Xplora vinner DNs Gazelle innovasjonspris 2022!

Xplora haler i land nok en prestisjefylt pris. Denne gangen for innovasjon, samfunnsnyttig produkt og økonomisk vekst – alt på en gang!

 

I perioden 2018-2021 genererte Xplora Mobile en omsetningsvekst på 467 prosent, og ble torsdag 25. januar 2023 tildelt Innovasjonsprisen 2022 på den årlige Gasellekonferansen i regi av Norges ledende næringslivsavis, Dagens Næringsliv (DN).

Nylig vant selskapet også “Best of Innovation”-prisen på CES-konferansen i Las Vegas – den største teknologimessen i verden.

Vokser raskest

Gasellekonferansen har vært arrangert av DN siden 2003, og kårer de raskest voksende og mest lønnsomme virksomhetene i Norge. Innovasjonsprisen deles ut til “gasellebedrifter” som innoverer og tilbyr nye produkter og tjenester samtidig som de gagner samfunnet. I tillegg vektlegges altså lønnsomhet og økonomisk vekst.

Xplora Technologies AS har siden oppstarten i 2016 blitt en ledende aktør i den raskt voksende IoT-kategorien med sine bransjeledende og prisvinnende smartklokker for barn. Xplora ønsker å tilby en trygg introduksjon til den digitale verden uten tilgang til internett eller sosiale medier.
Les mer om våre smartklokker for barn her


Sterk forretningsmodell

Som en integrert del av selskapets vekststrategi søker Xplora å ta en større del av verdikjeden ved å tilby sine egne skreddersydde tjenester med sine avanserte smartklokker. Xplora kjøpte sin nordiske partner og mobiltjenesteleverandør Xplora Mobile AS i 2021, noe som gir tilgang til bred erfaring og kunnskap rundt mobiltilkobling, abonnementsmodeller og inntektsstrømmer.

Xplora Mobile er valgt ut til å motta DNs Gazelle 2022 Innovasjonspris, etter tre år med sterk økonomisk vekst.

  • Dette gir oss økt tro på vår forretningsmodell i en raskt voksende produkt-kategori, sier Sten Kirkbak, administrerende direktør i Xplora Technologies AS.

 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lang erfaring

Kjetil Fennefoss, administrerende direktør i Xplora Mobile har årevis med internasjonal erfaring fra telekombransjen, og er nå ansatt som COO i Xplora Technologies AS. Han har bidratt til at konsernet har utvidet sin virksomhet til fem nye markeder i Europa og Nord-Amerika i 2022.

  • Teamet vårt har jobbet hardt gjennom hele året for å replikere vår nordiske leverandørmodell til viktige internasjonale markeder. Vi er nå det norske mobilselskapet med det bredeste internasjonale fotavtrykket med virksomheter snart i 9 markeder, sier Fennefoss.

Kombinasjonen av å levere smartklokker for barn sammen med SIM-kort og andre verdifulle og innovative tjenester gir mange konkurransefortrinn, ifølge Kirkbak.

  • Gjennom denne totalpakken kan vi forbedre kundeopplevelsen, øke brukerengasjementet og bygge en robust og skalerbar virksomhet drevet av lønnsomme  og tilbakevendende inntekter.

Les mer om våre smartklokker for barn her