Godteri, gresskar og grøssere – hvorfor feirer vi Halloween?

Godteri, gresskar og grøssere? Vi ønsket å komme til bunns i hvorfor vi egentlig feirer Halloween, siden Halloween- feiringen virkelig har tatt Norge med storm de siste årene. Til lykke for mange – Til skrekk og gru (🕷💀) for andre. Uansett – mange barn elsker Halloween! 🎃

ÅRETS JULEGAVE TIL BARNA 🎁 – XGO3 er barnets første mobiltelefon! 

Hva er egentlig Halloween?

Halloween er en meget gammel og tradisjonsrik overgangsfest mellom sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommer og sol – der man minner de avdøde.

 

Halloween – hvorfor det navnet?

Fordi det er kvelden før allehelgensdag, All Hallows Day. Allehelgensdag er en minnedag for avdøde slektninger, nær familie og venner, og den markeres med lys, blomster og ettertanke på kirkegårdene.

Magi, heksekunst og trolldom – hva har dette med Halloween å gjøre?

Man trodde at grensene mellom menneskenes verden og åndeverdenen ble visket ut på denne tiden, og at ulike former for overjordiske vesener lettere kunne åpenbare seg. For å sikre at folk og buskap overlevde vinteren, ble det satt ut mat og drikke til åndene. Det ble også sagt at de dødes sjeler vendte hjem én gang i året, og mange steder ble det dekket på til de døde ved middagsbordet denne tiden.

ÅRETS JULEGAVE TIL BARNA 🎁 – XGO3 er barnets første mobiltelefon! 

Gresskar – hva er greia?

Gresskar og andre frukter er fra gammelt av knyttet til fruktbarhet og gjenfødsel. Gresskar er også godt egnet til å bruke som lanterner for å lyse opp mørke kvelder.

Og hva med godteri?

Dette er relativt nytt – ifølge tradisjonen fikk barn mat på Halloween i form av nøtter og frukt. I Irland får barn fortsatt frukt, ikke godteri. Kanskje vi skal vurdere å innføre gamle tradisjoner igjen – med en mandarin og litt mandler attåt?! Spørs om poden blir noget skuffet…!

Vi ble litt klokere – håper du også lærte noe nytt🧡🧙🏼‍♀️🎃

Kilder: Forskning.no

ÅRETS JULEGAVE TIL BARNA 🎁 – XGO3 er barnets første mobiltelefon! 

Les mer om våre innovative smartklokker