Sett på en alarm – gjør hverdagen enklere!

Alarmfunksjonen på Xploras smartklokker kan være akkurat den assistenten dere har vært på utkikk etter! 

Selv for oss voksne er det ikke alltid like lett å huske på den treninga, fritidsaktiviteten eller det besøket. Det er mange avtaler som inngås i løpet av en uke, så hvorfor ikke få hjelp fra barna, som også kan lære seg å holde styr på en liten flik av kalenderen. Et sted må man begynne!

Og til å hjelpe dere har dere så klart en Xplora smartklokke, som med sin alarm- og påminnelse-funksjon enkelt kan ta over og gi støtte til å løse noen av disse oppgavene i hverdagen.

Les mer om våre smartklokker for barn her

Du kan nemlig legge til 20 forskjellige alarmer på en klokke – som kan brukes både til å legge inn avtaler og gjøremål man har, samt at funksjonen kan brukes som en vekkerklokke for barna! Du kan selv sette en beskrivende tittel på alarmen, så her er mulighetene mange.

Innlegget fortsetter under bildet

 • Barna ringer og sier at de skal gå hjem til en venninne eller en kompis etter skolen, og lurer på når hen skal komme hjem. Enkelt: Sett på en alarm via Xplora-appen!
 • Hver uke er det et stress å huske på den fotball- eller håndball-treninga. Ikke nå lengre! Sett på en gjentagende påminnelse med riktig tidspunkt og dag. 
 • Noen har en tendens til å sove litt lenge, spesielt når de blir litt eldre. Sett på en alarm som kan fungere som vekkerklokke, så slipper du å få hele skylda når barnet skal mases opp fra senga! 
 • Lekser hver dag klokken 18? Ja, legg det inn på klokken, så er det ingen vei utenom eller bortforklaringer som kan komme i veien. 

Alle alarmer og påminnelser utløser en ringetone, unntatt når smartklokken er i skolemodus – da vil det komme en stille beskjed på klokken. Du kan også aktivere vibreringsfunksjon inne på Volum-innstillinger på selve klokken. 

For å legge til en alarm: 

 1. Åpne Xplora-appen
 2. Velg barnets profil
 3. Trykk på “Alarm” på menyen (Klokke-ikon i midten av skjermen).
 4. Trykk på “Ny varsling”
 5. Angi tittel i fritekst-feltet øverst.
 6. Sett klokkelsett (time og minutter).
 7. Trykk på den grå knappen for å velge “Gjenta” dersom alarmen skal ringe flere dager i uken.
 8. Huk av for de dagene du ønsker at alarmen skal ringe på det angitte tidspunktet. Som utgangspunkt er alle dager valgt. 
 9. Trykk “Lagre” for å lagre og gå ut av menyen.

Visste du at Xplora’s smartklokker har en SOS-alarm?

Når du holder SOS-knappen på høyre side av smartklokken inne i omtrent 3 sekunder, aktiveres nødanropsmodus. Klokken vil deretter sende en push-varsel til administratorenes mobiltelefoner. I tillegg vil den først ringe opp den primære, deretter den sekundære administratoren og fortsette å gjenta dette til en av dem svarer på samtalen.

Les mer om våre smartklokker for barn her!