Kan barnet ha Xplora smartklokke på skolen?

Mange foreldre ønsker å ta i bruk Xplora smartklokke når barnet starter på skolen. Barnet er ofte mer ute i verden på egenhånd og det er en mye mindre involvering av foreldre i mange situasjoner. Å vite at man kan kommunisere med barnet sitt er ofte en betryggelse for mamma, pappa og barnet selv. Mange lurer på om skolen tillater smartklokke, og i vår undersøkelse er det hele 80 prosent som svarer at det er tillatt med smartklokke på barnets skole – gitt at den er i skolemodus.

Skolemodus – designet for barnets hensyn og omgivelser

Det mange nevner som hovedgrunnen til at de ønsker å ta i bruk Xplora smartklokke til barnet sitt er nettopp det at klokken er unikt designet for å legge til rette for god og trygg teknologi til rett og riktig tid. Det er ingen tilgang til internett eller sosiale medier, ingen mulighet til å dele bilder og video, og i skolesammenheng det kanskje aller viktigste; at ved å stille inn Xplora smartklokken i skolemodus fungerer den som en helt vanlig klokke! Barnet kan ikke ringe, sende meldinger, ta bilder eller annet, kun bruke smartklokken for å holde øye med tiden, som er god og viktig læring for barnet. Det vil si ingen forstyrrelser i klasserommet, i friminuttet eller på skolefritidsordningen!

 SPAR KR 500 NÅ PÅ VÅR PREMIUM X5 PLAY! KUN TIL KR 1490 🤩

Les mer om våre innovative smartklokker for barn

Hva er skolemodus?

Skolemodus er en innstilling med faste av-/på tidspunkt som forhindrer barn i å bruke Xplora innenfor de angitte tidspunktene. Da fungerer smartklokken utelukkende som en vanlig klokke og ingen andre funksjoner er tilgjengelige for barnet. Dette styrer foreldrene gjennom Xplora foreldre-appen –  og det er ikke mulig for barnet å styre dette selv. På den måten er ikke smartklokken til bry for lærere, andre elever eller barnet når Xplora er med på skolen.

Les mer om Xplora X5 Play her.

Kan vi bruke Xplora på skolen?

Barn og unge trenger arbeidsro for å lære og for å prestere, og det er flere steder i verden der mobiltelefoner er forbudt i skolesammenheng. Her i Norge er det den enkelte skole og lærer som kan selv avgjør hva som fungerer best for deres elever. Xplora er også en mobiltelefon, og i skolesammenheng er det viktig at vi respekterer skoleregler knyttet til bruk av mobiltelefoner. Det varierer fra skole til skole hvilke retningslinjer gjelder, og vi oppfordrer alle foreldre til å bli kjent med disse.

80 prosent svarer at det er lov å bruke Xplora i skolemodus

Det er flere skoler/ SFO som begynner å bli bedre kjent med Xplora og skolemodus, og derfor er det mange skoler som tillater dette så lenge skolemodus er skrudd på. I vår undersøkelse er det hele 80 prosent som svarer at det er tillatt med smartklokke på barnets skole gitt den er i skolemodus.

Hva hvis skolen sier nei – selv om den er i skolemodus?

Selv om mange er kjent med Xplora til barn, er det flere som fortsatt ikke er godt kjent med smartklokkene våre. Det er derfor viktig å informere skolen og de ansatte om Xplora, slik at skolen vet at smartklokken skiller seg ut fra en vanlig mobiltelefon. Det er ingen internettilgang – og ikke minst; det er skolemodus! Vår erfaring etter dialog med foreldre rundt i Norge er at mange steder der skolen sier nei til Xplora, vet de ikke om skolemodus – eller hva skolemodus innebærer. Her blir det en viktig oppgave for oss foreldre å informere om dette, slik at skolen kan ta en avgjørelsen basert på et godt og riktig grunnlag. Vi har også fått tilbakemeldinger fra foreldre som er fortvilet om at skolen sier nei til tross den er i skolemodus, men at de egentlig ikke vet hva skolemodus innebærer. Her kan vi foreldre forklare grundig til skolen at når Xplora smartklokken er i skolemodus kan barnet kun bruke den som en vanlig klokke. Alle andre funksjoner er deaktivert og ikke mulig å bruke for barnet.

