Trenger barna våre virkelig en telefon?

Hvorfor skal barna våre tro at dem har ett behov de egentlig ikke har?

Hvorfor skal vi gi dem en avhengighet vi selv ikke klarer å styre som foreldre? Vi snakker så mye om at vi må legge bort telefonen for å være mer tilstede. Hva med ungene våre da? Skal de få en telefon fordi de trenger det? Trenger de virkelig en telefon?

Svaret er nei.

Og om unnskyldningen din er «Ungene mine får tlf fordi de går hjem fra skolen alene», så er det en tynn unnskyldning. Eller hva med «Jo, for de andre i klassen har, og da vil jeg ikke at mine barn skal føle seg utenfor». Fortsatt for tynn unnskyldning spør du meg. Er det ikke vår oppgave å lære barna at vi ikke trenger det alle andre har? At de ikke må være redde for å skille seg ut? For idag, desverre, er det blitt sånn at man «skiller» seg ut om en ikke har det «alle andre har». Hva blir det neste vi må gjøre eller kjøpe til ungene våre fordi alle andre gjør det?

 

Xplora gir barna våre muligheten til å kontakte sine nærmeste, få hjelp når det trengs, ta bilder, følge med på klokken og ikke minst få beskjed når de går utenfor et valgt område som vi foreldre bestemmer er Ok og ikke. En enkel og bra klokke som gjør det så mye enklere for oss foreldre å drøye innkjøpet av en smarttelefon. Ingen apper, ingen spill og ingen sosiale medier. Det er en grunn til at sosiale medier har en aldersgrense, hvorfor er det så mange som bryter denne regelen? Hvilke signaler gir vi barna våre da?  Bare en liten tanke…  Og med det ønsker jeg at vi prøver å fokusere på lek og sunne verdier samtidig som at de kan få tak i oss når det trengs, enn en telefon som vil låse dem inne i en verden vi voksne prøver å komme oss ut av, nemlig sosiale medier og andre avhengigheter telefonen er proppfull av.

Skrevet av: Marielle Tomine Konradsen
Sjekk profilen til Marielle på Instagram: @Mtomine
For å lese mer om Xplora, klikk HER