30 påskeferie aktiviteter for hele familien!

Påskeferien nærmer seg med stormskritt – her er en god smørbrødliste over mange morsomme aktiviteter for både små og store. Ta en titt på vår liste under og la deg inspirere til å skape gøyale og fine stunder med barna i påsken!

30 Påskeferie aktivteter

1. Stjernetitting: Klare netter er det normalt flere av rundt denne påskeferien. Kjøp en stjernekikkert eller legg dere ned og bare se på stjernene under måneskinnet en sen kveld.

2. Lage hoppbakke: Alle har vi en indre Espen Bredesen i oss. Finn en bakke og lag et hopp. Mamma og pappa kan være jury og gi 20 i stil.

3. Tenn bål: Samle inn det dere finner av tørr ved. Lag en sofa i snøen og fyr opp et svært bål.

4. Utegjemsel: Ta turen til den nærmeste skogen eller gjør det bare i nabolaget. En gammel slager som aldri går av moten.

5. Påskeverksted: Blås ut egg og mal i vei. Lag kyllinger av doruller. Gå på YouTube og finn inspirasjon til å la kreativiteten flomme ut i hele påskeferiens fargespekter.

6. Flaske-bob: Finn en bakke med god snø og ta med en pose med forskjellige flasker. Lag en bob-bane for flaskene med hopp, hinder og kule svinger. Ta med stoppeklokke og ta tiden. Måtte den beste flaske vinne!

7. Tur-bingo: Lag bingo-skjema med ting som kan ses ute mellom to avtalte steder, og jakten kan begynne!

8. Vårtegn-safari: Ta noen kortreiste turer i nærmarka og se etter tegn på vår. De har dukket opp for fullt i påskeferien. Vær på tur til dere har hørt tre ulike fugler, en sildrende bekk og en hestehov. Det blir ingen retur før alle mål er nådd!

9. Bad: Sola begynner å varme så smått, så det er ikke iskald å komme opp fra vannet nå! Årets første dukkert kan fort bli en realitet for de tøffeste av oss.

10. Egg-jakt: Alle eggene som malt må da brukes til noe. Legg de rundt omkring i et avgrenset område utendørs og sett barna til å lete! Det er lov å ha en liten premie til de som finner egg

11. Kortreist telttur: Ta med teltet og barna ut av døra og gå helt til dere finner et sted å telte. Om de blir i hagen eller nærmeste skogholt er ikke så nøye – en eventyrlig og nærliggende aktivitet som gir en følelse av å være i ett med naturen.

12. Restemat-piknik: Det lages mye mat i påska, og det blir fort igjen noen rester her og der etter allt måltidene. Begynn dagen med å pakke med alle slags typer rester av mat og dra ut på piknik. Hvem vet, kanskje dere finner en kombinasjon av ingredienser verden ikke har sett maken til før! Polarbrød med jordskokk og pommes frites-krydder?!

13. Soloppgang: Stå opp tidlig eller overnatt ute for å få med dere soloppgangen. En perfekt måte å starte dagen på. Skulle man bli litt trøtt på dagen, så er det også fullt mulig med en liten dupp! Påska er grei sånn – en fredelig og reflekterende aktivitet som inviterer til å nyte naturens skjønnhet.

14. Kvikklunsj-arkitektur: Kjøp inn en haug Kvikklunsj på tilbud, bryt opp i stenger og bygg noe morsomt. Fort deg før de smelter! – en leken og kreativ aktivitet som utfordrer fantasi og byggeferdigheter.

15. Is-fiske: Få tak i et isborr og ei fiskestang. Is-fiske er spennende for hele familien. Pass på at isen er trygg! – en spennende og tradisjonell vinteraktivitet som kan skape fine minner for familien.

16. Vinter-kubb: En vinner på sommerstid, men det er faktisk like morsomt på snø! Vær kreativ og sett opp spillet på andre måter enn dere er vant til fra før.

17. Dra på biblioteket: Når mange er på hytta, betyr det at tilbud i byen får mindre press. En dag i frihet på et rolig bibliotek gjør godt for sjelen – og leselysten!

18. Hjemmekino: Mange av barnas venner er nok hjemme i påska også. Inviter på filmvisning med popkorn, mørkt rom og lydanlegg på full guffe. Gjenskap den ekte kinostemningen for en kveld.

19. Byttekveld: Inviter familie og venner til å ta med fullt brukbare ting og klær som ikke brukes lengre. Et supert utgangspunkt for en morsom kveld med andre.

20. Rydding: Høres kanskje ikke ut som en umiddelbar favoritt, men påsken er en perfekt anledning til å rydde bort vinteren. Få ting bort og ut i bua. Ta ut hagemøbler og gjør klar til vår og sommer!

21. Brettspill: En udødelig klassiker, og evig aktuell. Plugg ut kontakten på datamaskiner, laptoper og nettbrett. Spill noe sammen.

22. Bake noe: Start dagen med å sette en deig sammen med barna – eller forberede noe baking i løpet av dagen. Kos dere med resultatet til kvelds!

23. Påske-Quiz: Spørrekonkurranser er en typisk påsketing. Lag deres egen vri ved å lage 20 spørsmål hver, der tema kan være mer personlige ting og noe som dere kun vet om hverandre. Hvem vet, kanskje dere blir enda bedre kjent!

24. Ekstra stort påskeegg: Kjøp et svært påskeegg og la barna fylle det med hjemmelagde ting – og la de gi det bort som påskegave til noen de er glad i! Det trenger absolutt ikke fylles med godteri eller ting som man kjøper; alle elsker å få hjemmelagde ting fra barn!

25. Vær aktiv og hygg deg med vår aktivitetsplattform som tilbyr et bredt utvalg av premier, aktiviteter og lærerike opplevelser

26. Yatzy og Vri-åtter: Ingen påske uten dette – obligatorisk – og alltid like gøy!

27. Påske-revy: Sett opp deres eget show eller revy. Skriv manus, tekster og vitser som dere inviterer venner og bekjente til. Alle kan jo få en rolle!

28.Vafler på balkongen eller i hagen: Folk bor forskjellig, men bor du for eksempel i blokk eller en byleilighet, kan du trekke ut på balkongen og sitte litt i solveggen der. Trekk opp en skjøteledning og installer familien selv med pledd og vaffeljern. Bor dere et sted med hage, kan man kombinere vaffelsteking, vaffelspising og vårdugnad – alle gode ting er tre!

29. Maling på snø: Det er som regel litt snø igjen i påska, selv om den i år kommer veldig sent. Ta med maling ut og mal på snøen – eller andre ting som er ute; steiner, heller og andre ting som er greit å male på. Husk å sjekke at det er vannfarge- som er enkelt å svake av!

30. Blåse såpebobler med vannmaling ute: Ta med vannfarger, hvite ark og såpebobler ut, blant malingen i såpeboblene – og blås på arket! Perfekt for barna å gi bort i gave – og kjempegøy for oss foreldre også!

30 Påskeferie aktivteter