– I år skal Xplora lansere flere produkter og tjenester enn noensinne!

Gjennom 2021 har Xplora bidratt til fysisk aktivitet og trygge rammer for våre yngste – til tross for et år hvor verden har vært preget av nedstengning og usikkerhet. Likevel har dere som kunder klart å mobilisere til rekordhøy aktivitet i 2021 gjennom vår aktivitetsplattform, som nettopp har som mål å aktivisere barna våre til økt fysisk aktivitet, utfoldelse og lek. I år skal det lanseres flere spennende produkter og nyskapende tjenester enn noensinne tidligere  – og vi feirer fem fantastiske år! Les og stay tuned – 2022 blir nemlig året.

Vi vil innledningsvis kort oppsummere hva 2021 har bydd på, og avslutningsvis runde av med hva 2022 vil gi deg og barna dine av spennende muligheter sammen med oss i det nye året. Men først; riktig godt nyttår til deg og dine! Vi håper at ferien har vært god, selv om den kanskje var litt annerledes for flere av dere. La oss håpe at året vil gi oss mer av “normalen” tilbake, og at vi snart kan omgåes med alle våre nære og kjære når vi måtte ønske. 

Tusen takk –  og 10.158.979 flasker rent vann 

Vi vil starte ballet med å rette en stor takk til deg. Tusen takk til deg som er trofast kunde og kjenner godt til oss og våre tilbud. Tusen takk til deg som er fersk Xplora-kunde og har mye å utforske i vårt “arkiv”. Uten dere hadde vi ikke klart å nå alle de høye målene vi satte for oss selv. Med hundretusenvis av barn på laget skal vi sammen klare det utroligste også i 2022. I 2021 klarte barna deres å samle inn rent vann til 4.000 barn i ett år gjennom deres aktivitet i våre kampanjer på Xploras aktivitetsplattform. Sammen med Unicef Kid Power ga vi ekvivalenten av 2 flasker rent vann for hvert 1000:e skritt. Til sammen klarte vi hele 10.158.979 flasker! Vi er utrolig stolte av hva vi har fått til sammen med barna deres.

–  Det har vært inspirerende og meningsfylt for oss å inspirere barn til å være aktive når flere av de vanlige tilbudene til barn og unge har vært stengt. Vi har investert mye i dette i året som har gått –  og kundene våre har virkelig gitt jernet, sier CEO og gründer i Xplora, Sten Kirkbak.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

Vi vil også rette en stor takk til deg som er vår “digitale venn” og følger oss i sosiale medier. Du som bruker av din tid til å legge igjen likes og kommentarer –  og til deg som kommer med konstruktive tilbakemeldinger til oss slik at vi kan bli enda bedre. Det verdsetter vi høyt. Vi håper at dere vil fortsette med denne positive trenden i 2022 – som vil bidra til å løfte oss til nye høyder gjennom året. Vi trenger din mening og stemme. Det er tross alt deg og dine barn vi er her for!

Sosialt ansvar i fokus 

Gjennom den prisvinnende aktivitetsplattformen har Xplora lansert flere kampanjer hvor barn har kunnet delta, konkurrere og engasjere seg i viktige tema. Gjennom samarbeidet med UNICEF som tidligere nevnt, har vi inspirert barn over hele verden til å donere rent vann til fattige barn. I løpet av 2022 vil 10 millioner flasker med rent vann ha sikret 4000 barn tilgang på rent vann i ett år.

Ved å ha meldt deg på Plant A Tree-kampanjen har barn med Xploras smartklokker bidratt til å å plante nye trær tilsvarende 21 fotballbaner i områder herjet av skogbrann.

I 2021 har Xplora tatt et kvantesprang ved å inngå samarbeid med store aktører for å nå flere av FNs bærekraftsmål. Xploras aktivitetsplattform er blant annet plukket ut til å være en bærebjelke i United Cities grønne byprosjekt (Net Zero City), som blir et viktig pilotprosjekt som kan bidra til FNs visjon om at 10 000 byer skal bli karbonnøytrale innen 2030. 

– Vår visjon er at vi lever og ånder for at vi tror vi kan bidra til å endre verden. Både ved at barn reduserer skjermtiden og blir mer fysisk aktive, men også ved at barn kan konvertere sin aktivitet til å hjelpe andre barn som trenger det, sier Kirkbak. 

