Xplora Technologies kjøper Xplora Mobile!

Oslo, 25. mars 2021: Xplora Technologies AS (“Xplora”) har inngått en avtale om å kjøpe sin nordiske distributør og virtuelle nettverksoppratør i Norden, Xplora Mobile AS (XM). Dette vil sette tonen for akselerert omsetningsvekst innen smartklokker for barn, mobilabonnement og premium-tjenester.  

Xplora Technologies, den ledende leverandøren av smartklokker for barn, annonserte i dag kjøpet av XM. XM, tidligere kjent som Pepcall Mobile AS er et svært suksessfullt mobilselskap og eksklusiv distributør av Xploras produkter i norden, med 78k abonnenter i Norge, Sverige, Finland og Danmark i Februar 2021, opp fra 42k abonnenter fra 2019.

Xplora hadde rekordhøye 2020-salg på 200-millioner NOK, og har hatt store vekstambisjoner.

– Gjennom dette kjøpet kan vi raskt etablere nye inntekststrømmer fra en stor og lønnsom kundebase i Norden. Begge selskapene har en lang historie bak seg med godt samarbeid og sterke synergier mellom oss. Vi kan utnytte dette gjennom å lansere premium-tjenester til abonnentene, og øke tilbudet og verdien for XMs partnere. Kjøpet vil gi oss mye lærdom og innsikt som kan anvendes til å bygge intern kompetanse mot lanseringen av mobilabonnement og premium-tjenester på det globale markedet, forteller CEO i XPLORA Technologies, Sten Kirkbak.

Xplora kjøper 100% av aksjene I Xplora Mobile Holding AS, og blir eneste eier av XM. DN Investor skriver at siden Xplora Technologies gikk på børs i fjor har aksjekursen doblet seg.

– Oppkjøpet vil øke vår inntjening i 2021 betydelig. XM vil være et attraktivt tillegg til Xploras forretningsmodell med en voksende kundebase og sterk og forbedret underliggende lønnsomhet. Videre forventer vi at XM vil bidra til å skyte fart i adopsjonen av våre nye premium-tjenestetilbud som Xplora Pay og Xplora Arcade i 2021, som blir viktige inntekter for Xplora fremover. Dette utfyller vår strategi om å generere en betydelig andel av salg og inntjening fra tjenester og abonnementer, sier Mikael Clement, CFO i Xplora Technologies.

– Vi er glade for å være en del av Xplora Technologies-teamet, for å utnytte styrken i fellestilbudene våre. Vi er også ivrige etter å lansere nye spennende premiumtjenester til vår store og voksende abonnentbase. Vi kjenner hverandre godt fra mange års samarbeid, og er sikre på at kombinasjonen av våre innovative, opportunistiske og ambisiøse team vil skape magi sammen, avslutter Kjetil Fennefoss, administrerende direktør i Xplora Mobile.

Vil du vite mer om dette? Les her!

 

Om Xplora Technologies AS:

Xplora er en plattform- og tjenestebedrift, og ledende på markedet for smartklokker til barn. Xplora ble grunnlagt for å gi barn en trygg introduksjon til det digitale livet og en balanse mellom skjermtid og fysisk aktivitet. Xploras visjon er å gi barn over hele verden en mulighet til å oppleve hvordan deres hverdagsaktiviteter kan skape verdi og positiv endring i verden. Bedriften har hovedkvarter i Norge med

Om Xplora Mobile AS:

Tidligere kjent om Pepcall AS, grunnlagt i 2014 som en mobilnettverks-operatør som i utgangspunktet leverte tradisjonell mobiltilkobling på Telenor-nettverket. Xplora Mobile ble en eksklusiv distributør av Xplora-produkter og tjenester i 2016, og endret dermed navn til Xplora Mobile via avtale med Xplora Technologies AS i 2018 for å fokusere kun på å selge Xplora-produkter og tjenester i det Nordiske markedet.