Hvis skolen vedtar å ikke endre regler ift bruk av Xplora smartklokke til tross skolemodus, er det fortsatt mulig å bruke klokken til og fra skolen, hvis barnet skal på fritidsaktiviteter eller være med venner hjem. Og det er jo nettopp i disse situasjonene Xplora er så smart og godt å ha – i situasjoner som er utenfor hjemmet hvor det er viktig å kunne kommunisere med barnet! Barnet kan legge smartklokken med skolemodus aktivert i sekken gjennom hele skoledagen, og ta den på etter endt dag og utenfor skoleområdet. Det krever selvfølgelig at barnet husker å ta den på igjen, men mange foreldre vi er i kontakt med opplever at dette ikke har blitt noe problem; barna syns Xplora er kul – og vil gjerne ta den på!

 SPAR KR 500 NÅ PÅ VÅR PREMIUM X5 PLAY! KUN TIL KR 1490 🤩

Les mer om Xplora her.

For tidlig med mobiltelefon?

Mange foreldre mener at fem-seksårsalderen er for tidlig å gi barna en smarttelefon. Likevel ønsker de å ha et kommunikasjonsmiddel og et verktøy for å kunne kommunisere med barna når de begynner å tilbringe mer tid borte fra hjemmet. Tidligere fantes det ikke noe godt alternativ, og her kommer Xplora på banen.

Xplora er spesielt og unikt utviklet for barn – og skal gi en trygg og god introduksjon til den digitale verden. Den kan ringe og sende SMS, talemeldinger og emojis, men har ikke internett eller vanedannende apper. Slik beskytter man barna for nettmobbing og uegnet innhold på nett.

Smartklokken sitter trygt på armen, som forhindrer at den blir borte, er en stor fordel når det gjelder barn i denne alderen. En smarttelefon er ofte et dyrere alternativ – og da er det veldig kjedelig om barnet mister den på lekeplassen eller glemmer den på en benk i skolegården.

Xplora smartklokke har skritteller for å både måle og motivere til aktivitet. For foreldrene er det også ypperlig å kunne følge med på Xploras GPS i foreldre-appen, der du administrerer hele klokken fra, og å kunne forhåndsgodkjenne kontakter som kan ringe til barnet. I tillegg kan foreldre stille inn definerte trygge soner, og sette klokken i skolemodus til ønskede, planlagte tidspunkter. Det er akkurat nok teknologi for et yngre barn, og veldig enkelt for foreldrene også. I foreldre-appen fra din egen mobiltelefon styrer du enkelt hele barnet ditt sin smartklokke!

Alene på skoleveien

På sikt vil flere foreldre at barna skal gå til og fra skolen alene. Vi har flere gode tilbakemeldinger på at smartklokken er perfekt for å la barna bli trygge på skoleveien, at det er så enkelt når barna ønsker å spørre om lov til å være med en venn hjem og at det er veldig lettvint å kunne kommunisere med barnet når han eller hun skal på diverse fritidsaktiviteter. Ved å stille inn trygge soner i smartklokken i foreldreappen, får du beskjed om når barnet har forlatt f.eks. hjemmet og når det ankommer en ny trygg sone, som du har angitt, som f.eks. skolen.

Vi håper på at i fremtiden vil alle skoler tillate smartklokke i skolesammenheng så lenge skolemodus er skrudd på. I vår undersøkelser var det 98 prosent som sa seg enig her!

 SPAR KR 500 NÅ PÅ VÅR PREMIUM X5 PLAY! KUN TIL KR 1490 🤩

Les mer om og kjøp Xplora her.