Nyhet!

XPLORA Care

Gir deg og dine økt frihet
og trygghet i hverdagen

Nyhet!

XPLORA Care

Gir deg og dine økt frihet og trygghet i hverdagen

Nyhet!

XPLORA Care

Gir deg og dine økt frihet og trygghet i hverdagen

XPLORA og sikkerhet > les mer

Mobiltelefon med GPS posisjon og SOS knapp

XPLORA Care – den enkle 
mobiltelefonen på håndleddet

Med et enkelt trykk på skjermen ringer du dine nærmeste, og de kan se hvor du befinner deg i tilfelle du trenger assistanse. Den har også en SOS knapp dersom uhellet skulle være ute. Den innebygde skrittelleren motiverer til mer bevegelse, og XPLORA har en påminnelsesfunksjon for viktige hendelser. Med XPLORA appen kan den pårørende styre XPLORAs funksjoner og se hvor du befinner deg for økt trygghet.

Funksjoner

PLASSERING

XPLORA bruker den mest avanserte lokasjonsteknologien som er tilgjengelig i dag. Dvs at vi både bruker AGPS, Active Wifi og GSM. Dette er den samme teknologien man finner i en smarttelefon.

Les mer

Det viktig å understreke at i motsetning til en smarttelefon sin egen visning av lokasjon, som skjer live, vil det i XPLORA sitt tilfelle alltid være en forsinkelse fra klokken sender sin lokasjon til XPLORA-appen da denne går via en server. Det betyr at brukeren kan ha flyttet seg fra en posisjon til en annen, på tiden det tar å formidle denne informasjonen. Primærbrukerne av XPLORA-appen kan velge hvor ofte disse lokasjonsdataene skal rapporteres. Merk at hyppigere oppdateringer vil redusere batteritiden. De intervaller man kan velge mellom er 15-30-60 minutter eller kun ved forespørsel.

Primærbruker kan når som helst be om en manuell oppdatering, uavhengig av tidsintervallene som er valgt. Normalt tar det mellom 30 til 90 sekunder å få lokasjon ved en manuell oppdatering. Nøyaktigheten er avhengig av lokaliseringsteknologi som er tilgjengelig.

GPS er den mest nøyaktige og gir vanligvis en presisjon mellom 5 og 50 meter. Wifi gir vanligvis nøyaktighet mellom 25 og 100 meter. GSM er i hovedsak brukt som en back-up, og er minst presis, normalt mellom 500 og 1000+ meter.

TRYGGE SONER

En trygg sone/Safe zone, er et virtuelt gjerde som definerer et område der primærbruker ønsker å få varsel, om brukeren entrer eller forlater.

Les mer

Når brukeren går inn/ut av det definerte området, vil primærbruker få en melding på sin smarttelefon. Dette er en notifikasjon og krever at mobilen har dekning. Det vil naturlig være forsinkelse på denne rapporteringen, basert på hvilket intervall primærbruker har satt lokasjonsoppdateringen (se eget avsnitt). Om primærbruker f.eks. har valgt 15 minutter som intervall vil det ta 15 minutter før en ny lokasjon er mottatt og deretter rapportert. Vi anbefaler derfor ikke å benytte denne varslingen som en alarmfunksjon, men heller som et verktøy for beskjed om brukeren har kommet hjem, i tilfeller der det ikke er kritisk at beskjeden mottas raskt.

ALARM

XPLORA-klokken har en innebygd alarmfunksjon. Hensikten med denne funksjonen er at brukeren enkelt skal kunne få tak i en av sine kontakter.

Les mer

Hvis brukeren trykker på SOS-knappen, blir alle kontaktene på listen oppringt (starter ved kontakt nr. 1 og ringer deretter til neste om ikke svar) parallelt med at det sendes et varsel til alle som har XPLORA-appen koblet til klokken. Dette for at de skal kunne få vite lokasjonen.

