Intervju med GM Manager for Collectia A/S, Net Zero

Sebastian Storm, markedssjef for Collectia A/S: «Bevissthet er nøkkelen. Ved å involvere mennesker over hele verden får initiativet og kampen i Libanon den oppmerksomheten det fortjener. Libaneserne trenger hjelp fra folk som er mer heldige».

Den 26. april lanserte Xplora Net Zero in 12 Months-kampanjen på Xploras aktivitetsplattform, et initiativ som tar sikte på å konvertere fysiske trinn til midler for å bygge et solkraftverk i Bchaaleh, Libanon. Takket være støtten fra våre partnere Collectia A/S og United Cities, som har vært nøkkelen og avgjørende for å ta steget videre og skape prosjektet, vil hvert steg donert gjennom Xplora-appen bli til å øke antall timer med strøm og bringe ren, fornybar energi til Libanon se folk.

Vi intervjuet Sebastian Antohn Storm, Group Marketing Manager for Collectia A/S, en av prosjektpartnerne i «Net Zero in 12 Months»-kampanjen som Xplora har aktiv på Goplay. Sebastian forteller om årsakene til at Collectia bestemte seg for å begi seg ut på dette eventyret som partnere, hans tanker om modellen for å gjøre skritt om til humanitær bistand og viktigheten av at selskaper jobber mot å nå globale bærekraftsmål.

 

– Hvorfor bestemte Collectia seg for å bli med i kampanjen «Net Zero på 12 måneder»?

Vi valgte bærekraftsprosjektet Net Zero spesielt fordi vi ble veldig inspirert av kombinasjonen av å hjelpe det libanesiske folket som lider av en massiv energimangel og aktivisere ungdommen i landene vi opererer i. Ideen om å sponse et konkret prosjekt, installasjon av solcellepaneler, var veldig logisk for oss.

 

– Hva synes du om modellen der vi bruker fysiske steg som aktivator for å finansiere bærekraftige løsninger?

Å konvertere virkelige aktiviteter til midler som hjelper til med å bygge solcellepanelene er en strålende idé. Det aktiverer våre lokalsamfunn og bringer våre lokale kontorer sammen i hele organisasjonen. Å ha felles mål og en tankegang mot bærekraft styrker samholdet i Collectia-gruppen.

– Hvorfor er det viktig å involvere mennesker over hele verden, og ikke bare menneskene i Libanon?

Bevissthet er nøkkelen. Ved å involvere mennesker over hele verden får initiativet og kampen i Libanon den oppmerksomheten det fortjener. Det libanesiske folket trenger hjelp fra folk som er mer heldige.

 

– Hvorfor er det viktig at bedrifter tør å prøve nye tilnærminger når det gjelder å informere og involvere sine ansatte i sine ESG-strategier?

Som tidligere nevnt tror vi prosjekter som dette bringer ansatte sammen. Konkurranseevne og helseaspektet spiller også en stor rolle. Noen mennesker trenger en god grunn til å bli mer aktive. Vi kan ikke tenke oss en bedre grunn enn dette.

 

– Vi har klart alle de 3 utfordringene. Hva tror du inspirerer mer: Å vinne prisene eller den personlige anerkjennelsen

Fra vårt ståsted er konkurranseaspektet ved kampanjen en stor motivasjonsfaktor. Mange av våre ansatte sammenligner trinn hver dag. Hvis de “faller bak” vil de planlegge aktiviteter som vil gjøre opp for de manglende trinnene.

 

– Hva sier ansatte i Collectia A/S om at Collectia er så innovative og samfunnsengasjerte?

De er stolte over å være en del av prosjektet og vi hører veldig gode ting. Anne fra vår avdeling for folk og kultur, sa følgende: «Jeg føler godt at vi blir med i Net Zero Movement. Å vite at vi er en del av et bærekraftsprosjekt av denne størrelsesorden gjør meg veldig stolt over å jobbe i Collectia».

 

– Hva er det beste med å kombinere fysisk aktivitet og støtte bærekraftig endring?

Det er en vinn-vinn-situasjon. Å gjøre noe godt for deg selv og andre samtidig. Vi ser også det sosiale aspektet ved kampanjen som en svært viktig faktor. Å forplikte seg til å bli med i en bærekraftig bevegelse er ikke lett for alle. Ved å kombinere fysisk aktivitet og støtte bærekraftig endring ser vi at «inngangsbarrierene» senkes og flere er villige til å delta.

 

– Hva vil du si til andre selskaper som vurderer å bli Net Zero-partner?

Kampanjens fulle potensial er ennå ikke sett. Vi finansierer fortsatt prosjektet og installerer solcellepanelene i Libanon. Men vi har store forventninger til Net Zero-prosjektet og Xplora-teamet, som er veldig profesjonelt. Vi føler oss veldig inkludert i prosjektet og Xplora-teamet holder oss oppdatert på den siste utviklingen. Vi anbefaler andre selskaper å kontakte Alexander Reitan fra Xplora for å lære mer om bærekraftsprosjektet og bli Net Zero Partner.

 

– Hvorfor er det viktig at vi samler flere bedrifter for å øke bevegelsen rundt flere Net Zero-prosjekter?

Vi mener at alle selskaper bør delta i å nå globale bærekraftsmål. Vi er i det sammen, og prosjekter som Net Zero trenger selskaper for å komme sammen. Det krever en samlet innsats for å virkelig gjøre en endring.

 

– Hva vil du si til de som ikke har blitt med i Net Zero-kampanjen ennå? Hvordan vil du oppmuntre dem til å delta?

Det er bare gode grunner til å bli med på kampanjen. Last ned appen og bli med i Net Zero. Du vil raskt innse at det å donere trinnene dine er morsomt og vanedannende. Du kommer i form og føler deg bedre samtidig som du promoterer og finansierer en god sak.

 

– Hvorfor er det viktig at bedrifter fokuserer på bærekraftsmålene definert av FN?

Det er viktig med felles og tydelige overordnede mål for å kunne prioritere ressursene riktig. Å ha universelle mål vil visualisere veien til vellykket bærekraftig vekst.

 

Sebastian Anthony Storm
Konsernmarkedssjef, Collectia A/S