Xplora sammen med UNICEF Kid Power for en bedre verden!

Målet er nådd! Barn over hele verden har gjennom fysisk aktivitet nå klart å donere hele 10 millioner flasker med rent vann til kriserammede land. Norske Theodor Maximus (8) er et av barna som med glede har bidratt til å samle inn vannflasker gjennom Xploras aktivitetsplattform.

Xplora feirer fem år – og vi har fått tidenes beste bursdagspresang fra deg som Xplora-kunde! Barna deres har nemlig klart hovedmålet vårt om å samle inn 10 millioner flasker rent vann til fattige barn, via vårt samarbeid med UNICEF. Vi har kun levert rammen – det er dere som har gjort jobben. Tusen takk for en fantastisk innsats!

– Det er noe magisk med at et barn i en helt annen del av verden kan få rent vann bare fordi det finnes et aktivt barn med stort hjerte i lille Norge. Det er også med på å gi barnet perspektiv på hva som er viktig, uttaler pappa Frode Frøland.

Visste du at 2.2 milliarder mennesker ikke har tilgang på rent drikkevann?

I dag er det mer enn 2 milliarder mennesker som ikke har tilgang til rent vann fra springen, og krisen forverres dag for dag. I mange land må barn gå over 10 kilometer for å få tilgang på rent vann. Titusenvis av norske barn går sammen med dem – Theodor er en av dem.

– Jeg vil få med flere kompiser til å bli med på det samme. Dette er noe alle burde gjort! Jeg har masse oppsparte coins og vil bare bruke dem på å kjøpe mer vann til de som trenger det, sier Theodor. (Kampanjen er avsluttet nå).

Les mer om Xplora og våre smartklokker for barn her!

Visste du at 3 milliarder mennesker ikke har daglig tilgang på muligheten til å vaske seg med såpe og vann?

Sosialt ansvar

For hvert 1000 skritt barna går, donerer de omtrent samme mengde som i 2 vannflasker til de som trenger det mest. Skrittene registreres via smartklokken og den prisvinnende aktivitetsplattformen vår.

Den engasjerte 8-åringen er, som så mange barn på hans alder veldig aktiv. Det blir fort mellom 20 og 30 tusen skritt per dag. Det blir det mye vann av! Og en stolt far.

– Jeg blir veldig stolt når initiativet kommer fra ham selv, og han lærer seg å bli opptatt av hva han kan gjøre for andre. Det er veldig bra at barn gis muligheten til å faktisk bidra på en så enkel måte. Vi kjøpte klokken fordi det var en trygg måte å introdusere ham for teknologi, men at det også skulle gi en merverdi i form av sosialt ansvar synes jeg er helt utrolig bra, sier Frøland. 

Les mer om Xplora og våre smartklokker for barn her!

Hjelper 4000 barn

10 millioner flasker med rent vann er altså nå samlet inn og donert av Xplora-brukere til andre barn. Prosjektet er et samarbeid med UNICEF Kid Power.

– Vi hadde som mål å nå 10 millioner flasker og dermed hjelpe 4000 barn med rent vann i ett helt år. Dette er et nullprosjekt hos oss og alle inntekter går uavkortet til saken. Det er helt fantastisk at vi nå er i mål med dette, uttaler CEO i Xplora, Sten Kirkbak.

Xplora er utrolig stolte over å gjennomføre dette prosjektet sammen UNICEF Kid Power for en bedre og mer bærekraftig fremtid for barna, hvor de faktisk direkte blir invitert inn til å gjøre en forskjell.

– Jeg synes det er en god følelse. Jeg skal fortsette å gå så mye jeg kan og bruke alle coinsene mine, avslutter Theodor. 

Visste du at 8 av 10 som mangler tilgang til rent drikkevann lever i landelige områder?

Rådgiver hos Havnevik kommunikasjon, Børre Andreassen har engasjert seg i bedrifters sosiale ansvar og kommunikasjon. 

– Ikke bare er det viktig, men det forventes faktisk at bedrifter i dag tar samfunnsmessig og sosialt ansvar. Dette innebærer at bedriftene forventes å ta et ansvar utover de lovpålagte krav som myndighetene stiller. Forbrukere stiller økte krav til bedriftene og da må virksomhetene ta det ansvaret som forventes for at de skal kunne operere legitimt i markedet. Det er veldig fint med etisk drevne ledere som går i bresjen for å promotere samfunnsansvarlige tiltak i bedriftene, mener han. 

Visste du at over 700 barn dør hver dag av sykdommer knyttet til mangelen på rent vann?

FAKTA:

  • Via smartklokken blir barn oppmuntret og motivert til å hjelpe andre barn og være med å gjøre en forskjell i verden. Barna kan bruke sin aktivitet, som blir registrert fra smartklokken Xplora sin prisvinnende Goplay aktivitetsplattform, til å hjelpe andre. 
  • Gjennom å oppfordre barn til fysisk aktivitet har prosjektet som mål å samle inn samme mengde vann som det er i 10 millioner vannflasker. Dette vil gi 4000 barn tilgang til rent vann i ett år! 
  • Mangelen på rent vann er et enormt samfunnsproblem. Spesielt i utviklingsland i Afrika har Covid-19 pandemien satt sine spor på tilgangen til dette.
  • Xplora ble grunnlagt for å gi barn en trygg ombordstigning til det digitale livet og oppmuntre til en bedre balanse mellom skjermtid og fysisk aktivitet. Over 540.000 smartklokker for barn er solgt siden selskapet ble lansert, noe som har resultert i en rask internasjonal ekspansjon. Goplay-tjenestene er tilgjengelige for mer enn 10 millioner barn. 
  • UNICEF Kid Power er et program fra UNICEF USA som hjelper barn å oppdage hvordan deres daglige aktiviteter – som å bevege seg og lære – kan gjøre en forskjell i verden. Ved å bli aktive med UNICEF Kid Power får barn lokal innvirkning for saker de bryr seg om. Jo mer barn beveger seg og lærer, jo flere liv redder de

 

Visste du at når barn ikke har tilgang til rent vann påvirker det helsen på mange måter og på utviklingsmuligheter?