Xplora reddet førsteklassing fra tenåringsmobbere

Angelina opplevde et av foreldres verste mareritt. På vei hjem fra skolen ble sønnen hennes på seks år mobbet av en gjeng tenåringsjenter. Hadde det ikke vært for mobilklokken til Xplora kunne dette gått mye verre.

– Jeg vet ikke hva som hadde skjedd hvis han ikke hadde mobilklokken på. Nå er jeg så takknemlig for at jeg kjøpte den klokken, sier moren til gutten, Angelina.

Dette er et godt argument for å la barna ha smartklokke fra Xplora på skolen. Den kan settes i skolemodus for å ikke distrahere barna i løpet av skoledagen, men aktiveres igjen før de skal gå hjem.

Ringte fra sin egen smartklokke for å be om hjelp

Moren forteller at det ikke er så lang vei til skolen så sønnen får lov å gå hjem alene. På mandag ringte han moren med mobilklokken Xplora for å fortelle at han var på vei hjem. Kort tid etter ringer han en gang til.

– Jeg hørte at han ropte nei og var redd, også hørte jeg latter i bakgrunnen og skjønte straks hva som skjedde. Jeg var hjemme fra jobb fordi jeg var syk, og løp ut for å hjelpe han, forteller moren.

Hun kunne se hendelsen på avstand og ropte at de skulle stoppe. Da hun kom frem til sønnen løp jentene bort fra stedet.

Vil ikke gå ut

Jentegjengen som stoppet sønnen skal ha stått i ring rundt han og brukt han som underholdning, mens de filmet hendelsen til tross for hans fortvilelse. Gutten har det bra nå, men har ikke lyst til å gå ut alene mer.

– Det går fint, men han nekter å gå ut alene, og hvis han gjør det snakker vi sammen med hjelp av smartklokken hele tiden.

skjermdump-fra-mobbing

Det gir jo en trygghet i ettertid av en slik hendelse å ha en mobilklokke han kan kontakte oss med. Vi håper dette hjelper han med å bli trygg nok til å gå ut alene igjen, sier moren.

Moren fant videoen av hendelsen på sosiale medier og har dermed fått vite hvem jentene er. De er alle politianmeldte.

– Jeg la ut om mobbingen på Facebook for å få svar og informasjon. Det handler ikke om å henge ut noen, derfor har jeg ikke nevnt navn eller vist bilder. Dette er såpass alvorlig at de bør ta ansvar for oppførselen sin, forklarer moren til gutten.

Xplora er gull verdt!

– Som jeg har sagt til NRK – Xplora er gull verdt! Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort hvis han ikke hadde hatt den. Dette kunne jo ha gått mye verre hvis han ikke ringte meg, avslutter morenn.