Sjekkliste for en super sommer med Xplora!

Sommerferien kan bestå av utrolig mange forskjellige aktiviteter å gjøre sammen med familien. Dra til stranden, reise til et annet land, besøke nye steder i Norge, treffe venner og spise is i sommersolen. Samtidig kan det være mange ting for oss foreldre å holde styr på. For en avslappende sommerstund – sammen med våre smartklokker – har vi derfor samlet noen nyttige tips for hele familien:

Beskytt huden mot solen
Spesielt den sensitive huden til barn trenger solbeskyttelse med høy faktor. På høysommeren er faktor 50 å anbefale, og det er viktig å sørge for at solkremen ikke bare beskytter mot UVB-stråler, men også mot UVA-stråler. I tillegg bør man bruke dekkende klær og solhatt for å beskytte huden enda bedre. Generelt sett bør man også unngå den brennende ettermiddagssolen, samt holde seg periodevis i skyggen igjennom dagen.

Bruk solbriller
Vi bør ikke bare beskytte huden vår, men også øynene våre mot solens sterke stråler. Barnas øyne er fortsatt spesielt følsomme og bør beskyttes med mørktonede kategori 3-briller eller, ved sjøen, med kategori 4-briller.

Drikk nok vann
Spesielt når vi er i aktivitet eller svetter mye, trenger kroppen en ekstra porsjon væske for å holde seg godt hydrert. Frukt og grønnsaker med høyt vanninnhold er gode snacks på varme dager. Ferske jordbær, eple, vannmelon, en agurk eller tomater er perfekt som snacks til bilturen, stranden, camping eller hvor dere ferierer sommeren. Pass på at barna ikke spiser for tungt måltid hvis de vil bade etterpå. Etter en matbit, vent en stund eller spis et lettere måltid før barna bader.

Ta av klokken før barnet hopper i vannet
Det er anbefalt å ta av barnet smartklokken før du påfører solkrem, samt før barnet går ut i vannet. Xploras innovative smartklokker er vannavstøtende, slik at du ikke trenger å bekymre deg for en regnskur mens barnet leker utendørs, men dette er ikke en indikasjon på enhetens evne til å benyttes under vannaktiviteter som svømming. Dessuten er ikke alt vann likt: klor, sjampo, salt og lignende svekker vanntettheten til tekniske enheter og påvirker vannmotstanden. Vi fraråder derfor bruk av våre smartklokker ved aktiviteter i- og ved vann.

Passer forresten badetøyet fremdeles? La gjerne barna prøve badetøyet hjemme allerede før dere reiser på ferie for å unngå ubehagelige overraskelser!

Har du tenkt på alt? Da kan sommerferien komme!
Med kameraet på din Xplora smartklokke kan du ta bilder av de kuleste øyeblikkene og sende dem rett til bestemor og bestefar!

Les mer om våre innovative smartklokker her!