Juleferie med mindre skjermtid og mer aktivitet!

Tidligere i år spurte vi våre følgere på Instagram og Facebook i hele Norden om de opplever at skjermtid har økt blant barna deres under Covid-19.

Resultatene varierte noe avhengig av land, men en ting alle hadde til felles – skjermtiden har økt.

Hjemmekontor, restriksjoner, permitteringer, karantene og det å være mer hjemme er hverdagen til de fleste i dagens situasjon, i mer eller mindre grad. Å være hjemme kan være stressende og dagene går i ett – og det er vanskelig å skille mellom jobb og fritid. Og med barn på hjemmeskole og/eller nesten kroniske hjemmeværende barn grunnet smittevernregler i dagens situasjon som skal ivaretas oppi alt, er det så enkelt for oss å tilby barnet et nettbrett eller mobil å leke med i mellomtiden, for å få litt arbeidsro. Foreldrene får fred og ro, og barnet er (tilsynelatende) fornøyd. Det gjør det så mye enklere å jobbe hjemmefra. Hvem kjenner seg ikke igjen her?!

 

Den “nye” hverdagen med ennå ukjente konsekvenser

For mange familier er dette blitt en “ny hverdag”, som vi enda ikke ser konsekvenser av.

Det vi vet er at skjermtid bidrar til både redusert fysisk aktivitet – og smarttelefoner og nettbrett er uten tvil avhengighetsskapende. Dette kan bidra til psykisk og fysisk dårligere helse hos våre barn og unge. Det finnes også studier som viser at læringsevnen er dårligere når man sitter mye stille i løpet av dagen.- Barna trenger fysisk aktivitet!

Juleferien – en god mulighet til å redusere skjermbruk

Jobben og hjemmekontoret kan kanskje “pakkes” litt mer bort i juleferien, og det er mindre ting på to do-listen; du og barna kan tilbringe mer tid sammen. Med mer tid kommer også mer overskudd til å gjøre ting og lysten til å være aktiv – og også kreativiteten blomstrer når man ikke er fanget i tidsklemma i hverdagen! Barn er kravstore når det gjelder oppmerksomhet og tid, men de har ofte ingen høye forventninger til selve aktiviteten man gjør sammen; en tur rett utenfor huset er like fin som andre lengre utflukter! Se gjerne våre 40 tips til gøyale aktiviteter å gjøre sammen med familien. 

Å kjede seg er sunt!

Martin Lossman, som er pedagog, foreleser, forfatter og lærer, forteller oss at det også finnes studier som viser at barn i dag ikke har den samme kreativiteten og fantasien som tidligere.

Forskere mener at hovedgrunnen til dette er mangel på kjedsomhet, som ofte er en hovedinspirasjon til å være kreativ. I dagens samfunn bidrar nettbrett og smarttelefon til at vi til enhver tid er underholdt – og tilsynelatende ikke har særlig behov for å være kreative. Denne trenden gjelder også for våre barn. Så vår konklusjon er: La barna kjede deg litt i juleferien også  – så skal du se at dette meget godt mulig fører til mer aktivitet etter hvert!

Mer aktivitet og mindre skjermtid

Vår visjon er mer aktive barn. Vi ønsker at våre smartklokker skal bidra til det motsatt av inaktivitet – og kan bidra til å gjøre det litt enklere for både barn og foreldre å begrense skjermtiden. Xplora er et produkt som ønsker å gi inspirasjon til økt fysisk aktivitet og større selvstendighet hos barna – med god voksenkontroll.

Noen av funksjonene til våre smartklokker som bidrar til en trygg og aktiv hverdag:

  • GPS, sikre soner og foreldre-app: La barna som er modne for det gå ut å leke alene eller sammen med venner med Xplora på armen; du vet alltid hvor barnet befinner seg med den unike GPS funksjonen. I foreldre-appen får du også beskjed på din smarttelefon om når barnet går inn i eller forlater en trygg sone.
  • Telefon og melding: Trenger du å komme i kontakt med barnet? Ingen problem. Barnet er bare en samtale unna. Her kan du som forelder angi hvem som kan kontakte barnet ditt og hvem barnet kan ringe til. 
  • Xploras aktivitetsplattform: Vi heier på aktive barn, og ønsker å inspirere til aktivitet og lek. Som Xplora-kunde har du og barna tilgang til vår unike aktivitetsplattform for barn. Her kan barna delta i våre morsomme kampanjer, blir motivert til å være mer være aktive – og samtidig vinne kule premier

Les mer om Xploras aktivitetsplattform her.

Gjennom foreldre-appen kan du med den smarte GPS-funksjonen alltid være trygg på hvor barnet ditt er. Det kan derfor føles lettere og tryggere å slippe barnet ut i hagen eller lekeplassen. 

Våre smartklokker er spesielt tilpasset for barn i alder fra 4 år og oppover. Vi tror på teknologi unikt tilpasset barn – uten innhold som er laget for større barn og voksne i vanlige smarttelefoner og nettbrett. Barn trenger tilpasset teknologi. Barn må få være barn

Vi håper at med vårt produkt kan vi bidra til en tryggere hverdag og en mer aktiv livsstil for barna og dere foreldre!

Les mer om våre smartklokker til barn – velkommen til en trygg inngang til den digitale verden med oss!