir vi deg 5 grunner til hvorfor det er lurt å kjøpe en smartklokke til barnet

1. Når barnet går seg bort

Barn kan være uforutsigbare og impulskontrollen er langt fra ferdigutviklet. Kanskje barnet skal til en venn, men så er de ikke hjemme og barnet går videre til neste venn i nærheten uten å gi beskjed. De kan drømme seg bort i butikken og komme bort fra foreldrene. Eller de kan gå seg bort på vei hjem fra skolen fordi de ville prøve en ny snarvei. Det er mange måter barn kan rote seg bort på og da er det veldig kjekt å kunne ringe de og finne de ved hjelp av GPS.

– Jenta mi på 7 år hadde gått seg bort når hun skulle gå en omvei hjem fra skolen i dag. Hun var så redd når jeg ringte henne, og heldigvis kunne jeg sjekke på kartet hvor hun var og jeg dro og hentet. Fant en livredd jente som var helt fra seg! Xplora-klokken er fantastisk og vi er så glade for at vi har den, forteller mamma Cathrine Bardellotto.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

2. Hvis barnet trenger hjelp

På et eller annet tidspunkt må man slippe barna ut i den store verden. Stort sett går det bra, men det kan oppstå vanskelige situasjoner og uhell hvor barna vil trenge hjelp. Xplora har bidratt til å hjelpe barn som for eksempel har blitt mobbet, blitt syke eller slått seg –  hvor de ønsker og trenger hjelp av foreldrene med en eneste gang, spesielt hvis det ikke er noen andre voksen personer der for å ivareta barnet. Her er både GPS-funksjonen og SOS-knappen kan være meget hensiktsmessig i ulike situasjoner.

– Vi er storfornøyde med Xplora. Vi fortalte datteren vår om hvordan vi kunne følge henne, ringe for å få tak i henne og at hun til enhver tid kunne få tak i oss. Viktigheten for oss er nettopp å hvite hvor hun er da hun har diabetes og kan få føling hvis hun ikke kommer seg hjem i tide. Nå er vi alle supertrygge på at hun kommer seg hjem – eller at vi vil finne henne, sier mamma Nina Engø.

Angelina opplevde et av foreldres verste mareritt. På vei hjem fra skolen ble sønnen hennes på seks år mobbet av en gjeng tenåringsjenter. Hadde det ikke vært for mobilklokken til Xplora kunne dette gått mye verre.

– Som jeg har sagt til NRK – Xplora er gull verdt! Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort hvis han ikke hadde hatt den. Dette kunne jo ha gått mye verre hvis han ikke ringte meg fra smartklokken sin, forteller moren.

Les hele saken her.

 

3. Smarttelefon er dyrt

Viktig er det faktum at yngre barn ofte mister ting, og smarttelefoner er som regel veldig dyrt. Derfor har vi utviklet en løsning basert på smartklokker som sitter trygt på armen når barnet leker eller er på vei hjem fra venner, skole eller aktiviteter.

Syv år gamle Amilia begynner å bli mer selvstendig, selv om hun fortsatt trenger oppfølging av foreldrene. De prøvde å bruke en gammel mobiltelefon for å holde kontakten, men denne ble ofte glemt hjemme eller lagt igjen på lekeplassen. Til slutt var den borte.

– Vi ønsker at Amilia skal få være et barn så lenge som mulig, derfor er det viktig for oss å begrense skjermtid og ha kontroll på hva hun ser på. Vi valgte Xplora Mobilklokke over smarttelefon fordi den sitter trygt på armen hennes, gir oss kontroll på hvor hun er og tar ikke fokus vekk fra aktivitet og lek, forteller mamma Chaima.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

4. Reduser skjermtid og unngå internett

Vi fjernet alt av uønskede egenskaper på smarttelefonen, men beholdt det grunnleggende (samtaler og SMS’er) og en sofistikert GPS-funksjon. I de fleste tilfeller er vår daglige bekymring som forelder å vite hvor barna er og at de er trygge. Man vil kunne nå de hvis man ringer. En smarttelefon kan gjøre dette, men du åpner også en dør for mange trusler som sosiale medier, nettmobbing og tilgang til upassende innhold, også videre.

– Hverken jeg eller Amilias pappa Nils er imot teknologi, men ikke all teknologi er tilpasset barn – og vi synes Xplora gir henne akkurat det hun trenger nå. Vi har testet mobilklokken en ukes tid og det er supert at vi kan prate, sende meldinger og legge igjen tekstbeskjeder – mer enn det er det ikke behov for akkurat nå. Det er positivt at det ikke er tilgang til internett, sier Chamia.

 

– Perfekt for barn som ikke har behov for mobiltelefon enda. Med Xplora får man akkurat det man trenger for å holde kontakten med barnet som er “ute på vift”. Meldinger og ringe. De kan ta bilder og vi kan sende bilder til de, sier mamma Maria Solsvik.

5. Enkel og trygg brukeropplevelse!

Vi har fått flere premier for bra design, best i test og utmerkede tilbakemeldinger fra kunder. Vårt team er veldig stolte over å kunne levere vår smartklokke for barn! Vi satt sammen et produkt med et ferdig installert SIM-kort og tilhørende app som gjør dette til et “one-stop-shop” opplevelse for våre kunder. Slik får barnet kun tilgang til det de trenger av mobil teknologi i tidlig alder og der foreldrene har god kontroll og kan bruke sin smarttelefon til å følge med i GPS, forhåndsgodkjenne kontakter og skru på skolemodus. En meget trygg inngang til den mobile verden!