“Forby smarttelefoner for unge”

Endelig blir et forbud mot smarttelefoner for unge diskutert.

Og endelig er det ungdommer selv, som forteller om sine erfaringer med sosiale medier. Ungdommer som har vokst opp med tilgang til alle “goder” man får med en smarttelefon.

For oss i Xplora er VGs artikkel: “Forby smarttelefoner for unge” banebrytende, en stemme som må høres.

Der forteller Alma Skolmen (20) om hennes erfaringer med å være den “heldige” tenåringen med tilgang til smarttelefon og sosiale medier.

Vi voksne vet at det er et velkjent fenomen at smarttelefonen er et avhengighetsskapende verktøy. Det er en vane, et allemannseie og vi sjekker den lille datamaskinen utallige ganger daglig. Finnes det dødtid, sitter vi ofte ved siden av hverandre på busstoppet med tommelen klar for scrolling – i taushet.

Vi vet også at sosiale medier, særlig i en ung alder, ofte er en arena for mobbing, ufrivillig bildedeling og utestengelse.

“Foreldrenes største bekymring var barnas sikkerhet. Men de hadde ingen anelse om at dette bare var begynnelsen på et fengsel vi aldri ville komme oss ut av.” – sier Alma Skolmen

Det er også derfor vi stiller oss helt bak utalelser til vår nye Digitaliserinsministeren Nikolai Astrup, som mener foreldre bør si nei til smarttelefon for barn i barneskolealder.

“Er det én ting jeg ikke er bekymret for, så er det at barn ikke får nok skjermtid”– sier Astrup til Dagbladet.

Les også:

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup mener foreldre bør si nei til smarttelefon for barn i barneskolealder

Du kan lese mer om XPLORAs smartklokker for barn her.