6 spooky og (u)hyggelige tips til Halloween!

Halloween-feiringen i år er heldigvis som vanlig igjen – etter sist år med restriksjoner og alternative måter å feire på. Endelig kan vi feire som vanlig –  hipp hurra og Halloweeeeen🎃

I år faller Halloween på en søndag, noe som betyr at vi kan feire en hel dag med knask, knep, godteri, kostymer, sosiale sammenkomster og mye (u)hyggelig moro dagen lang! Noen jubler, andre er mer lavmælt ift Halloween-feiringen. Uansett – veldig mange barn syns dette er en gøyal og annerledes dag. Hvis barnet ditt ikke ønsker å kle seg ut eller å feire, så er dette noe som vi også må akseptere – det et helt opp til hver og en! Alle liker vi ulike ting. 

I ånd av Halloween (👻😜) har vi listet seks morsomme aktiviteter som vi håper vil inspirere til en spooky og god Halloween-feiring sammen med barna! Og selvfølgelig er det viktig å tilpasse hvor skummelt man går ut etter barnas alder. Dette vet du best; du kjenner barnet og vet hva det tåler. Ingen er tjent med nattevåk flere uker etter Halloween…!

Vi har stor HALLOWEEN-KAMPANJE nå🎃 – spar kr 1246😱 Spooky, men sant👻 Sjekk ut her.

1. Dekorer hjemmet ditt

Å dekorere huset er alltid en morsom familieaktivitet, uansett ferie eller anledning. Du kan sette opp falske edderkoppnett, hodeskaller, spøkelser eller andre skumle dekorasjoner rundt huset for å få barna dine i Halloween-stemning. Våre favoritter er dekorasjoner er gresskarlykt – som gir hjemmet ditt den perfekte, skumle Halloween-følelsen. 

💡 Profftips: Sett på noen skumle Halloween-melodier mens du pynter for å gjøre aktiviteten enda morsommere/skumlere/mer uhyggelig- alt etter som!

2. Ta på deg kostyme

Å kle seg i kreative kostymer er morsomt når som helst på året – i hvert fall syns mange barn det! Selv om du ikke planlegger å dra på Halloween-fest eller gå trick or treat-runden, vil barna syns det er stas at du gjør noe annet enn du pleier – og ikke minst; kler deg ut sammen med barna! Det trenger ikke være mer kostbart eller mer avansert enn å ta et gammelt laken og skjære ut hull til øyne og munn… 👻 

3. Skjær et gresskar

Du kommer ikke unna gresskaret! Noe av det morsomste ved Halloween er gresskarutskjæring. Har du små barn står selvfølgelig du for selve utskjæringen – og barna for dekoreringen! Her kan man klippe ut diverse pynt fra svart og farget papp som er rimelig å kjøpe i en hobbybutikk og lime på. Her setter bare fantasien grenser. Vil du ikke skjære gresskaret? Ikke noe problem, du kan bare male det i stedet! 

4. Bak noen skumle godbiter

Å bake eller lage til snacks og godis hjemme syns de de fleste barn er skikkelig gøy! Man kan finne utrolig mye morsom og (u)hyggelig inspirasjon på nett til hjemmelaget spiselig snacks til Halloween. Det trenger ikke være avansert; man kan koke pølser og skjære de opp, så ta på ketchup – og vipps har du en rett du kan navngi etter ønske😁 Evt lage muffins, og kjøpe rød og svart konditorfarge – så har du spooky mufffins! En annen mulighet er å koke spaghetti, blande inn godt med svart konditorfarge – og avslutte ballet med masse ketchup på toppen! Mmmmmmm – bon appetit! Her er det bare å bruke fantasien.

5. Skattejakt i en mørk og mystisk hage

Pynt hagen og vent til mørket faller på. Når tiden er inne, la barna gå ut i hagen for å lete etter en skjult skatt etter et skummelt skattekart – selvfølgelig etter barnas alder. La barna ha en lommelykt som kan hjelpe dem å se. Et stalltips her: Det kan være lurt å utstyre barna med smartklokken, da kan da enkelt holde oversikt på hvor barna er ved hjelp av klokkens innebygde GPS-funksjon. Hvis barnet forlater den forhåndsvalgte sikre sonen du setter opp i foreldreappen, blir du informert om dette. Les mer om Xplora her

6. Del skumle historier

Det er ingen bedre måte å komme inn i Halloween-stemning enn å fortelle eller høre en god skummel historie. Sett dere rundt et bål, eventuelt et fantasibål, og bruk en lommelykt mot haken for å legge til den ekstra skumle effekten – om du tenker at barnet syns dette er spennende og gøyalt.  

Vi ønsker deg og familien en morsom, (u)hyggelig, passe skummel og trygg Halloween! 

Vi har stor HALLOWEEN-KAMPANJE nå🎃 – spar kr 1246😱 Spooky, men sant👻 Sjekk ut her.

Ved å følge oss på Instagram og Facebook @xplorawatch holder du deg oppdatert på nyheter og spennende konkurranser!

Du kan også kjøpe Xplora smartklokken på Elkjøp, Power, Komplett og Kjell & Company.