30 vinterferieaktiviteter

Uansett om du havner på hytta eller hjemme, skal jobbe eller har fri, så er vinterferien virkelig en tid for å finne på en del nye sprell, som man ikke har funnet tid til ellers i hverdagen! I dette innlegget deler vi 30 vinterferieaktiviteter familien kan gjøre sammen. 

I Norge har vi hatt en tradisjon for vinterferie siden etter 2. verdenskrig. Avhengig av fylke avholdes den i alt fra uke 7 til 9. Det betyr at noen allerede er godt i gang! 

1 av 5 tar vinterferie. De fleste av oss med barn. I lengselen etter sol og varme er det mange som velger seg utlandet eller chartertur, men hos østlendingene er det likevel hytta og fjellet som står sterkest. Flertallet av oss sier uansett at det er samvær med familien som er hovedformålet, ifølge en undersøkelse fra Virke

Vinterferien har vært en kjærkommen pause fra den kalde og mørke årstiden. Det er en tid for å koble av, nyte naturen og tilbringe verdifull tid med familie og venner. Mange benytter anledningen til å dra på skiferie eller andre vinteraktiviteter, mens andre foretrekker å slappe av hjemme eller på hytta. Uansett hva man velger å gjøre, er vinterferien en tid for å lade opp batteriene og skape gode minner.

 

30 vinterferieaktiviteter

Her har du forslag til 30 kule ting å finne på!

1. Sett opp en dukketeater-forestilling sammen med familien. Finn frem et par pappesker, sysaker, litt stoff og tegne- eller malesaker.

2. Spill brettspill. En klassiker som er lett å glemme i disse digitale tider. 

3. Utforsk en ny lekeplass. Reis til en annen del av byen og finn en perle av en lekeplass. Hvem vet, kanskje dere møter noen nye folk også? 

4. Tenn bål ute og ha med mat. 

5. Lag en hytte innendørs og les en koselig bok sammen med barna.

6. Gå på skogstur og hør etter fuglelyder (det finnes masse kule fuglelyd-apper).

7. Drypp lys med forskjellige gode dufter. 

8. Lag trolldeig og pynt med maling. En klassiker fra barnehagene på 80-tallet. 

9. Finn frem skiene og gå rundt hushjørnene – evt arranger et lavterskel skirenn med naboene som er hjemme.

10. Lag snølykter og snøhuler i den nye haugen brøytebilen nettopp laget utenfor. 

11. Pynte, pynte, pynte huset. Og kanskje rydde? Merk at barn under 7 år ofte synes støvsuging er kjempemorsomt!

12. Fingermaling. Ta avprint av hendene deres – noen store, noen små, og lag et felles kunstverk som hele familien kan sette pris på. 

13. Lag vennskapsbånd og gå rundt og del ut til barnas venner. På denne måten får dere også boostet skrittelleren på Xplora-klokken! 

14. Tegn kart til barna og gjem poster – hjemmelaget orientering.

15. Vær aktiv og hygg deg med vår aktivitetsplattform som tilbyr et bredt utvalg av premier, aktiviteter og lærerike opplevelser.

16. Lær et nytt kortspill. Eller enda morsommere; Lag et kortspill sammen med barna, med deres egne regler og historie! 

17. Perl armbånd og smykker. Noen får aldri nok av dette! 

18. Inviter naboen til lunsj. 

19. Dra på oppdagelsesferd et sted dere aldri har vært før.

20. Dra i akebakken om været tillater det. 

21. Lag skattekart og ha rebus. Inviter gjerne naboer og venner til å bli med!

22. Lek danseleken.

23. Vær turist i egen by.

24. Lær en BliMe-dans fra NRK Super. 

25. Fremkall bilder og lag en fotobok.

26. Vev med en hjemmelaget vev av pinner, eller fingerhekle om det er lettere. Det er mange morsomme oppskrifter på Xploras aktivitetsplattform!

27. Tegn på egne t-skjorter m/tøyfargestifter eller maling. 

28. Lag morsomme figurer av plastelina. 

29. Lag “Georgs Magiske medisin”. Finn masse rart i huset, putt det oppi en bolle og bland sammen. Kanskje dere får det til å stinke skikkelig?!

30. Se en klassisk god film. Det blir mye serier og små snutter som ikke krever så mye oppmerksomhet til vanlig. Finn heller en lang og god gammel film og synk ned i sofaen sammen.