Slik får dere den perfekte dagen på stranda!

Det er endelig tid for en tur på stranda! Men hva trenger man for å gjøre dagen så smertefri som mulig for både små og store?

Sola steker og bølgene skyller inn over sandstranda. Det er ingen skygger å gjemme seg i og det er de voksne som har ansvaret for at dagen ikke ender både solbrent og dehydrert.

Det er ofte store forventninger i lufta når man endelig kan ta turen ut til sjøkanten. Vi er ikke bortskjemte med strålende sommerdager og yrende strandliv her til lands. Så når sola først titter frem og sjansen byr seg, så hiver man seg ofte rundt på sekundet. Men en viss planlegging kan være lurt for at dagen skal bli så vellykket som mulig.

Slipp barna løs i sommer med en trygg Xplora smartklokke rundt håndleddet – med både muligheten til å ringe og melde barna og sette opp egne trygghetssoner. Smartklokken har også egen SOS-knapp dersom uhellet skulle være ute! 

Xplora har samlet noen tips at sjansene for en nydelig dag øker betraktelig! 

 

 1. Solkrem med høy faktor, uten skadelige stoffer.
  Solkrem er ikke produktet du skal spare penger på. Velg en med høy nok faktor, og som ikke inneholder farlige stoffer for verken barna eller naturen. Her er det også så klart forskjeller på barnas hud, og noen trenger mer eller mindre enn andre. Solen gir også viktige vitaminer og energi, så sunblock gjennom en hel sommer er kanskje å ta i litt for mye også. Finn en balanse som passer ditt barn!
 2. UV-drakt
  Solkrem beskytter bra, UV-klær beskytter bedre. Dette gjelder da spesielt de aller minste. En UV-drakt er et veldig godt alternativ da de små ikke alltid er så enkle å smøre, det reduserer smøreflaten betraktelig! Særlig lurt er det å beskytte kroppen ekstra midt på dagen, når solen er på sitt sterkeste. Men så skal man ikke glemme at mange barn elsker å sprade naken rundt, og dette er noe eksperter har sagt er med på å skape trygghet i egen kropp. 
 3. Solhatt og solbriller
  Mange småbarn tar brillene konstant av seg. En solhatt med stor nok skjerm er derfor et godt valg for å beskytte både hodet, øyne og nakke på de minste. Det er enklere å få de større barna til å gå med hatt og solbriller, så lenge de sitter godt på under lek. 
 4. Parasoll eller UV-telt
  Det er tungt for alle å være lenge ute i direkte sol over lengre tid, og barn under ett år bør ikke oppholde seg i direkte sollys. En parasoll eller et UV-telt bør være med om det ikke er naturlig skygge dit dere skal.
 5. Nok drikke til alle
  Babyer som fullammer skal ha morsmelk som tørstedrikk, eller morsmelkerstatning så lenge de er under 6 mnd. Barn som har begynt å få fast føde, bør få vann. Ta med nok å drikke til hele familien, spesielt til den ammende!
 6. Fristende mat, som er enkel å spise på stranden i varmen
  Det kan være vanskelig å få barna til å spise i varmen. Så fyll matboksen med enkel og god mat, som du vet barna liker. Smoothie er ofte lettere å få i seg, i tillegg til at det metter godt. Mette og glade barn (og voksne) er en sikker vinner på stranden!
 7. Nok bleier og våtservietter
  Badebleier er et godt alternativ for bleiebarn som skal være i vannet. I tillegg er det lurt å ha med et par ekstra, vanlige bleier for skift og turen hjem.
 8. Badesko/sandaler
  Dersom sanden er varm å gå i eller det er mye skarpe steiner/fjell, er det godt å ha noe luftig og beskyttende på føttene, som gjør det gøy å leke likevel.
 9. Håndkle og badekåpe
  Det kan være lurt enten å ha med 2 håndklær eller 1 håndkle og 1 badekåpe per barn, sånn at barnet har et tørt og lunt alternativ mens det andre tørker.
 10. Ekstra tørre klær                                                                                                                                   Vi anbefaler å ta med et ekstra sett klær, så barnet har tørre klær for turen hjem.
 11. To poser: til søppel og våte klær
  Husk å ta med en pose å putte brukte bleier og annet søppel i, og en til å ta med vått badetøy hjem i.
 12. Leker tilpasset barnets alder.
  Bøtte, spade og vannkanne er gøy! Et puslespill eller en bok kan også være lurt å lokke med, dersom det er på tide at de sitter litt i skyggen.
 13. Et pledd, piknikteppe eller sitteunderlag
  Kjekt både til å legge fra seg babyen, og til å sitte å spise på for større barn. Et pledd passer også godt til norske sommere som ikke alltid er like varme.
 14. Babycall
  En babycall med temperaturmåler, om babyen skal sove i vogna og skyggested er et stykke unna der du sitter.
 15. Førstehjelpsskrin
  Et førstehjelpsskrin, som bør inneholde minimum plaster, eurax og sårvaskservietter.
 16. Del byrden.
  Det kan være slitsomt å få med alt til og fra stranda. Del på jobben, slik at alle kan hjelpe til og komme frem til alt det morsomme raskere. Bruk bagger og ryggsekker (perfekt til barna) og bytt på å trekke trillebaggen.
 17. Bruk lette, enkle møbler.
  Tenk møbler som kan bæres, trilles og legges sammen. Det sparer ryggen og tar mindre plass i bilen. Bruk den ekstra energien til å bygge et stort sandslott sammen med barna. Når du trenger en pause, legger du ei {0} i sanden og tar en liten lur.
 18. Si farvel til bløte brødskiver.
  Hold maten frisk og beskyttet med oppbevaringsbokser i forskjellige størrelser (plastposer har en tendens til å gjøre alt til mos). Frys ned noen saftisformer med fruktjuice for å holde drikken kald, og pakk alt sammen i en praktisk kjølebag.
 19. Pass på sakene dine.
  Bruk smart oppbevaring til utsatt elektronikk. Bruk en parasoll til å holde dingsene i skyggen (det er kanskje fristende å legge igjen mobiltelefonen hjemme, men den kan være grei å ha for sikkerhets skyld).
 20. Sørg for privatliv.
  Få barna til å hjelpe deg med å lage et eget «kongerike» med et par stenger og en innsynsskjerming for balkong (mer solid enn en parasoll når det blåser). Klipp ut flagg av metervare før dere drar hjemmefra, og la barna dekorere innsynsskjermingen.  
 21. Slipp løs barnet i deg.
  Velg aktiviteter som hele familien kan nyte sammen, fra bowling til sjonglering eller full fart med rockering og dans i sanddynene. Det er på tide at de voksne glemmer hverdagens mas og jag og slipper løs barnet i seg.

Gjør sommerferien til en lek – kjøp en Xplora smartklokke til ditt barn nå!

GOD SOMMER OG GOD TUR FRA ALLE OSS I XPLORA! ☀️