Beskytt barnet ditt mot internett og sosiale medier

Det er delte meninger om å gi mobiltelefon til barn i tidlig alder. Det snakkes mye om påvirkningen fra sosiale medier og upassende innhold som barn blir utsatt for på internett – selv om de ikke er modne nok til det. Å introdusere en mobiltelefon til barn med internett og sosiale medier er noe de fleste foreldre synes er ubehagelig, og den følelsen er godt begrunnet!

Ekle fakta om internett og sosiale medier

Vi ønsker alle å være i kontakt med barna på dagtid for enkelt å kunne sjekke status. Realiteten er imidlertid at når et barn blir introdusert for en mobiltelefon åpner man ikke bare muligheten for at du som forelder kan ringe og sende SMS.
Det åpnes samtidig opp en helt ny verden der barnet kan komme i kontakt med hvem som helst og bli utsatt for hva som helst.

Som foreldre tror man kanskje at man kan henvise barnet til å se på «de rette tingene», men det tar ikke lang tid før barnet blir utsatt for noe annet – uansett om det vil det eller ikke.

Tidlig kroppsfiksering og depresjon ved bruk av internett og sosiale medier

Som voksen kan man – i de aller fleste tilfeller – administrere, sile og filtrere hvilket innhold man eksponeres for, men det kan ikke barn. Barn vet ikke at majoriteten av det som legges ut på internett og sosiale medier er forvrengt og filtrert. Det spiller ingen rolle hvor mange ganger du som forelder sier at det ikke er ekte – barn er ikke i stand til å tenke som oss voksne, og dette går ifølge forskningen utover deres selvtillit og selvfølelse. Som barn skal du slippe å tenke på skjønnhetstips, kroppsidealer og plastisk kirurgi. Barn skal få være barn så lenge som mulig!

Lisa Thorell, dosent ved Karolinska Institutet i Stockholm, har nylig utarbeidet en forskningsoversikt over området sammen med sin forskerkollega Sissela Nutley. Deres funn tyder på at spiseforstyrrelser, depresjon og lav selvtillit blir stadig vanligere i tidlig alder – noe som er sterkt knyttet til sosiale medier:

– På bakgrunn av innhold i sosiale medier, finnes det en utrolig kroppsfiksering veldig tidlig i livet som påvirker hvordan du føler deg. Å se på bilder som inneholder skjønnhetsidealer i internett og sosiale medier leder gjerne til negative følelser for egen kropp, spiseforstyrrelser og lavere selvtillit og selvfølelse.

Fritt oversatt fra svensk. Les mer om forskningen her!

Beskytt barnet ditt gjennom bedre alternativer

Samfunnet er ikke trygt og vi forstår at du som forelder ønsker – til tross for ulempen med internett og sosiale medier – å holde kontakten med barnet ditt. Som forelder blir du dermed tvunget til å veie fordeler og ulemper med en mobiltelefon, og ofte er det viktigere å kunne ha en direkte kobling til barnet – det forstår vi. Men du trenger ikke å velge enten eller! Det finnes et bedre alternativ for de som i likhet med oss ​​føler seg sterkt bekymret over den økende trenden med å gi mobiltelefoner til barn i for ung alder.

Mobiltelefon unikt tilpasset barn

Våre innovative smartklokker med ringefunksjon er unikt designet for barn i alderen 4 til 12 år. Vi har valgt å ekskludere internett og sosiale medier fra våre produkter, og heller lagt fokuset på det som er viktig – nemlig å holde kontakten med sine nære og kjære. Du har altså alle de essensielle funksjonene som en mobiltelefon har (som å kunne ringe, motta samtaler og sende meldinger), men vi har tilpasset det enda mer til barn og foreldre.

Produktene er i tillegg tilknyttet vår smarte foreldre-app, der du kan angi godkjente kontakter, se hvor barnet ditt er i sanntid via klokkens GPS, definere sikre soner og aktivere skolemodus. I motsetning til en mobiltelefon, sitter dessuten Xplora-klokken trygt på barnets arm og minimerer risikoen for tyveri eller tap. Når barnet har hendene fri, oppmuntres barnet også til å leke og bevege seg.

Beskytt barnet ditt mot internett og sosiale medier med en mobiltelefon unikt tilpasset barn.

Vårt tips – vent med en mobiltelefon for barn!

Vi i Xplora er ikke imot den teknologiske utviklingen – vi er heller enige om at det er mange fordeler med det! Likevel synes vi at man som forelder bør vente med å introdusere en mobiltelefon for barn. Internett og sosiale medier kommer med noen risikoer som vi er overbevist om at et eldre barn/tenåring kan håndtere bedre enn et mindre barn.

Gjennom barnets liv har du helt sikkert kjøpt produkter som er utviklet unikt for barn, som barnemat, barnestol, barnevogn, sprinkelseng og robuste leker. Hvorfor ikke gjøre det samme med barnets første mobiltelefon?

LES MER OM VÅRE SMARTKLOKKER HER