Hvilken alder passer Xplora mobilklokke for?

Xplora er en smartklokke som også er en mobiltelefon utviklet for barn. Xplora er perfekt for barn i alderen fire år og oppover, frem til foreldrene føler barna er klare for en smarttelefon. Hvis du kjøper en Xplora tidlig vil du se at behovet og bruken av klokken utvikler seg sammen med barnet.  

Les mer om våre innovative smartklokker for barn her!

alder fire til fem år bilde

Xplora for de minste – alder 4-5 år

I denne alderen viser brukeropplevelsen seg å være at barna tar til seg hvordan de skal navigere seg på klokken svært intuitivt. De klarer å ringe, ta bilder, se på skritteller også videre. De får stor glede av å kunne kontakte familie og venner med Xplora – i begynnelsen vil dere nok oppleve å bli ringt veldig ofte. Det er fantastisk øving for barnet på å bruke en mobiltelefon og kommunisere digitalt.

I begynnelsen kan Xplora være en øvelse for fremtiden, og et verktøy for mye lek og moro. Ring besteforeldre, bruk Xploras aktivitetsplattform eller la barnet lære seg klokken.

GPS-en eller SOS-knappen vil nok ikke bli brukt så ofte med tanke på at fire- og femåringer ikke går så mye rundt på egenhånd. Klokken kan være fin å ha dersom barna vandrer litt bort i butikker eller andre plasser. Barna kan se på Xplora mer som et leketøy enn et kommunikasjonsverktøy i denne alderen. Gøy er det likevel – og en fin introduksjon til den digitale verden.

Les mer og bestill en av våre innovative smartklokker for barn her!

barn på skolen med skolemodus på xplora

Skolebarn med Xplora – alder 6-9 år

Dette er primærmålgruppen til Xplora når det gjelder barna. Mange foreldre velger å kjøpe Xplora til skolestart, noe vi syns er kjempebra!

De aller fleste barn gleder seg masse til å begynne på skolen, men som alle mennesker kan de føle seg litt engstelige for nye opplevelser. Bor man nærme skolen skal de kanskje også gå alene hjem etter hvert. Her blir Xplora en fantastisk trygghet fordi mamma eller pappa kun er et tastetrykk unna! Vi har også fått gode tilbakemeldinger om at barn som opplever mobbing eller utestenging føler seg tryggere med Xplora.

Skolemodus gjør at mobilklokken ikke forstyrrer skoledagen til barna. Du bestemmer tidene den skal være i skolemodus, og da vil Xplora bli en vanlig digitalklokke med SOS-knapp som kontakter deg dersom det er noe.

Aldersgruppen navigerer seg godt rundt på smartklokken – enda bedre enn fire- og femåringene. De får mye glede av å kunne ringe venner og familie med sin egen «mobil»! Stort sett bruker de Xplora-klokken til å ringe eller sende talemelding til foreldre for å spørre om lov til noe. Du bestemmer hvilke kontakter som kan ringes til i foreldre-appen, og klokken har ikke internett-tilgang eller vanedannende apper som sosiale medier.

Dette er en aldersgruppe som i økende grad begynner å utforske verden på egenhånd. Gjennom GPS-tracker og ringefunksjonen kan du enkelt følge med på hvor barnet ditt er. Usikker på å følge med på barna i GPS? Det er ikke så annerledes fra å følge etter de overalt eller ringe de hele tiden. Formålet er å skape mer frihet for både deg og barnet. I foreldre-appen kan det også opprettes trygge soner som gir deg beskjed når barnet forlater eller entrer en trygg sone. For eksempel når de går hjemmefra og ankommer skolen.

når skal barna få xplora

Før tenårene – aldersgruppe 10-12 år

For denne aldersgruppen er det en stor fordel at Xplora sitter trygt på armen. De er ofte ute på flere fritidsaktiviteter eller med venner. Med Xplora sikrer du deg at de alltid er tilgjengelig og “mobilen” blir ikke liggende igjen i treningsbagen eller glemt på bussen. Barnet har kun tilgang på akkurat den teknologien de trenger for å være tilgjengelig og trygg. Ønsker de å være på nett så kan de bruke datamaskiner eller nettbrett mens du kan holde et øye på aktiviteten. Xplora er ikke imot internett, det er et kjempegodt verktøy for læring og underholdning.

Xplora har som mål å la barn være barn så lenge som mulig. Det er ingen hemmelighet at smarttelefoner med internett vil gi barna tilgang på mye informasjon. Det øker risikoen for nettmobbing, stillesittende skjermtid og at barna ser noe de ikke er store nok til å forstå enda. Undersøkelser viser for eksempel at unge ser på porno stadig tidligere.

Utfordringen med Xplora til denne aldersgruppen er at mange barn mellom ti og tolv år har smarttelefoner og det kan bli sett på som ukult å ikke ha det. Ta en prat om det og se an behovet. Ender dere opp med en smarttelefon, forbered barna på ansvaret, innholdet og husk på å lære de nettvett. Kanskje har dere Xplora et år før barnet får smarttelefon som blir en fin overgang. Derfor er det også en fordel at produktene våre er mye rimeligere enn de nyeste mobiltelefonene.

Hva må du som forelder tenke på?

Når barnet ønsker seg en mobiltelefon, er Xplora ditt tryggeste alternativ. Teknologien er utviklet for barn og for å gi foreldre et alternativ til smarttelefoner, eller de eldre mobil-variantene med få funksjoner som blir glemt på lekeplassen eller skolen.

Starter dere så tidlig som 4 år så vil Xplora gi barnet en lett introduksjon til den digitale verden på en morsom og lærerik måte. Venter dere til skolestart er Xplora en fordel for barnet og foreldre når dere ønsker å holde kontakt og følge med i en fase hvor barna begynner å utforske mer alene. Har dere litt eldre barn som du ikke vil gi en smarttelefon til? Prat om det hjemme og finn en løsning som får dere til å føle dere trygge.

Det er ingen fasit her, men vi håper produktene våre vil tilføre både deg og barnet trygghet, god kommunikasjon og et sikkert alternativ til smarttelefonen.