Godkjente kontakter på Xploras smartklokker

Hold oversikt over kontaktene på barnets smartklokke med vår smarte foreldre-app! I Xplora-appen kan du enkelt angi hvem som kan komme i kontakt med barnet ditt ved å definere opptil 50 godkjente kontakter i barnets kontaktliste. 

La oss begynne med å definere forskjellen på en administrator (eller foresatt) og øvrige kontakter. Mens alle kontakter kan samhandle med klokken i form av å ringe og sende meldinger, er det kun klokkens administratorer som har tilgang til alle klokkens funksjoner og innstillinger. Det vil si at det kun er hovedkontaktene som kan definere klokkens godkjente kontakter, spore klokkens posisjon, sette opp sikre soner og opprette skolemodus med mer.

Hvordan legger man til nye kontakter?

Den første personen som skanner klokkens QR-kode og aktiverer mobilabonnementet, blir automatisk klokkens ene hovedkontakt. Denne personen kan deretter legge til flere personer i klokkens kontaktliste, og om ønskelig, godkjenne ytterligere en administrator. Dette gjøres på følgende måte:

1. Åpne Xploras foreldre-app på mobilen din.
2. Velg profilen til det barnet du ønsker å tilegne en ny kontakt for.
3. Trykk på kontakter.

Godkjente kontakter

4. Klikk deretter på “Legg til ny kontakt” øverst på skjermen og fyll inn navn og telefonnummer. For at det skal bli lettere for barnet å skille de ulike kontaktene fra hverandre kan du også legge til et passende bilde. Trykk til slutt på lagre og du har nå lagt til en kontakt som barnet kan ringe til.

Godkjente kontakterGodkjente kontakter

Hvordan benytter man chatten?

Dersom den nye kontakten også skal benytte seg av chatten må vedkommende laste ned Xplora-appen og registrere seg som ny bruker.

AppStore Google Play

1. Når dette er gjort trykker man på plusstegnet (+) øverst i høyre hjørne for å legge til en ny enhet og koble klokken til den nyopprettede brukerprofilen. Les og godkjenn vilkårene for bruk, og trykk deretter på “Gå videre” for å fortsette prosessen.
2. I neste steg vil du trenge tilgang til klokkens unike QR-kode. Denne finner man under klokkens innstillinger; Tenn skjermen med sideknappen og sveip mot venstre for å åpne klokkens meny. Velg symbolet for innstillinger og trykk deretter på “QR kode”.

Godkjente kontakterGodkjente kontakter

3. Trykk på “Skann QR kode” og fullfør skanningen innen 40 sekunder.

Godkjente kontakter

4. Når enheten er skannet mottar klokkens administrator(er) en forespørsel om å legge til klokken, og administratoren må nå godkjenne forespørselen.

Godkjente kontakterGodkjente kontakter

5. Den nye kontakten kan nå både ringe og skrive til klokken.

Hvordan angir man en ekstra administrator?

Når en ny kontakt er lagt til kan administratoren velge hvorvidt denne skal ha administratorrettigheter ved å trykke på “Angi kontakt som administrator”. Vedkommende får da tilgang til å se klokkens posisjon og innstillinger.

Godkjente kontakter

Ofte stilte spørsmål om kontakter

Hvor mange administratorer kan knyttes til Xplora-klokken?
En og samme enhet kan ha opptil to hovedkontakter.

Hvor mange telefonnummer kan lagres per klokke?
Man kan lagre opptil 50 godkjente kontakter, inkludert hovedkontaktene.

Hvor mange klokker kan legges til i foreldre-appen?
Xplora-appen kan vise opptil 10 klokker samtidig.

 

Vil du vite mer om klokkens mange smarte funksjoner?

LES MER OM VÅRE SMARTKLOKKER HER