Best i test 2022: Xplora X5 Play smartklokke for barn

Stadig flere kårer Xploras flaggskip X5 Play til markedets beste smartklokke for barn. I hard kamp med de største konkurrentene er X5 Play nok en gang kåret til “Best i test”!

Denne gang er det testjakt.no som i en oversikt har samlet alle de beste smartklokkene som er laget med spesiell tanke på barn, med fokus på “klokker som leverer alle de viktigste funksjonene som er viktig for en barneklokke”.

Tidligere i år har både Nettavisen og Barnebloggen kåret Xploras smartklokke til sin favoritt. 

LES HELE TESTEN: Konklusjonen er klokkeklar! Den beste av alle er X5-modellen fra Xplora! 

 

Best på kvalitet og funksjon

Nettstedet som har spesialisert seg på test av produkter for familier, husholdning, sport og fritid, fremholder Xplora X5 som en smartklokke for barn som leverer både på kvalitet og funksjoner: 

“Den fungerer som både klokke, mobil
og GPS i ett og samme produkt”

 

 

Dette er en smartklokke som virkelig leverer på kvalitet, tjenester og nødvendige funksjoner. Klokken er robust og vannavstøtende, så den kan fint bli med barn på trening og lek utendørs. Foreldre kan ha kontakt med barnet gjennom både telefonsamtaler, meldinger og en X-talk-funksjon som leverer talemeldinger og emojis. En praktisk barneklokke som gjør det enkelt å holde kontakt med barnet, skriver Testjakt i sin anmeldelse.

Trygg og sikker

Testpanelet fremhever tryggheten en Xplora X5 gir både foreldre og barn i hverdagen.

I tillegg til tekst og tale kommer denne smartklokken med ekstra funksjoner for trygghet. Gjennom tilhørende app kan foreldre sette opp trygge soner hvor barnet kan være. Og beveger barnet seg ut av denne sonen får foreldrene et varsel. I tillegg kan ikke barnet bli ringt av andre enn kontakter som foreldre selv har lagt inn. En løsning som gir en trygg og sikker barneklokke, mener Testjakt.no, som trekker frem i hovedsak 3 fordeler:

  • Ikke tilgang til sosiale medier
  • Mulighet for å sende melding og ringe
  • SIM-kort er installert

Best i flere tester

Dette er ikke første gang Xploras smartklokker kommer ut som “best i test” når ekspertene går detaljert til verks. Nylig ble Xplora X5 Play kåret til den absolutt beste, når smartklokker for barn fra hele syv forskjellige leverandører ble vurdert av Barnebloggen.no tidligere i år. 

Se hele testen hos Barnebloggen her: Beste GPS-klokke til barn

Xplora X5 Play ble vinneren basert på kvalitet, holdbarhet og funksjoner. Barnebloggen trakk frem flere funksjoner hvor Xplora skilte seg ut fra de andre smartklokker: Xploras X5 Play er en av få klokker med kamera, talemeldinger og emojis.

Nettavisens redaksjon kommer til samme konklusjon i en fersk test. I dommen fra ekspertene passer den “perfekt som barnets første mobiltelefon” og spesielt for “foreldre som ikke ønsker å gi barnet smarttelefon ennå”.

 

Ingen sosiale medier! 

I gjennomgangen av Xplora’s smartklokke for barn kommer de frem til en hel rekke fordeler!

Først og fremst så nevner de at den er helt fri for tilgang til sosiale medier og andre plattformer som YouTube, Snapchat, og TikTok – men at du og barnet enkelt kan nå hverandre gjennom dagen. 

Når tusenvis av barn nå skal ut i sommerferie og skolestart til høsten, så er det mange anledninger hvor en slik smartklokke kommer til å være til nytte for både barn og voksne. 

For småbarnsfamilier kan hverdagen oppleves som hektisk. Man skal balansere jobb, husarbeid, middagslaging og transport av barn som veksler mellom skole og fritidsaktiviteter. Ofte går ting ikke helt som planlagt, og forsinkelser og misforståelser kan oppstå. Da kan det være nyttig å kunne nå barnet med kun et tastetrykk. Xplora tilbyr nettopp dette, skriver Nettavisens eksperter.


Dette er noen av funksjonene som har gjort Xplora til testvinner:

✔️ Ringe- og meldingfunksjon

✔️ GPS-funksjon m/trygge soner

✔️ Skolemodus

✔️ Kamera

✔️ Skritteller

✔️ Talemeldinger

✔️ Ingen sosiale medier og internett

✔️ SOS-knapp

✔️ Foreldre-app – der du administrerer smartklokken

Les mer om våre innovative smartklokker

Xplora X5 Play ble vinneren basert på kvalitet, holdbarhet og funksjoner. Barnebloggen trakk frem flere funksjoner hvor Xplora skilte seg ut fra de andre smartklokker: Xploras X5 Play er en av få klokker med kamera, talemeldinger og emojis. Under kan du lese mer om de funksjonene som har gjort Xplora til testvinner!

Les mer om våre innovative smartklokker

Trygg mobilklokke med kamera, talemeldinger og morsomme emojis

 X5 Play er en av få mobilklokker med kamera. Kameraet fungerer kun så lenge skolemodus er av, og bildene tatt med XPLORA kan kun deles med forhåndsgodkjente kontakter, og ikke på sosiale medier.

Barn som tar bilder av seg selv eller andre barn, og publiserer dette på nett kan få en eksponering langt ut over det som var hensikten. Det er derfor viktig at barn som har mobiltelefoner med kamera har klare grenser for hva kameraet kan brukes til.

For små barn kan det være en god idé å unngå kamera. Mobiltelefoner uten kamera begynner å bli sjeldent, og det finnes derfor etterhvert få alternativer å velge mellom.

Derfor er Xplora et supert alternativ til de minste barna, slik at ingen bilder vil bli delt eller publisert , samtidig som barna har det kjempegøy!

Xplora X5 Play kan også sende talemeldinger og emojis. Et slikt moderne uttrykk viste seg å være populært blant de yngste ekspertene, og er svært nyttig før barna kan lese og skrive. Barnet kan enkelt sende en talemelding til sine kontakter, og emoji-funksjonen gir muligheten til korte og søte meldinger i hverdagen.

Les mer om våre innovative smartklokker