Farsdag 2024 – fra en pappa til en annen pappa!

Å være far er helt fantastisk, temmelig utfordrende, til tider (meget) slitsomt, utrolig morsomt, ufattelig givende og fullstendig oppslukende. Kjærligheten man føler for sine barn – den lar seg virkelig ikke lett beskrive med ord, men å være far er utvilsomt verdens fineste oppgave. Derfor er det utrolig flott at det er noe vi kan feire på farsdag.

Vi presenterer teksten “Fra en far til en annen far” i anledning av farsdag. Skrevet av, selvfølgelig, en far selv! Gratulerer med farsdag – la oss hylle far!

Den største rollemodellen blir selvfølgelig feiret på farsdag.

Far. Det er få mennesker barnet ditt ser mer opp til enn deg. Og det du gjør, betyr mer enn det du sier…! Og midt i den enorme ansvarsbyrden og alt man skal gjøre og ikke gjøre, er det viktig å huske at ingen av oss er feilfrie eller perfekte – og det kan barnet også ha nytte av å lære. Det ligger mye erfaring i en god reparasjon.

Kjærlighetens språk er det beste

“Kjærlighetens språk er det beste” refererer til måten kjærlighet uttrykkes på og hvordan det påvirker forholdet mellom en far og hans barn. Når det sies at “kjærlighetens språk er det beste”, betyr det at å vise kjærlighet gjennom handlinger og ord er den mest verdifulle måten å kommunisere på.

Når en far oppdrar sitt barn med kjærlighet, ved å både si og vise at han elsker barnet, legger han grunnlaget for et sterkt og nært forhold. Dette skaper en trygg og stabil base for barnet å vokse opp på, og det bidrar til barnets følelsesmessige og sosiale utvikling. Barn som opplever kjærlighet og omsorg fra sine foreldre, har ofte større selvtillit, bedre evne til å håndtere utfordringer og et mer positivt syn på seg selv og verden rundt seg.

Videre nevnes det at det man gir av kjærlighet, får man også tilbake i rikt monn. Dette betyr at den kjærligheten og omsorgen en far investerer i sitt barn, vil bli gjengjeldt av barnet på ulike måter. Det kan være gjennom barnets tillit til faren, deres kjærlige holdning og deres ønske om å være sammen med ham. Den gjensidige kjærligheten mellom far og barn beriker begge partene og styrker båndet dem imellom.

På farsdag er det viktig å ikke bare feire faren, men også å anerkjenne og verdsette den kjærligheten og forbindelsen som eksisterer mellom faren og barna. Farsdag handler ikke bare om å hedre en person, men også om å feire den spesielle relasjonen og båndet som foreldre deler med sine barn.

Hjem er der hjertet er.

Hjem er der hjertet er” er et kjent ordtak som understreker viktigheten av å føle seg hjemme og knyttet til et sted eller en person. På farsdag tar dette ordtaket en spesiell betydning, da det minner oss om betydningen av å skape et kjærlig og trygt hjem for våre barn.

Når vi er hjemme, er det viktig å være til stede og engasjert med barna våre. Dette betyr å være mentalt til stede og aktivt involvert i deres liv og aktiviteter. Et kjærlig hjem er avgjørende for barns trivsel og utvikling. Det er i hjemmet at barn tilbringer de første avgjørende årene av livet sitt, og det bør være et sted hvor de føler seg trygge og elsket.

Samtidig minner teksten oss om viktigheten av å leve i øyeblikket, både for barna og for oss voksne. Barn er gode til å leve i nuet, og vi kan lære mye av deres evne til å glede seg over øyeblikket.

Det er også en påminnelse om å legge bort distraksjoner, som mobiltelefoner, og være til stede med våre kjære, spesielt på farsdag. Så, på farsdag oppfordres vi til å skape et kjærlig hjem, være til stede med våre barn, og å leve i nuet med dem, uten distraksjoner som kan stjele verdifull tid sammen.

Grenser er også kjærlighet.

Det er så mye lettere å si ja – enn nei! Mye ja kan også være uklart for barna; de trenger forutsigbarhet og klare rammer for, hva som er okay, og hva som ikke er okay. Du er den voksne, som skal være den kjærlige “lederen”! Et arbeid og en rolle, som kan være ganske krevende, som når din 3-åring ikke vil ha på seg sokker midt på vinteren – og møtet på arbeidet starter om 5 minutter… #thatfeeling.

Tålmodighet…

Det vet vi så godt, men det kan være ganske så vanskelig; i stedet for å storme til med det samme, når barna trenger hjelp, er det godt for dem å kunne prøve selv, å lære å stå i situasjonen – med støtte fra oss på sidelinjen; slik at barna lærer å håndtere alle forskjellige følelser og situasjoner – og ikke minst; at barnet kan oppleve mestring!

Å vise følelser er godt – og viktig!

“Store gutter gråter ikke” hører til en annen generasjon. Det er sunt å kjenne på følelsene sine – både de gode og de dårlige. Ved å vise dine følelser lærer barnet seg, at det er tillatt, måter å leve dem ut på, og hvordan han skal reagere på andres følelsesutbrudd. Så det kunne være til denne farsdag at dere setter dere ned med barna og snakker det igjennom med dem.

Å se de små tingene kan være ganske så stort. Å finne verdien i de små, dagligdagse øyeblikkene er så viktig i livet – på mange måter; det gir mening, vi blir mer tilfreds, når vi fokuserer på positive ting, og vi blir enda mer oppmerksomme på gode ting – altså en fin spiral! Og – barna våre lærer av oss; her kan du i stor grad påvirke, hvordan dine barn kan oppleve verden! Duften av nyslått gress. En deilig sommerbris. Utsik

 

Farsdag på fiske tur

Kom til toppen av siden