Over en halv million familier har kjøpt Xplora 

Allerede i januar 2021 lanserte Xplora sitt flaggskip av smartklokker for barn, X5 Play-modellen – og selskapet annonserte i sitt tredje kvartal i år at over 540 000 Xplora-klokker er solgt verden over siden oppstarten for snart fem år siden. I august 2021 feiret vi over 100.000 brukere bare i Norden. Xplora er også den ledende aktøren i flere av sine Europeiske hovedmarkeder, og er i dag tilgjengelig i hele 20 land. 

Visste du forresten at Xplora er et eget “telekomselskap”? Tidlig i år kjøpte vi vår nordiske distributør og MVNO, Xplora Mobile. Det gjør at de fleste telefoner vi selger i Norden kommer med vårt eget SIM og mobilabonnement. Dette gir kundene våre enklere aktivering og de får et tilpasset og optimalt abonnement. Rett og slett en bedre brukervennlighet. 

– Som følge av oppkjøpet av Xplora Mobile, vil vi også i 2022 rulle ut vår egen Xplora Connect (SIM) i det amerikanske og Europeiske markedet, sier Kirkbak.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

Nye produkter og tjenester i 2022

2022 blir det mest spennende og begivenhetsrike året så langt i selskapets fem år lange reise; som startet med at grunnleggeren selv mistet sønnen sin av syne på et kjøpesenter i Oslo og kom på tankene om en mobil unikt tilpasset barn – som ble bakgrunnen for en liten teknologi start-up – til nå å være et børsnotert og internasjonalt selskap med ca 100 ansatte. 

– Dette blir året vi skal lansere flere nye produkter og tjenester enn vi noen gang har gjort før. Vi jobber med flere nye smartklokke-modeller og det skal introduseres flere Goplay-kampanjer enn noensinne, sier Kirkbak.

2022 blir altså året der Xplora skal gi alt for å overgå seg selv – og skal fortsette å sørge for at barna deres og dere foreldre skal oppleve Xplora som en stor ressurs i hverdagen, med trygghet, økt aktivitet, utfoldelse, oppdagelse og lek som nøkkelord. 

Xplora Pay

Den tjenesten det knyttes mange forventninger til er Xplora Pay, et konsept der Xploras smartklokker kommer til å fungere som både en tjeneste for lommepenger, sparing – og til og med et bankkort. Dette åpner for en trygg inngang for barn til pengenes verden. Vi introduserer de gamle lommepengene i en ny, smart og smidig innpakning. 

– Vi ønsker å introdusere barn til viktigheten av å legge opp gode sparerutiner gjennom deres første lommepenge- og sparepenger-tjeneste. Her kommer det mange innovative og spennende løsninger for både barn og foreldre, sier en hemmelighetsfull Kirkbak. 

Xplora har i løpet av 2021 blitt den ledende leverandøren for smartklokke for barn i selskapets hovedmarkeder. 

– I en tid som har vært preget av usikkerhet og mange har mistet sine arbeidsplasser, er vi i 2021 ekstra stolte av å ha økt teamet fra ca 40 til nesten 100 mennesker, sier Kirkbak.

Les mer om våre innovative smartklokker her!

2022 – trygg teknologi for barna i en uforutsigbar tid

Vi erkjenner også at verden er mer sårbar med tanke på situasjonen med covid-19, og det å kunne opprettholde kontakten med sine nære og kjære blir enda viktigere – også for barna. Dette tar vi på alvor. 

Verden blir mer digitalisert, om vi liker det eller ei. Teknologien kan være en meget stor ressurs for oss mennesker og samfunnet – om den brukes riktig og er tilpasset på en god måte. I Xplora er vi til fingerspissene opptatt av å tilrettelegge vår teknologi til barnets og foreldrenes beste og til deres behov. Dette blir kanskje viktigere i 2022 enn noen gang, når verden er forutsigbar; da må vi ha teknologi som er solid, trygg og forutsigbart. Og dette er bærebjelkene i alt det vi gjør; vår visjon er en trygg og god inngang til den digitale verden, for både liten og stor. Vi ønsker at hele familien skal oppleve økt livskvalitet med Xplora på laget. Det er jo dere vi er her for!

Vi gleder oss til 2022 med deg og dine barn på laget – sammen for en trygg teknologi for barna våre og hele familien!

Les mer om våre innovative smartklokker her!