Kjære mamma. Kjære pappa. Du er mer enn god nok!

Vi vet mange foreldre i dag kjenner på følelsen av å ikke strekke til. Og det er ikke rart i dagens prestasjonssamfunn og i vår sammenligningskultur. Jammen er sosiale medier gøy, og jammen er de skumle; det er så fort gjort å sammenligne seg med picture perfect-feeden man scroller nedover, kilometervis med glansede liv, overlykkelig barn og voksne, ingen krangling, ikke et støvkorn, ikke en leke på avveie, ikke et eneste fett hår eller en gjeng med litt soggy fiskepinner. Fallhøyden er uunngåelig, for det er ikke et ekte liv dette presenterer, men et bitte lite utsnitt av et liv. Et sekund på et bilde. Ett minutt på en videosnutt. Som ofte er iscenesatt. Og dette sammenligner vi oss med.

Vi kan plusse på dagens sjonglering av hjemmekontor, karantene(r), syke barn, kortere åpningstider i barnehage og skole – i tillegg til tidsfrister på jobben som ofte ikke tar hensyn til en krevende hverdag på hjemmefronten. Så forståelig at vi voksne kan være slitne i disse tider, for det krever å være fleksible i alle kanter og bauger.

Strikken er ikke uendelig.

I tider som er krevende er det viktig å være raus med seg selv – selv om det er (svært mye) lettere sagt enn gjort.

For å ta helgen som et meget relevant eksempel.

Helg. Fri. Masse kos. Lange, koselige turer. Hjemmelaget mat fra bunnen. Kvalitetstid med barna – og eventuelt med partner. Gjerne litt deilig egentid. Mange forventninger om en fantastisk helg. Som det selvfølgelig også kan bli.

Men så ble det ikke slik man så for seg denne helgen. Livet på Instagram kunne ikke vært mer far fetch.

For livet skjer; søsken krangler, barn kan jammen ha dårlige dager de også, og perioder med store utviklingssprang for barna kan være rimelig krevende å stå i  – for hele familien. Begge voksne som ser langt etter litt etterlengtet egentid. Slitne etter en hel uke med å sjonglere hjemmekontor, karantene, syke barn (nok en gang) kortere åpningstider i barnehage og skolen – i tillegg til tidsfrister på jobben som ofte ikke tar hensyn til en krevende hverdag på hjemmefronten. Så forståelig at vi voksne kan være slitne i disse tider, for det krever å være fleksible i alle kanter og bauger. Strikken er ikke uendelig.

Søndagsturen man skulle ha det så koselig på, ble omtrent tvangsgjennomført. Barna var kalde, våte, slitne, lei. Og jammen smitter det fort over på oss voksne også. Eller så ble det kanskje ikke noe tur ut i det hele tatt. En film ble satt på, barne-tv`n som ble altfor lang. Søndagsmidddagen som ble helfabrikata, der fem om dagen glimret med sitt fargerike og ærlige fravær.

Så kommer den kjente og snikende dårlig samvittigheten; Inne en hel dag. TV på formiddagen på en søndag. Ikke noe frisk luft. Ikke en eneste grønnsak til middag. 

Men:

DU ER MER ENN GOD NOK FOR DET!

Fordi dette er vanlig. Det er menneskelig. Det er så innafor å ha sånne helger av og til. Helger der alt går på tverke og ingenting går som planlagt. Alt kjennes slitsomt ut – og man lengter til hverdagen. La helfabrikata`n være en lifesaver der og da. La en ekstra halvtime foran barne-tv være din lille lomme med egentid. Vær raus mot deg selv – og gi deg selv litt slækk innimellom ❤️

Å være en familie er utrolig fint – og det kan samtidig være utrolig krevende. Dette ser vi så sjeldent på Instagram. Og vi kjenner oss mislykket. Husk her at dette ikke er the real deal. Det er ikke majoriteten. Lang, langt ifra.

DU ER MER ENN GOD NOK. AKKURAT SOM DU ER ❤️