Mobil for barn i sommerferien

Vil dere ha en mobil for barn til sommerferien? Nå som varmegradene stiger er barna mer ute. Da kan det være perfekt å kunne kommunisere med barnets første mobiltelefon. La denne sommeren bli den beste noensinne!

Xplora er utviklet for barn, med kun de funksjonene et barn har behov for. Spesielt ringefunksjonen og GPS-en i foreldreappen kan være uvurderlig i sommer for å kunne følge opp barna når de er ute i finværet.

Les mer om Xploras innovative smartklokker for barn her.

Mobil for barn når kommunikasjonsbehovet øker

Som regel angrer man mer på det man ikke gjør, enn på det man faktisk tør å hive seg uti. Kanskje dette er sommeren for utflukter og spennende turer sammen med gode venner og familien? Kanskje barna er store nok der foreldre ikke trenger å være med til enhver tid? Kanskje er dette tiden for å samle fine bilder som senere kan få plass i et minnerikt fotoalbum?

For mange barn betyr sommeren å tilegne seg nye kunnskap, bli mer selvstendige og ikke minst nyte lange dager ute med lek og moro. Dette er tiden uten forpliktelser og skole, men også tiden som kan brukes til å gjøre barna våre trygge på situasjoner som kommer når skolen begynner igjen i august.

Særlig overgangen mellom barnehage og skole kan bli stor for mange – I barnehagen blir de fulgt opp, du får vite hvordan de har det og hva de gjør hver dag. Men på skolen blir de mer overlatt til seg selv. Du får bare vite hvis det har skjedd noe. Derfor er det viktig at barna er trygge og selvstendige. 

mobil for barn

Sommeren er et perfekt tidspunkt å bli kjent med Xplora på!

Sommeren er et perfekt tidspunkt å øve seg på å bruke sin første mobiltelefon. Det kan være lurt å dra innom skolen for å leke med lekeapparatene slik at barnet blir kjent med omgivelser og vet hvordan de ser ut til hun/han skal begynne.

Hva med å gå skoleveien flere ganger for å gjøre de trygge på hvor veien går, hvordan krysse den og at hun/han må huske å se til høyre og venstre?

Med Xplora på armen kan barnet ringe og sende talemeldinger til sin kontaktliste. I foreldre-appen definerer du enkelt hvem barnet ditt skal ha kontakt med, og får informasjon om hvor barnet befinner seg. Klokken har SOS knapp, en innstilling (skolemodus) for faste av-/på tidspunkt (f.eks. I skoletiden) som forhindrer barn i å bruke den utenfor de angitte tidspunktene (unntatt nødanrop), en kalenderfunksjon og skritteller.

Med Xplora kan barnet ditt ta flotte bilder eller video, og sette sitt eget preg på smartklokken ved å velge sin egen bakgrunn med sine favoritter. Du kan endre ringetone for innkommende anrop og beskjeder, og med skrittelleren kan barnet følge med på hvilken distanse det tilbakelegger når det er ute og leker.

Bli trygg på mobil for barn

Det er mange faktorer som spiller inn når man velger å anskaffe mobil til barna. Er det behov for det? Hvilken mobil skal barnet få? Hvor mye teknologi kan mitt barn håndtere i denne alderen?

Det er viktig å ha i bakhodet at dagens smarttelefoner er skapt for voksne. Likevel har de fleste nye modeller foreldreinstillinger som det kan være lurt å sette seg inn i dersom valget faller på en slik mobil.

Xplora er et mindre avansert og rimeligere alternativ for barn mellom 4 – 12 år, som sitter trygt på armen. Klokken er dermed mer barnevennlig, og blir ikke borte eller ødelagt like fort som en smarttelefon. Spesielt fin er den å ha til skolestart og da kan man bruke sommeren til å øve på hvordan man bruker den. Kanskje man også starter på å lære klokken til skolestart.