6 høstaktiviteter for hele familien

Vi i Xplora ønsker årets første høstdager velkommen og ser frem til de mange morsomme aktivitetene man kan finne på sammen med barna i løpet av denne årstiden – uten at det trenger å koste noe, og uten at man trenger å dra langt. Les vår liste over morsomme skogsaktiviteter for hele familien, for å få inspirasjon til en morsom høst bestående av utendørs lek og aktivitet 🍁

Lag kongledyr

Gå ut i skogen og let etter kongler, pinner og barnåler som kan brukes til å lage en hel dyrehage bestående av kongledyr. Ta deretter kreasjonene med hjem og pynt dyrene med glitter, lim og maling.

Spill høstbingo

Høstbingo er en morsom turaktivitet for barn! Let etter de ulike tingene som er avbildet på bingobrettet og kryss av i riktig boks. Den første som finner alle tingene og roper “bingo” vinner.

Høstaktiviteter

Mal med bær, blomster og blader

Mal med det du finner i naturen; bær, blomster, blader – ja, hva som helst! Hvor mange farger finner du i skogen?

Lek mimeleken

Ta en pause og lek mimeleken. Bytt på hvem som mimer og se om dere klarer å gjette blant dyrene som lever i Norges skoger. Hvordan høres egentlig en rev ut?

Ha piknik

I hverdagens mas og jag blir det enklere å komme seg ut dersom man tar med seg middagen i sekken! Tilbered maten ute, eller forbered den på forhånd – enkle retter som pølser er gjerne populært blant barn og egner seg samtidig godt for middag i naturen. PS: Ikke glem å plukke opp eventuell søppel etterpå!

Lytt etter fuglekvitter

Ta med en fuglebok, eller last ned en app med fuglelyder, slik at dere kan forsøke å gjenkjenne fuglekvitter. Ta også med en kikkert!

Høstaktiviteter

Ikke glem smartklokken fra Xplora når dere skal ut på tur! Så kan dere enkelt holde kontakten om dere skulle komme bort fra hverandre, og klokken er alltid koblet opp mot Xploras aktivitetsplattform der barna får en Xplora-mynt for hvert tusende steg de tar 👣 Les mer om våre innovative smartklokker for barn her!

God tur!