XPLORA-tjenesten har ingen andre innebygde alarm-, sikkerhets- eller varslingssystemer, og bør aldri brukes som en nødtjeneste. Det er heller ment som en hurtigringfunksjon for å nå en kontakt, der en unngår å skrolle gjennom kontaktlisten og ringe flere ganger dersom en ikke får svar. For at funksjonen skal fungere må XPLORA-klokken vært koblet til GSM nettet.

RINGE

Klokken fungerer også som en telefon, der både kontakter kan ringe klokken/brukeren og brukeren kan ringe sine kontakter. Til forskjell fra en alminnelig telefon, er det i XPLORA-appen lagt inn mulighet for primærkontakten å bestemme hvem som har anledning til å ringe brukeren.

Les mer

Gjennom XPLORA-appen kan de definere inntil 12 ulike nummer, og kun disse vil ha anledning til å ringe til klokken. Brukeren kan heller ikke ringe nummer som ikke er lagt til på denne listen. Dette gjør at fremmede ikke har anledning til å kontakte brukeren. Nummeret til SIM-kortet fra PepCall som er preinstallert i klokken er offentlig tilgjengelig. Ved skifte av SIM-kort må levernadørbonnenten selv sørge for at nummeret holdes skjult.

Ringefunksjonen bruker tradisjonell GSM-teknologi og trenger dekning for å fungere på samme måte som en tradisjonell mobiltelefon.

SENDE MELDING

Klokken kan også motta SMS-beskjeder. Det er kun de som er lagt til på ringelisten (se avsnitt for å ringe) i XPLORA-appen som kan sende meldinger. Andre nummer som sender melding til klokken vil bli blokkert. Per i dag kan klokken ikke besvare meldinger.

SKRITTELLER

Aktivitet og bevegelse er alfa og omega for god helse og en sunn kropp. Dette gjelder spesielt i voksen alder. Derfor har vi valgt å legge inn en skritteller funksjon i XPLORA Care klokken. Med denne funksjonen kan du enkelt holde oversikt over mye du beveger deg. Du kan holde deg oppdatert med resultatene i Appen, og kan se dine bevegelser per dag, per uke eller måned. Funksjonen kan også slås av og på gjennom appen.

VARSLING

Vi har utviklet en eff ektiv varslingstjeneste av viktige gjøremål i XPLORA Care klokken. Du kan gjennom appen enkelt legge inn avtaler eller varslinger som medisin, legebesøk eller andre viktige hendelser. Disse kan også legges inn repeterende, om det er ting som gjentas daglig. For at det skal være enkelt å holde oversikt, kan disse også legges til med ulike varslingslyder.

FOTOALBUM

Med XPLORA Care kan du også enklere holde deg oppdatert og inkludert i familiens hverdag. Alle brukerne du deler tilgang med i XPLORA Care appen, kan legge inn bilder i Fotoalbumet. Disse bildene vil da bli tilgjengelig også på klokken. På denne måten har familien en enkel måte å dele bilder på. Du må selvfølgelig godkjenne deling av bilder i telefonens oppsett, før du kan gjøre dem tilgjengelig i appen.

VANNTETT IP65

XPLORA Care klokken er støv og sprutsikker.

Mobiltelefon med GPS posisjon og SOS knapp

XPLORA Care – den enkle 
mobiltelefonen på håndleddet

Med et enkelt trykk på skjermen ringer du dine nærmeste, og de kan se hvor du befinner deg i tilfelle du trenger assistanse. Den har også en SOS knapp dersom uhellet skulle være ute. Den innebygde skrittelleren motiverer til mer bevegelse, og XPLORA har en påminnelsesfunksjon for viktige hendelser. Med XPLORA appen kan den pårørende styre XPLORAs funksjoner og se hvor du befinner deg for økt trygghet.

XPLORA
leveres med fri bruk i EU

Alle Xplora Smartklokker kommer med et XPLORA Mobile
SIM-kort hvor Roam Like Home er inkludert i prisen.