Ferie i Norge med barn – nyttige tips, spennende attraksjoner & reisemål!

Å ha med barn på ferie i Norge kan være en utfordring, men med noen smarte tips så kan bilferien garantert en bedre opplevelse for hele familien!

Sommeren er høysesong for bilferie, og for barnefamilier kan denne formen for ferie være perfekt bruk av ferieukene – så lenge man har gjort gode forberedelser.

Mange foreldre er bekymret for at lange bilferier med barn først og fremst betyr dårlig stemning i baksetet, men med noen triks i ermet kan man snu timene i bilen til noe positivt.

Badeland og fornøyelsesparker

Tusenfryd utenfor Oslo er landets største, men Kongeparken i Stavanger har også mye å by på for deg som legger ferien til Vestlandet. På Hunderfossen kan barna oppleve klassiske eventyr, mens i Bø Sommarland i Telemark kan de badeglade leke seg med vannsklier, bassenger og fossefall. Her er det mange gode muligheter for hele familien å finne noe som passer!

Dyreparker og gårder

Rundt omkring i Norge finner du flere dyreparker som lar dere komme tett på dyr – både de man finner i Norge og mer eksotiske varianter også! Dyreparken i Kristiansand og Langedrag som ligger like nord for Tunhovdfjorden, i Nore og Uvdal kommune i Viken fylke har mange dyr å by på, samt en god opplevelse for hele familien.

Det er ingen tvil om at de aller fleste barn har et spesielt forhold til dyr, og et besøk i en park hvor man får sett noen av dem på nært hold vil være et minne for livet.

Aktiviteter for alle aldere

For de litt større barna kan en actionfylt opplevelse eller to fort bli feriens høydepunkt (kanskje for de voksne også?).

Rundt om i landet har det blitt åpnet flere terrengsykkelparker hvor man også finner løyper som er spesialtilpasset for de yngste. Det å suse gjennom skogen bak sykkelstyret og kjenne på i doserte, oppbygde svinger kan gi selv den mest adrenalintørste 10-åringen en opplevelse for livet.

Sjekkliste for pakking av bil

Ved å ha en klar og god pakkeliste før dere begiver dere ut på tur kan være essensielt for en vellykket familietur i bilen:

  • Pakk tunge ting nederst og lengst inn
  • Helst ikke pakk høyere enn bakseteryggen
  • Bruk skillevegg eller bagasjenett
  • Pakk det aller letteste i takboksen
  • Ha en egen bag med ting du trenger underveis lett tilgjengelig

Sørg for å legge de letteste tingene øverst – men pass også på å ha minst én bag lett tilgjengelig gjennom hele turen. Slik pakker du bilen riktig:

I denne bør du pakke litt snacks, våtservietter, ekstra vann og andre ting du sannsynligvis vil trenge på turen. Da slipper du å grave for å finne frem til det du trenger når dere stopper. Det kan også være lurt å pakke med badetøy og håndklær i denne bagen – slik at dere enkelt kan ta et bad hvis dere kommer over et fint sted på veien.

Tips til bilturen

Underholdning er ofte nøkkelen til en god biltur med små barn og barn generelt. Tidligere var underholdningen ofte i form av aktivitetsbøker med skiltbingo, ulike leker og musikk, men i dag har film og spill tatt over baksetet hos de fleste familier. Pass på så barna ikke blir kvalme av denne slags type underholdning, hvis det er snakk om film så er det lurt å plassere disse skjermene i hodehøyde med barna.

Det er også viktig å holde energinivået jevnt gjennom turen. Sultne barn og trøtte barn er sjelden fornøyde, og sultne barn i baksetet kan bidra til at bilferien blir vesentlig mindre hyggelig enn den kunne vært. Ha en liten snack på lur, det er utrolig mange sunne, raske og gode alternativer som kan benyttes enn godteri og den slags.

Gjør sommerferien til en lek – kjøp en Xplora smartklokke til ditt barn nå!

GOD SOMMER OG GOD TUR FRA ALLE OSS I XPLORA! ☀️