5 hjemmelagde halloweenkostymer

Halloween er muligens den mest spennende tiden på året – i hvert fall hvis du spør de minste i familien. Hvis du gjerne vil ta del i de skumle festlighetene på en mer miljøvennlig måte kan et hjemmelaget halloweenkostyme være et godt alternativ til et kjøpt kostyme. Sjekk ut våre forslag til 5 hjemmelagde halloweenkostymer og bli inspirert til en hyggelig og kreativ familieaktivitet. Men et ord til advarsel før dere går i gang; I etterkant kan du finne små spøkelser, pirater eller til og med mumier som går amok i nabolaget … Fortsett på eget ansvar!

Hjemmelagde halloweenkostymer

Klassisk spøkelse

Klassikere har blitt klassikere av en grunn, og et spøkelseskostyme er et klassisk og enkelt alternativ for alle som ønsker et budsjettvennlig kostyme til halloweenfeiringen.

Lag dette kostymet av et gammelt laken som du plasserer over barnets hode. Marker forsiktig plasseringen for øynene med en tusj, og klipp deretter ut hull til øynene slik at det lille spøkelset ditt vet hvilke hus det skal hjemsøke. NB: Husk å ta av lakenet igjen, før du klipper i det.

Om ønskelig kan man enkelt tilføre kostymet det lille ekstra ved hjelp av tilbehør, som for eksempel en lykt. Revne gjerne også lakenet langs kantene.

Mumie halloweenkostymer

Vent et øyeblikk! Hvem lot mumiens kiste stå åpen? En skummel mumie har ankommet for å nøste opp i den uoppgjorte historien sin og skremme naboene dine.

Dette kostymet settes enkelt sammen ved å kle barnet i hvite klær, for deretter å pakke barnet inn i gassbind for å oppnå det klassiske utseendet til en skummel mumie. Sikre at kostymet holder seg på plass ved hjelp av gjennomsiktig teip, eller forsiktig bruk av små sikkerhetsnåler. Sikre imidlertid at noen strimler fremdeles henger løst! På den måten vil det se ut til at mumiens bandasjer sakte, men sikkert løsner mens barnet streifer rundt i nabolaget.

Gjør om ønskelig kostymet mer autentisk ved å tilføre (mis)farge til gassbindet. Bruk for eksempel kaffe, eller te for å få bandasjen til å se gammel og slitt ut.

Superhelt halloweenkostymer

Heldigvis har en superhelt kommet for å redde dagen!

For å lage en superheltdrakt trenger man først og fremst et tøystykke som kan benyttes som kappe, men glem for all del ikke at superhelter er nødt til å skjule identiteten sin og også trenger en maske! Denne kan lages av papp eller kartong.

La barnet avgjøre sin egen superkraft og velg tilbehør deretter. En superrask helt kan bruke joggesko, mens en supersterk helt kan bære en tung vekt også videre. Hvis du vil tilføre kostymet det lille ekstra kan du også trykke superheltens emblem på en t-skjorte.

Pirat halloweenkostymer

Arrrgh! Det er enkelt å sette sammen et piratkostyme med ting man har liggende hjemme. Kle barnet i en stripete skjorte og knyt en bandana rundt barnets hode, og dere er allerede langt på vei! Lag deretter en øyelapp av hyssing og en bit papp, og legg til en tegnet tatovering av et anker for ekstra teft. Et sverd av tre eller papp kan også gi ekstra autensitet til piratkostymet.

Hiv o hoi alle landkrabber! I kveld får dere besøk av en skummel pirat.

Mesterkokk halloweenkostymer

Ikke alle har et ønske om å være skumle på halloween – noen vil kanskje være en mesterkokk istedenfor. Du kan enkelt lage et kokkekostyme ved hjelp av et forkle og en kokkelue. Som tilbehør kan barnet bære en baguette eller en piknikkurv og for litt ekstra moro kan dere gi litt mel i barnets ansikt.

Kokker kan også ha bart – og da tenker vi selvfølgelig på en storslått snurrebart!

Xploras bidrag til knask eller knep

Samtidig som barna gleder seg til halloweenfeiringen, er det kanskje noen foreldre som kvier seg for å la barna vandre gatelangs alene, og da er en smartklokke fra Xplora det perfekte hjelpemiddelet!

Hjemmelagde halloweenkostymer

Ved hjelp av klokkens innebygde GPS kan nemlig du som forelder spore barna dine mens de er ute på knask eller knep. Du kan også stille inn sikre soner som varsler deg dersom barnet ditt forlater et gitt forhåndsdefinert område. Klokken sitter behagelig på barnets håndledd under lek og aktivitet – og du er kun ett tastetrykk unna! Hold kontakten med barnets første mobiltelefon, utformet som en smartklokke. Happy Halloween!

 

Kom til toppen av siden.