Mobilabonnement og foreldrekontroll til barn med mobil

Når barn bør få en smarttelefon er svært individuelt. I dag finnes det både mobilabonnement og applikasjoner som fortsetter å gi deg en viss kontroll når det er på tide å bytte ut Xplora-klokken med en smarttelefon. Her får du noen tips til abonnement og foreldrekontroll til barn med mobil.

Hvilket behov har barnet?

Mange velger å gi barnet en smarttelefon så snart behovet for å kommunisere via telefon oppstår. Det finnes mobilabonnement som skal gi deg så god kontroll som mulig når barna får sin første smarttelefon, og også en rekke apper for foreldre.

Stadig flere foreldre velger Xploras mobilklokker som barnets første mobiltelefon. Hovedgrunnen til dette er for å unngå kontakt med uvedkommende, beskytte barn fra uønsket innhold på nett og redusere skjermtid. Dette er perfekt for foreldre som syns det er litt tidlig med smarttelefon, men gjerne vil kunne ringe barna når de ikke er hjemme. Men hva skjer når barna er klare for smarttelefonen? 

Mobilabonnment for hele familien

Xplora har mobilabonnement som passer for alle i familien, så det er fullt mulig å fortsette deres Xplora-abonnement når barna får en smarttelefon. Du kan lese om våre mobilabonnement her.

XPLORAs abonnement gir deg full Telenor-dekning. De bruker milliarder på utbygging av dekningen og på 4G og 5G i Norge. Dette er verdens raskeste mobilnett og få fri hastighet. Som XPLORA-kunde nyter du godt av dette!

mobilabonnement og foreldrekontroll

Er ikke barnet klar for en smarttelefon helt enda? Les mer om Xplora mobilklokke her!

Full kontroll på barnets mobilbruk

Det viktigste for oss er at barn og unge får en trygg introduksjon til den digitale verden, og at de utvikler gode digitale vaner. Derfor er også mobilabonnementet tilpasset for barn og unge slik at du kan være trygg på at barnet ikke bruker mer enn de skal.

Med «Full kontroll» forhindrer du at det ikke blir brukt noe utover det som inngår i abonnementet. Det er mye man skal ha kontroll på når barna får sin første mobiltelefon. Nå gjør vi det litt enklere for deg å ha kontroll på din mobilbruk. Full Kontroll er en kostnadsfri tjeneste som hindrer deg i å bruke mer enn det som er inkludert i abonnementet ditt. Eksempler på dette er:

 • Databruk over inkludert mengde
 • Innholdstjenester, teletorg- og opplysningstjenester
 • Bruk til spesialnummer og servicenummer
 • Samtaler og meldinger til utlandet

Foreldrekontroll til barn med mobil

Det finnes mange forskjellige mobil-apper for å følge med og regulere barnets mobilbruk. Sjekk evalueringen av appene og les deg opp før du velger hvilken app du ønsker å bruke. De fleste smarttelefoner har også Foreldrekontroll. Slik stiller du inn Foreldrekontroll på barnets smarttelefon:

Iphone:

 • Gå til «innstillinger»
 • Gå til «skjermtid»
 • Velg kode for skjermtidinnstillinger
 • Velg begrensninger for innhold og personvern

Android:

 • Installer applikasjonen Google Family Link
 • Knytt konto til barnets konto
 • Gjør begrensninger for skjermtid og mer
 • Følg med på barnets bruk i appen

Samsung:

 • Aktiver applikasjonen KidsMode eller Barnemodus
 • Anig en kode som må angis for å gå ut av Barnemodus
 • Velg hvilke apper som skal kunne brukes og hvilke kontakter barnet kan ringe.

Det er også smart å aktivere stedstjenester som «Finn min Iphone» da barn har en tendens til å legge fra seg ting. Her har Xplora-klokkene en fordel, spesielt for yngre barn, fordi den sitter fast på armen og er enklere å bruke for de nye mobilbrukerne, enn en smarttelefon.

Det viktigste er at barnet har trygge rammer for teknologien de har tilgang på, og at de har lært om nettvett.
Ta gjerne en prat med barnet om internett, og at man alltid skal prate med en voksen hvis de opplever nettmobbing eller andre ubehagelige ting på internett.

Les mer om XPLORAs mobilabonnment her! 

Er ikke barnet klar for en smarttelefon helt enda? Les mer om Xploras nye mobilklokke X5 Play her!