Mobiltelefon til skolestart?

Rundt skolestart velger mange foreldre å introdusere den første mobiltelefonen for sine barn. For mange foreldre kan dette være et viktig grep for å vite hvor barnet til enhver tid befinner seg, samt forenkle koordineringen og logistikken knyttet til barnets skolegang og fritidsaktiviteter. Som et alternativ har over én million foreldre fra hele verden valgt en smartklokke med ringefunksjon fra Xplora til sine barn. 

Frem til vi i Xplora lanserte våre aller første smartklokker var det ingen mobile produkter på markedet som var spesielt tilpasset og egnet for barn. Xplora ble dermed grunnlagt med et klart mål for øyet: å la barn være barn. Ved hjelp av Xploras produkter kan man utsette kjøpet av en vanlig smarttelefon, som kommer med en hel del innhold myntet på voksne, samt en rekke funksjoner barn overhodet ikke trenger. Som forelder definerer du selv hvem barnet ditt skal ha kontakt med – helt enkelt i vår smarte foreldre-app. I den samme appen finner du også informasjon om hvor barnet ditt befinner seg.

Produktenes kjernefunksjoner:

✔️ Ringefunksjon 

✔️ GPS-funksjon 

✔️ Skolemodus

✔️ SOS-knapp

✔️ Kamera 

✔️ Skritteller

✔️ Talemeldinger

✔️ Ingen sosiale medier og internett 

Les mer om våre innovative smartklokker her!

Hvorfor Xplora smartklokke til skolestart? 

Xploras smartklokker og tilhørende tjenester er enkle i bruk for både liten og stor. Vi har fjernet alle egenskapene ved en smarttelefon som er unødvendige for barn, samtidig som vi har beholdt alle de grunnleggende funksjonene som samtale og meldinger, i tillegg til en sofistikert GPS. Vi har med andre ord fjernet tilgang til internett, sosiale medier og annet upassende innhold, og lagt fokuset på det som er viktig – nemlig å holde kontakten med sine nære og kjære. Produktene kommer også med et forhåndsinstallert SIM-kort og en tilhørende app som gjør dette til en “one-stop-shop” opplevelse. 

Klokkens skolemodus 

Xploras smartklokker kommer med et eget skolemodus, som setter klokken i et slags hvilemodus og dermed hindrer barna i å bruke klokken aktivt. Skolemodus angis enkelt i foreldreappen og kan settes til faste dager og tider. I det gitte tidsrommet fungerer smartklokken kun som en vanlig klokke – som viser tiden – og den er dermed ikke en forstyrrelse i klasserommet. I bakgrunnen er likevel skrittelleren aktiv og klokken kan på den måten fremdeles inspirere til ekstra aktivitet i hverdagen.

Hva med kameraet?

Barn som tar bilder av seg selv eller andre barn og deretter publiserer dette på nett kan få en eksponering langt ut over det som var hensikten. Det er derfor viktig med klare grenser for hva kameraet kan brukes til. Bilder tatt med Xplora kan kun deles med klokkens forhåndsdefinerte kontakter og ettersom klokken kommer uten tilgang til internett er det ikke mulig å publisere bilder i sosiale medier fra klokken. Kamerafunksjonen er dessuten deaktivert så lenge klokken er i skolemodus. 

Vi håper at våre smartklokker vil bidra til en enklere skolestart for både store og små, og ønsker dere alle masse lykke til!

Les mer og bestill her!